E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBlackRock geleceğin yatırım trendini açıkladı---

BlackRock geleceğin yatırım trendini açıkladı

BlackRock geleceğin yatırım trendini açıkladı
27 Ocak 2021 - 17:23 borsagundem.com

BlackRock CEO’su Larry Fink iklim değişikliğine uyum sağlayan sürdürülebilirlik bazlı hisse senetlerini 20 yıl öncesinin teknoloji hisselerine benzetiyor. Fink’e göre şirketler acilen sürdürülebilirlik planlarını açıklamalı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi BlackRock şirketleri sıfır karbon emisyonu dünyasında nasıl ayakta kalacaklarına dair açıklama yapmaya zorluyor.

BlackRock CEO’su Larry Fink Salı günü paylaştığı yıllık notunda, “Daha iyi sürdürülebilirlik planı açıklamaları şirketler kadar yatırımcıların kendi çıkarları için de önemlidir. Şirketleri piyasa düzenlemelerinin bunu zorunlu kılmasını beklemeden açıklamalarını yayınlamak konusunda hızlı hareket etmeye çağırıyorum” açıklamasında bulundu.

İş dünyasında ESG faktörleri olarak da bilinen çevresel, sosyal ve yönetişim ölçütleri BlackRock CEO’suna göre finansal riskler oluşturuyor ve ünlü CEO uyum sağlayamayan şirketlerin geride kalabileceğini öngörüyor. Fink, açıklamasında yatırımcıların varlıklarını sürdürülebilirliğe odaklanan şirketlere yöneltmesiyle piyasalarda görülen tektonik değişimin hızlanacağı konusunda uyardı

Fink, konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Giderek daha fazla insan iklim risklerinin yatırım riski olduğunu idrak ediyor. Finans bu problemi gerçekten anladığında gelecekteki sorunları ele alıp daha ilerleme kaydederiz. 2020’de gördüğümüz buydu ve şu anda da görmekte olduğumuz bu. Ocak ayında bile sürdürülebilirlik bazlı fonlara olan akış daralmıyor, artıyor ve bu artış 2021’de de devam edecek” ifadelerine yer verdi.

ESG yatırımları boğa piyasası yükselişi sırasında yaygınlaşması, birçoklarının bunu sadece bir boğa piyasası fenomeni olarak görmesine yol açtı. Ancak Mart ayında korona virüsün yayılmasıyla hisse senetlerindeki satış dalgasında yatırımcılar sürdürülebilirlik odaklı fonlarda birikti. Bu fonların büyük çoğunluğu rakiplerinden daha iyi performans gösterdi.

BlackRock verilerine göre geçtiğimiz yıl Ocak ayından Kasım ayına kadar ortak fonlarda ve borsa yatırım fonlarındaki yatırımcılar küresel çapta 288 milyon dolar sürdürülebilir varlıklara yatırımda bulundu. Bu 2019 yılı rakamlarına göre yaklaşık %100’lük bir artışı ifade ediyor.

Fink yıllık paylaştığı notunda, “Yatırımcılar adil ve doğru bir şekilde yatırım gerçekleştirmenin yanı sıra giderek daha fazla geçiş döneminin ortaya çıkaracağı ekonomik fırsatları değerlendirmeye odaklanıyor. Müşterilerimizin önceliklerinde hiçbir konu iklim değişikliği kadar önemli görülmüyor. Neredeyse her gün bize bununla ilgili soru soruyorlar” açıklamasında bulundu.

ESG fon akışlarındaki sıçrama devam ederken bir diğer kesimse bunun balon benzeri bir bölgeye ulaştığını ve enerji değişimi ile ilgili bazı isimlerin değerlemelerinin gereğinden fazla artmış olabileceği söyleniyor.

Ancak Fink herhangi bir yeni trend sırasında bazı kazananların ve kaybedenlerin olacağının altını çizdi. BlackRock CEO’su sektörü 20 yıl önceki teknoloji şirketleriyle karşılaştırarak önünde sonunda kazançlarının fazlasıyla büyüdüğüne dikkat çekti.

 

Küçük yatırımcı borsaların yeni devini arıyor

 

Wall Street’in GameStop çılgınlığının ardındaki neden

 

Borsalardan kaçmanın faturası ağır olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)