E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazdan adam festivali yapıldı---

Gazdan adam festivali yapıldı

Gazdan adam festivali yapıldı
07 Temmuz 2013 - 21:17 borsagundem.com

Taksim gezi parkında eylemlerini protesto amaçlı festival Kadıköy'de yapıldı...

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde polisin göstericilere müdahalesini protesto etmek için, Kadıköy’de 1. Gazdanadam Festivali düzenlendi. Bulutsuzluk Özlemi, Hakan Vreskala, Yaşar Kurt, Kurtalan Ekspres gibi grup ve sanatçının destek verdiği festivale katılanlara maketten yapılan TOMA’dan su sıkıldı.
Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin göstericilere müdahalesini protesto etmek için Kadıköy'de "1. Gazdanadam Festivali" düzenlendi. Kadıköy Rıhtım'da otobüs duraklarının olduğu alanda düzenlenen mitinge yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Öğle saatlerinden itibaren Kadıköy’de toplanmaya başlayan eylemciler, "Yaşasın halkların kardeşliği", “Mustafa Kemal’in askerleriyizö , "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" , "Her yer Taksim, her yer direniş" şeklinde sloganlar attılar.
Festivale katılanlar giriş noktalarında bulunan polis noktalarında üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındılar. Ellerinde üzerlerinde Atatürk fotoğrafı bulunan Türk bayrakları ile binlerce kişi hep bir ağızdan şarkılar söylediler. Birbirenden renkli görüntülere sahne olan festivalde polisin müdahalesini protesto etmek için yapılan maket TOMA’dan su sıkıldı.
Saat 17.30’dan itibaren Kadıköy Çarşı, Rıhtım, Moda ve Bahariye’de başlayan etkinliklerin ardından, iskelede kurulan sahnede çok sayıda sanatçı İstanbullularla bir araya geldi. Festivale katılan sanatçılar arasında bulunan Bulutsuzluk Özlemi, eylemler için bestelediği "Dağılın Lan" şarkısını seslendirdi. Hakan Vreskala, Yaşar Kurt, Kurtalan Ekspress, Grup Eflatun, Sattas Reggae Band, Cem Adrian, Güvenç Dağüstün ve eylemlere "Ayağa Kalk" şarkısıyla destek veren Renan Bilek de yer aldı. Gezi Parkı’ndaki performanslarıyla dikkat çeken Çapulcular Korosu'nun, Yiğit Özatalay’ın bestelediği "Boyun Eğmeyenler" şarkısının seslendirdiği festivalde, gezi eylemlerine "Çapulcu musun vay vay" şarkısını kazandıran Boğaziçi Caz Korosu da, sanatçılarla birlikte bu şarkıyı seslendirdi.
Mir Sanat Topluluğu ise festival sahnesine danslarıyla renk kattı. Sanatçı Orhan Aydın, Nâzım Hikmet şiirleri okurken, Modacı Barbaros Şansal ise, festival için hazırladığı polis ve çapulcu defilesini sergiledi. Şair ve gazeteci Ataol Behramoğlu ve Prof. Dr. Zerrin Bayraktar da, festivalde konuşma yaptılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİKRİM GELDİ08 Temmuz 2013 20:26

    Bundan sonraki festivalin adı ne olacak? "OSU..KTAN ADAM" mı olacak.Gazdan adam oluyorsa "OSU..KTAN ADAM" da olur neden olmasın.İşte o zaman bende o festivale katılırım...

  • VATAN07 Temmuz 2013 23:24

    EZİKSİNİZ , ÇARESİZSİNİZ İKTİDAR YOKSUNUSUNUZ VE HEP O DUYGULARLA YAŞAYACAKSINIZ

  • SAKARYA07 Temmuz 2013 23:20

    KIYILARDA TOPLANINIKİ DENİZE DÖKMESİ KOLAY OLSUN , EVET ANLADIK SİZİN AMACINIZ FARKLI

  • SAMIL07 Temmuz 2013 23:17

    MERKEZ MEDYA FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNDÜ 100 BİN KİŞİ ALMANYADA RTE İÇİN TOPLANDI TIK YOK MEDYADA

  • kenan07 Temmuz 2013 22:10

    Capulca gencler keske Türkiyenin geçmisini biliyor olsaydınız. Ne kadar calıstınız . Hayat tecrubenizi baba parası yerken mi edindiniz.

  • şeytani zihinler toplanmış yine07 Temmuz 2013 21:59

    90 li int. Çocukları kendine arkadaş bulmuslardır artık. Asosyallere iş çıktı.

  • gereksiz07 Temmuz 2013 21:52

    Derdiniz neyse allah daha beterini versin . Siz bizimle bizde sizinle ugraşmayalım. Faşistler. Saygısızlar. Birmilyon toplasan nolacak. Çogunluk ne istiyorsa ona saygı göstermeyi bilmediginiz sürece bizim için siz tırı vırısınız.

  • yuh artik 07 Temmuz 2013 21:47

    Gezi parki buyudu. Cokta guzel park oldu. Hala niye uzatiyorsunuz. Niye provokatorleri savunuyorsunuz. Sıktınız inanın. Artik kusturmayin.

  • Aydınlık07 Temmuz 2013 21:36

    Türkiyenin aydınlık yüzü. Avrupa ve Amerika bunu görüyor ve utanıyor.

  • Aydınlık07 Temmuz 2013 21:36

    Türkiyenin aydınlık yüzü. Avrupa ve Amerika bunu görüyor ve utanıyor.