E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke piyasalarında kayıplar hızlandı---

Gelişen ülke piyasalarında kayıplar hızlandı

Gelişen ülke piyasalarında kayıplar hızlandı
29 Eylül 2014 - 12:45 borsagundem.com

Gelişen piyasalar Hong Kong'da yaşanan protesto olayları sebebiyle haftaya kayıplarla başladı

BORSAGUNDEM.COM

26 Eylül günü başlayan gösterilerde protestocular 2017 yılında yapılacak seçimler sonucunda Çin'in şehrin yönetimini ele alabilecek olmasını protesto ediyorlar. Hong Kong'un Çin ile olan ticareti konusunda yaşanan pürüzler sonucu başlayan protesto gösterileri Uzak Asya ülkeleri başta olmak üzere gelişen ülkelerin para birimlerini ve borsalarını etkilemeye devam ediyor.
 
Gelişen ülkeler endeksi son dört ayın en düşük seviyesine gerilerken Endonezya Rupi'si olumsuz ayrışma yaşayarak gelişen ülke para birimleri arasında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Ve dolar karşısında son yedi ayın en düşük seviyesine geriledi. Kuzey Afrika won'unda ocaktan beri en büyük düşüş yaşanırken Ruble ve Türk lirasında düşüşler gözlemlendi.
 
Dolar karşısında en çok düşüş yaşayan para birimleri şöyle:
 
Endonezya rupisi %1.09
Hindistan rupee %0.46
Güney afrika randı %0.65
Rus Ruble %0.95

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borç paraya güvenenler bitebilir.29 Eylül 2014 12:51

    hala anlayamadılar kumarcılar,yabancı para cinsinden varlıkların azalacağı,ithalata yönelik harcama yapan ülkelerin zayıflayacağı bir döneme girilmek üzere.Yerel üretim yapamayan,ihracat yapamayanlar seneye zor duruma düşebilir .