E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar 19 ayın düşüğünde---

Gelişen piyasalar 19 ayın düşüğünde

Gelişen piyasalar 19 ayın düşüğünde
25 Haziran 2013 - 10:36 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri düşüşünü 6. güne taşıyarak 19 ayın en zayıf seviyesine geriledi

Gelişen piyasa hisseleri üst üste 6. gün düşerek neredeyse 19 ayın en zayıf seviyesine gerilerken, para birimleri Çin borsasında meydana gelen düşüşün devam etmesiyle zayıfladı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek Hong Kong saatiyle 13:13'te 878.15 puan oldu ve 3 Ocak'ta ulaştığı zirve noktaadan bugüne kayıplarını yüzde 19'a yükseltti. Çin'in CSI 300 Endeksi yüzde 5.9 düşerek bu yılın zirvesinden yüzde 26 uzaklaşırken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 4.9 gerileyerek 2009 yılından bu yana en düşük seviyeye indi. Won, dolar karşısında son bir yılın en dip noktasını görürken, Hindistan rupisi rekor düşük seviyeden işlem gördü. Malezya'nın Mart 2023 vadeli tahvil faizleri 9 baz puan yükselerek Aralık 2011'den bu yana 10 yıllık tahvil faizleri için en yüksek seviyeyi gördü.
Çin hisseleri, merkez bankasının piyasadaki likidite oranının "kabul edilebilir" derecede olduğunu açıklamlasının ardından gelişen ülke piyasalarındaki kayıplara öncülük etti. Çin'in neredeyse son 10 yılın en büyük nakit sıkışıklığını yaşıyor olması Başbakan Li Keqiang'ın 1998'de Asya'da gerçekleşen finansal krizden sonra yıllık büyüme hedefini kaçıran ilk Başbakan olma ihtimalini doğuruyor.
BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Çin, Asya'da büyümenin öncüsü oldu, o yüzden ekonomisinde yaşanacak bir zayıflık bölgede dalgalanmalar oluşturacaktır. Zayıf bir Çin aynı zamanda güçlenecek bir ABD ekonomisinin küresel ekonomi üzerindeki etkisini sınırlayabilir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)