E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ üyeleri borsada manipülasyon yaptı iddiası!---

FETÖ üyeleri borsada manipülasyon yaptı iddiası!

FETÖ üyeleri borsada manipülasyon yaptı iddiası!
13 Ocak 2016 - 07:56 borsagundem.com

İstihbaratın yaptığı incelemeler sonucunda Fethullah Gülen'in terör örgütü üyeleri Borsa İstanbul'da manipülasyona karıştığı iddia edildi

2007-2009 yıllarında siyasi parti temsilcileri, bürokrat, asker, polis ve medya yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 432 kişinin usulsüz dinlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada 2. dalga operasyon dün gerçekleştirildi. Star'ın haberine göre, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 20 ilde gerçekleştirilen operasyonda İzmir Eski Emniyet Müdürü Sami Uslu, Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Karatekin’in de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Muş Eski Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ile Ankara Emniyeti İstihbarat Şubesinden sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney’in de aralarında bulunduğu şüpheliler ise yakalanamadı.

BORSAYA UZANMIŞLAR

İstihbarat Dairesi’nde görev yapan şüphelilerin, 2007-2009 arasında EPDK, İstanbul Borsası, İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir belediyelerinin İmar komisyonlarında çalışan kişileri de dinledikleri belirlendi. Yapılan dinlemeler sonrasında şüphelilerin borsada işlem yaptığı ve çok sayıda arsa aldığı tespit edildi. Örgütlü yürütülen faaliyetle ele geçirilen bilgilerin başkalarına da satılarak Borsa’da manipülasyon yapıldığından da şüphe ediliyor. Aynı zamanda dinlenen kurumlar arasında EPDK ile İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehirlerdeki imar komisyonlarının bulunduğu da öğrenildi. Komisyon görevlilerinin takip eden istihbaratçı polislerin komisyona gelmesi planlanan arsaların bilgisine ulaştığı ve istedikleri yerlerden arsa almaya çalıştıkları iddia edildi. İki hafta önceki ilk operasyonda  8 zanlı tutuklanmıştı.

PARALEL MEMURLARA GÖZALTI

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Uşak merkezli beş ilde Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda İSE aralarında  maliye memuru, muhasebeci ve öğretmenlerin de bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltına alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Poyraz13 Ocak 2016 20:19

    Peki,bu durumda yıllardır MİT ne yapmış.bu konu onun alanına girmiyormu.neden önlem almamış.

  • tarık13 Ocak 2016 20:05

    royalda halka arzda soyuldum,,fetö desek birşey çıkarmı acaba?

  • salim13 Ocak 2016 20:02

    Egs holdingde kumpas kuruldu,şirket batırıldı,paramı isterim.

  • san13 Ocak 2016 18:41

    ihlası kim yaptı peki ? sanki bist muhteşem, her yer hak hukuk bir bunlar kötü

  • barış d.13 Ocak 2016 18:20

    zeki müren de manipülasyon yapacak mı?

  • cicibebe13 Ocak 2016 11:40

    Goldaşta %51 elden giderken,yabancı banka altın borçlarıyla denge mi kuruldu acaba.Yoksa muhasebeleşmeyen karı götürmek için %95 mi toplanamadıki kaos oldu.:)Yoksa Feto gol gol gol mü :)

  • alper13 Ocak 2016 11:06

    goldaş ve lio izlenmeli parelel batırmış olabilir

  • Ataç İnşaattaki gibi13 Ocak 2016 11:03

    Fetöye yakınlığıyla bilinen Boydaklar, halkaarz başvurusundan 20 gün sonra Ataç'ın enerji şirketi nisan enerjinin yarısını aldı. Kendi aracı kurumu Bizim Men.Değ. şişirme fiyatlarla halka arz etti.2 yıl sonrada 3te1 fiyata kalan yarısını aldı. Bu olayı bilen biri olarak haberin gerçeklik payı yüksek.

  • Fetö13 Ocak 2016 09:07

    Her şeyi fetö yaptı. Romayı bile Fetö yıktı.