E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
21 Haziran 2013 - 12:03 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi 4. gününde de düşerek 13 ayın en büyük haftalık düşüşünü yaptı

ABD Merkez Bankası Fed'in tahvil alımlarını azaltmasının gelişen piyasalardan para çıkışını hızlandıracağı düşüncesiyle gelişen piyasalar endeksi 4. gününde de düştü. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 13 ayın en sert haftalık düşüşünü kaydetti.
Filipin Borsası 1 haftanın en düşüğüne gerilerken, PT Bumi Resources, Asya'nın bu haftanın en kötü performanslı borsası Endonezya Borsası'ndaki kayıplara öncülük etti. Güney Kore wonu 21 ayın en büyük haftalık düşüşüne işaret ett. Industrial & Commercial Bank of China Ltd., Çin'in gösterge para piyasası oranlarının rekor yüksekten gevşemesinin ardından kayıplarını telafi etti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 kayıpla 903.25 puana gerileyerek bu haftaki kayıplarını yüzde 5.3'e genişletti. Uluslararası para yöneticileri geçtiğimiz haftada Asya fonlarından 1.2 milyar dolar çekerek, 5. kez haftalık çıkışlara işaret etti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşvikleri azaltabileceğini söylemesinin ardından küresel hisseler dün 19 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Çin Borsası bu hafta ekonomi ve bankalararası kredi oranlarının tırmanmasının ardından ortaya çıkan likidite sıkılaşmasına ilişkin endişeler üzerine düştü.
Fed'in hamlesine ilk tepkinin fiyatlandığını belirten Mirae Asset Global Investments Pvt.'nin yatırım genel müdürü Gopal Agrawal, geleceğin Fed'in ne zaman sıkılaştırmaya başlayacağına bağlı olduğunu, daha fazla çıkışın görülebileceğini söyledi. Agrawal aytıca değerlemelerin de gelişen piyasalar için destekleyici olduğunu, yakın zamanda toparlanma beklediklerini aktardı.
Sert satışlar gelişen piyasalar endeksindeki hisselerin değerlemesini 12 aylık kazançların 9.3 katı ile 1 yılın en düşük seviyesine geriletti. MSCI Dünya Endeksi, tahmini kârın 12.9 katından fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)