E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGalip Öztürk'ü paralel yapı mı engelledi?---

Galip Öztürk'ü paralel yapı mı engelledi?

Galip Öztürk'ü paralel yapı mı engelledi?
08 Eylül 2015 - 07:05 borsagundem.com

Metro Şirketler Grubu'nun patronu Galip Öztürk, maden satın aldığını ancak paralel yapının madenin çalışmasını engellediğini açıkladı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu başkanı Galip Öztürk, maden işine girmek istediği için 'paralel yapı' tarafından tehdit edildiğini, işletmesinin paralelin baskısıyla kapanmaya yüz tuttuğunu açıkladı.

Akşam'ın haberine göre, Metro Şirketler Grubu'nun sahibi işadamı Galip Öztürk, "Kurduğu paravan şirketler ve altın madenleri yoluyla kara para akladığı ve bu parayı paralel yapıya aktardığı iddiasıyla gıyabında tutuklama kararı verilen Akın İpek ismi beni, Eti Maden İşletmeleri’nin devamı olan madeni Metro Maden olarak işletmek üzere yola çıktığımız 2009 yılına götürdü" diyerek paralelin tehdit ve baskı yoluyla nasıl tekelleştiğini anlattı. 

TEHDİTLERE KULAK ASMADIM 

İşadamı Öztürk, "Koza Holding’e ait altın madenine sınır komşusu olan madeni alırken, bu iş için İpek'in icazetini almak zorunda olduğum söylenmişti. Bu söylemlere itibar etmeyerek yola çıkmıştım. O yıllarda ne ben, ne de Türkiye, ülkemizin üzerinde karanlık oyunlar oynayan ‘Paralel yapı’nın gücünden haberdar değildik..." dedi.

İşimize engel oldular

ETİ Maden tarafından 1990 yılında ön işletme ruhsatı alınmış olan bu madeni, yine ruhsatlı şekilde 2009 yılında BYS Şirketi’nden satın aldım. Her türlü izin ve belgeye sahip olduğu kuşkusuz olan bu yer için önce siyanür kullanılacağı şeklinde kamuoyu oluşturulmuş ve ‘paralel medyanın’ da desteği ile halk galeyana getirilmiştir. Madende kesinlikle siyanür kullanılmayacağına dair açıklamalar yapılmışsa da paralel yapının baskısı ve gizli gücü ile ruhsatımız 2011 yılında Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 10 yıl süreyle uzatılmış olmasına rağmen iptal edilmiştir. Koza’nın aynı yerde ve Bergama’da bulunan altın madenleri yıllardır herhangi bir sorunla karşılaşmamıştır. 

İplikleri pazara çıktı

Son gelişmeler ışığında daha net anlıyorum ki, dönemin paralel yapılanması, karanlık güçleriyle bana saldırmışlardır. Gerek paralel yapının ve Koza Holding’in ipliği pazara çıkmıştır. Ben de bu noktada paralel ile mücadeleme devam edeceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)