E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGeldi yükseltti, gidiyor yükseliyor: Hissede Ronaldo oynaklığı---

Geldi yükseltti, gidiyor yükseliyor: Hissede Ronaldo oynaklığı

Geldi yükseltti, gidiyor yükseliyor: Hissede Ronaldo oynaklığı
27 Ağustos 2021 - 17:08 borsagundem.com

Ronaldo transferi ile ilk yıl Juventus hisseleri yüzde 150 oranında yükselirken, beklenen başarının gelmemesi ile şimdi gidiş haberiyle hisseyi yükseltiyor

Portekizli dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo’nun 3 yıl önce Juventus’a transferi kulübün hisse değerini adeta uçurmuştu. Beklenen katkınınn sağlanamaması ile şimdi de gidiş haberi ile aynı fiyatlama görülüyor.

36 yaşındaki yıldız ismin İtalyan kulübünden ayrılarak İngiliz devi Manchester City’ye transfer olacağı yönündeki haberler üzerine Juventus hisseleri son iki günde yaklaşık yüzde 4 değerlendi.

Ronaldo’nun gelişi sonrası bir ara 1,5 milyar euroya kadar yükselen Juventus’un piyasa değeri, şu an yaklaşık 1 milyar euro seviyesinde bulunuyor.

İLK YILINDA HİSSE YÜZDE 150 DEĞERLENMİŞTİ

2018 yazında Ronaldo’nun İspanyol devi Real Madrid’den 100 milyon euroluk bonservis bedeliyle İtalyan kulübüne transferi, Juventus’un borsada işlem gören hisse değerinin birkaç ayda neredeyse ikiye katlanmasını da beraberinde getirmiş, transferin ilk yılında hissedeki yükseliş oranı yüzde 150 oranına ulaşmıştı.

Ronaldo'nun gelişiyle kulübün lisanslı ürünlerinin satışı ve sponsorluk geliri artmıştı.

Ronaldo’nun gelişi öncesi 60 euro/cent seviyelerinde olan Juventus'un hisse değeri, Nisan 2019'de 1,54 euro ile zirveyi görmüştü.

BAŞARI GELMEDİ, PANDEMİYLE DE ÇAKILDI

Ancak işler daha sonra istediği gibi gitmedi ve hisse değeri düşüş eğilimine girdi. Şubat 2021'de de pandemi etkisiyle çakıldı.

Bloomberg'de bugün yayımlanan haberde, beklentilerin aksine Ronaldo'nun Juventus hisselerinde uzun vadeli ve kalıcı bir yükseliş getirmediğine dikkat çekildi.

Nitekim, Juventus'un hisse değerinde son üç yıldaki yükseliş, Stoxx Europe 600 endeksindeki yükselişe yakın seviyede oldu.

Bu gelişmede, Juventus'un Ronaldo'nun gelişiyle hedeflenen başarıya ulaşamaması kadar pandeminin kulüp gelirlerini düşürmesi de etkili oldu.

30 MİLYON EUROLUK MAAŞTAN KURTULACAKLAR

Haberde, Juventus'un hisse değerindeki geçen yılki düşüşün pandemi kaynaklı olduğunu ancak pandemi öncesinde de hissenin düşüş yörüngesinde olduğunu hatırlattı.

Ronaldo'nun satışından Juventus'un 30 milyon euro bonservis talep ettiği, ayrıca yıllık 30 milyon euroluk maaşından kurtulmanın da kulüp bütçesini olumlu etkileyeceği belirtiliyor.

Milli Takım'ın kadrosu açıklandı!

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu

İşte en çok ülke puanı getiren takımımız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )27 Ağustos 2021 22:19

    Aynı biçimde Token yani klubun kirpto paralarıda çık hızlı tırmandı. şuan öyle çakıldıki, büyük zararda olanlar var 1 haftadır tepelerde gezdirdiler, yüzde 25 gibi zararda olanlar var zirveden alan. Ya bu işle rkumar işi, haber açıklanmdan satacaksın zaten. bile alan alan alan deli gibi milyar basanlar  şaşıyorum bizmi aptalız, alanlar çok zeki, ben 1 tane almadım idda skor tahmını gibi geldi. yanı borsa deıl, klubun kripto parasıda yüzde 25 çakıldı. sandılarki, ronaldo transferden birazda kripto alır kar ederiz.. neyse, 1 hafta içinde tepki gelebilir. artık beklemek lazım alanlar için . tepki geldimi malın yarısını zirvede hissedersen çıkartsın diğeri kalır. nasip.

  • ŞAZİMENT KILTIR27 Ağustos 2021 17:44

    BURASI BORSA KİM KİME KORSA arkadaş.hisse futbolcu gelir yükselir gider yükselir, rüzgar eser yükselir öksürürler yükselir yükselirde yükselir düşür de düşer.malesef kimse de akıl sır erdiremez.

  • 🙌27 Ağustos 2021 18:20

    🤣🤣🤣👏👏👏👍👍👍