E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'de konsept değişikliği---

FETÖ'de konsept değişikliği

FETÖ'de konsept değişikliği
25 Ocak 2017 - 14:48 borsagundem.com

Devlet Denetleme Kurulu, 15 Temmuz darbe girişimini genişletme kararı aldı

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devlet Denetleme Kurulu (DDK), hazırlıkları süren FETÖ raporunu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından konsept değişikliğine giderek genişletme kararı aldı.

Bu çerçevede Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ve FETÖ raporunda 15 Temmuz’a özel bir bölüm ayrılacak.

ZARARLAR ANLATILACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalara başlayan DDK Başkanı Yunus Arıncı başkanlığındaki 9 kişilik kurul, FETÖ raporunu genişletme kararı aldı. Bu nedenle PDY-FETÖ raporuna 15 Temmuz’la ilgili özel bir bölüm eklendi.

Bu bölümde FETÖ’nün siyasi ve mali anlamda Türkiye’ye verdiği zarar anlatılacak. Raporda olası sızmaları engellemek adına siber güvenlik açıklarıyla ilgili tespitlere de yer verilecek.

Çalışmaları süren raporun, bu yıl içinde kamuoyuna açıklanacağı da öğrenildi. Bu kapsamda tüm kurumlar ve kamu çalışanları mercek altına alındı. DDK raporunda FETÖ’nün devletteki yapılanması, finans ayakları, dışarıdan verilen destekler tüm detaylarıyla incelenecek.

RAPORA 15 TEMMUZ AYARI

DDK, kurumlardan FETÖ’cülerle ilgili arşivlerdeki tüm bilgileri göndermelerini de talep etti.

Hürriyet’e bilgi veren üst düzey bir yetkili, “Rapor tamamlamak üzereydi, ancak 15 Temmuz darbe girişimi hesapta değildi. Bu nedenle rapor, 15 Temmuz darbe girişimi çerçevesinde genişletiliyor. Bir anlamda konsept değişikliğine gidiliyor” bilgisini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)