E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseliyor---

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor
05 Mart 2014 - 10:16 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Putin'in tansiyonları nispeten düşüren açıklamasından sonra yükselişe devam ediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Ukrayna'daki restleşmelerin savaş çıkaracağı endişelerinin azalmasıyla yükselişin 2. gününe girdi. Çin hisseleri, bir güneş enerjisi şirketinin ödeme sorunuyla geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saatiyle 13:36'da yüzde 0.5 artışla 960.51 puana çıktı. Samsung Electronics ve Tencent Holdings Ltd. gelişen ülke teknoloji şirketleri arasındaki ralliye öncülük etti. Güney Kore wonu dolar karşısında son üç günde ilk kez güçlenirken, Endonezya rupisi yüzde 0.2 tırmandı. Şanghay Bileşik Endeksi bir haftanın en sert düşüşünü kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Ukrayna'yı işgal etmek için acil bir sebep görmediğini açıkladı.
Shanghai Chaori Solar Energy Science & Technology Co. 89.8 milyon yuanlık (14.6 milyon dolar) ödemeyi 7 Mart son tarihinden önce yapamayabileceğini açıkladı. Çin'de Komünist Parti yetkilileri yıllık toplantılarına başlarken bugün büyüme hedefi yüzde 7.5 olarak belirlendi.

"Tüm piyasalar biraz sıçrama gösterdi ama Ukrayna endişeleri henüz bitmiş değil," diyen Kim Eng Securities Hong Kong Ltd.'nin yetkilisi Andrew Sullivan, "İnsanlar ne olup ne bittiğine daha net bir şekilde anlamak istiyor," şeklinde görüş bildirdi.

Gelişen ülke endeksi bu sene yüzde 4.2 geriledi ve 12 aylık kazancın 10.4 katında değerlendi. Bloomberg verilerine göre, MSCI Gelişmiş Ülkeler Dünya Endeksi bu sene yüzde 1.1 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)