E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGelişmeler piyasalarda oynaklığı artırabilir---

Gelişmeler piyasalarda oynaklığı artırabilir

Gelişmeler piyasalarda oynaklığı artırabilir
15 Şubat 2021 - 09:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende gündeme dikkat çekiliyor

Yeni hafta önemli gelişmelere sahne olacak. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı kaynaklı gelişmelerin piyasalarda oynaklığı artırma ihtimalinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Hafta içerisinde takip edeceğimiz kritik gelişmelere göz atmak gerekirse Öncelikle geçtiğimiz haftadan bu yana sıkça konuşulan ve bir müddet konuşulmaya devam edecek olan ABD teşvik paketine yönelik gelişmeleri bu hafta da takip etmeye devam edeceğiz. 1.9 trilyon dolarlık paketin Kongre’de basit çoğunluk ile geçmesi bekleniyor.
Özellikle Cumhuriyetçiler ile anlaşarak paketi daha erken çıkarma girişiminde bulunan Demokratların bu çabasının başarılı olma ihtimali bir hayli zayıf. Bunun nedeni ise Cumhuriyetçilerin 1 trilyon dolar ve hatta daha düşük bir seviyede teşvik paketine onay vermeleri... Bu miktarın Demokratların teklifinin bir hayli altında olması nedeni ile iki parti arasında anlaşma ihtimaline piyasa düşük olasılık veriyor.

Bu paralelde 22 Şubat haftasında teşvik paketine yönelik yasa tasarısının Kongre’de oylanması bekleniyor. Onaylanması durumunda teşvik paketi Mart ayının ilk haftası yasalaşabilir. Bir süredir piyasaları meşgul eden Trump’ın azil süreci nihayet son buldu. Hafta sonu Senatoda gerçekleştirilen oylamada 57 senatör azil yönünde oy kullansa da yeterli sayıya (67) ulaşılamaması sonucu Trump azil oylamasında aklanmış oldu. Bu sayede 2024 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmasına engel kalmadı. Piyasa beklentisi ile uyumlu bir karar olması nedeni ile fiyatlamalara etkisinin sınırlı kalması beklenebilir.

Haftanın ilk işlem gününde ABD borsaları Başkanlık Günü nedeni ile kapalı olacak. Data akışının zayıf olması nedeni ile küresel ölçekte düşük işlem hacimlerinin görülmesi beklenebilir. 

Günün önemli şirket haberleri 15/02/2021

 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)