E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGelişen ülke paraları yükseldi---

Gelişen ülke paraları yükseldi

Gelişen ülke paraları yükseldi
27 Aralık 2018 - 13:01 borsagundem.com

ABD hisse senetlerindeki toparlanmayla risk algısındaki iyileşme gelişen ülke para birimlerini destekledi

Kore wonu ve Filipin pesosu yükselişe öncülük ederken diğer Asya paraları dar bantta hareket etti.

S&P 500 Endeksi dün %5 artarak 2009'dan beri en büyük artışını kaydetti. Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlarından Kevin Hassett'in Başkan Donald Trump'ın Fed Başkanı Jerome Powell'ı görevden almayacağı ve ABD'li bankaların likidite kriziyle karşı karşıya olmadığını açıklaması piyasaları destekledi.

Tokyo'daki Mizuho Bank'ta gelişen ülke Döviz traderı olan Masakatsu Fukaya, rallinin muhtemelen teknik bir düzeltme olduğunu belirterek "eğer ABD piyasalarındaki toparlanmanın yanı sıra yüksek ve faiz ve güçlü dolar kombinasyonu olursa, bu gelişen piyasalar için destekleyici olmaz" şeklinde konuştu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dünkü %0.3 artış sonrası %0.1 düştü. ABD 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan düşüşle %2.78 oldu.

MSCI EM Asya Endeksi 2. günde de yükseldi, Tayvan Borsaları Asya'daki yükselişe öncülük etti.

Dolar, won karşısıdna %0.4 düştü. Ülkede Tüketici Güveni Aralık'ta 97.2'ye yükseldi. Dolar/baht paritesi %0.08, dolar/Filipin pesosu %0.5, dolar/yuan 0.2 oranında düştü.

Hint rupisi ise bugün yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)