E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGeleceğin fon yatırımına talep artıyor---

Geleceğin fon yatırımına talep artıyor

Geleceğin fon yatırımına talep artıyor
26 Nisan 2021 - 12:22 borsagundem.com

Küresel piyasalarda ESG fonlarına talep her geçen gün artıyor. Avrupa’da 2 yıl öncesine kadar ESG dışı fonların 6’da 1 oranında olan ESG fonu ilk yatırımları, bu yılın ilk çeyreğinde diğer fonları 22,3 milyar dolar aştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sürdürülebilir olarak tanıtılan borsa yatırım fonlarına (ETF) yapılan likidite girişleri, yılın ilk çeyreğinde Avrupa'da ilk kez diğer tüm ETF'leri geride bıraktı.

Financial Times’ın haberine göre çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyeti olan (ESG) fonlara yapılan yatırımlarda olağanüstü bir yükseliş görülüyor. Araştırma şirketi TrackInsight'ın verilerine göre, ESG fonlarındaki varlıklar 59 milyar dolardan 174 milyar dolara üç katlık sıçramasıyla 2020'de küresel olarak güçlü bir büyüme kaydedildi.

Morningstar'ın verilerine göre, Avrupa'daki ESG ETF'leri yatırım akışlarındaki 25,8 milyar dolarlık rekor artışla, bu yılın ilk üç ayında büyüme hızı daha da arttı. ESG fonlarına olan yatırımlar 22,3 milyar dolarlık farkla ESG dışı ETF'leri geride bıraktı. 2019 gibi yakın bir tarihe kadar ESG ETF'lerine akan yeni likidite ESG dışı fonların sadece altıda birini oluşturdu.

Morningstar Pasif Yatırım Stratejileri Araştırmaları Genel Müdür Yardımcısı Jose Garcia-Zarete konuyla ilgili açıklamasında, “Son iki çeyrekte ESG ürünlerine olan akışlarda önemli bir artış oldu ve bunun yatırıma giren yeni likiditeyle ve ESG dışı yatırımlardan ESG alternatiflerine olan dönüşle devam etmesi bekleniyor” dedi.

Garcia-Zarete, “İster tercih sebebiyle ister düzenleyici baskılar nedeniyle olsun, birçok yatırımcı sürdürülebilir yatırıma giriş yapıyor. ESG yeni normal haline geldi. Biz bu yolculuğun henüz başındayız” ifadelerine yer verdi.

Morningstar verilerine göre, artan yeni yatırım girişlerin bir sonucu olarak, ESG ETF'lerinin varlıkları ilk kez Avrupa'daki genel ETF pazarının yüzde 10'unun üzerine çıktı.

Bu tablo ABD’de ise çok farklı görünüyor. Morningstar verilerine göre, Wall Street ETF piyasasında ESG fonları yılın ilk çeyreğinde sadece %3,1 artarak 248 milyar dolarlık rekor fon yatırımlarının sadece 7,6 milyar dolarlık kısmını aldı.

Bununla birlikte, borsagundem.com'un derlediği verilere göre, BlackRock ABD Karbon Dönüşümü Hazırlık ETF'si bu ayın başlarında 1,25 milyar dolarlık yatırımlar herhangi bir ETF için ilk yatırım rekorunu kırdı. Söz konusu ETF’de kaydedilen ilerleme "sürdürülebilir" yatırımın bazı işaretlerini taşıyor.

Wells Fargo tahvil faizlerinde sert yükseliş bekliyor

 

Bitcoin düşüşünün perde arkasında Çin mi var?

 

BlackRock geleceğin yatırım trendini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)