E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
11 Temmuz 2013 - 11:00 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın en büyük artışını kaydetti

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben S. Bernanke'nin Amerikan ekonomisinin parasal teşviğe ihtiyacının devam edeceğini söylemesi sonrasında gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın en büyük rallisini yaptı ve Güney Kore wonu da gelşen piyasa paralarındaki kazançlara öncülük etti.
Güney Kore, Endonezya, Tayland ve Çin'deki gösterge endeksler yüzde 2'nin üzerinde sıçradı. Guangzhou R&F Properties Co., China Securities Journal'ın hükümetin imarcılar için finansman politikalarını değiştirebileceğini söylemesinin ardından Aralık 2011'den bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Won, dolar karşısında 1 ayın zirvesine tırmanırken, ringgit de yüzde 0.8 güçlendi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 2 kazançla 934.26 puana çıkarak 28 Haziran'dan bu yana en hızlı kazancına işaret etti. Fed'in Haziran'daki toplantısının tutanaklarının, yetkililerin 85 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarını sonlandırıp sonlandırmamayı tartıştığını göstermesinin ardından Bernanke teşviklerin devam ettirilmesine destek verdi.
Edmond de Rothchild Asset Management'ın Hong KOng'taki kıdemli para yöneticilerinden David Gaud, "Dün söylenenler hisse yatırımı yapan insanları rahatlatmalı" yorumunda bulunarak, piyasanın önceki tepkisinin "biraz çok aşırı" olduğunu söyledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 22 Mayıs'ta Bernanke'nin ekonomik risklerin azalması hâlinde merkez bankasının tahvil alımlarını azaltabileceğine işaret etmesinden bu yana yüzde 11 düştü. Bernanke'nin açıklamaları Endonezya ve Tayland'dan Filipinler'e kadar birçok gelişen piyasa ekonomisinden sermaye çıkışına neden oldu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)