E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'e muhalafet etti---

Fed'e muhalafet etti

Fed'e muhalafet etti
22 Aralık 2013 - 07:57 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ekonominin güçleneceği dair daha fazla kanıt beklemek gerektiğini söyledi...

Fed'in hafta içinde aldığı tahvil alım programını 10 milyar dolar azaltma kararına karşı çıkan tek isim olan Rosengren, "Tahmin yeteneklerimiz hakkında daha alçakgönüllü olmalıydık. Harekete geçmeden önce daha güçlü veriler görmemiz gerekirdi" ifadelerini kullanırken, ekonominin gelecek yıl yüzde 3 büyüyeceğine dair daha fazla kanıt görmek istediğini sözlerine ekledi. 

2013 yılında her ay 85 milyar dolar tutarında tahvil alımı yapan Fed, 18 Aralık'ta alımları Ocak ayından itibaren 75 milyar dolara düşüreceğini açıkladı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke de azaltmanın nedeni olarak giderek hızlanan ilerlemeler ve iş gücü piyasasının görünümündeki gelişimleri gösterdi. 
Rosengren ayrıca, devamlılığı olan bir ekonomik genişlemeye işaret eden, daha istikrarlı verileri beklemenin fazla zararı olmadığına inandığını belirti. 

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyeleri Aralık 2012 toplantısında ABD ekonomisinin 2013 yılında yüzde 3 büyüyeceği tahmininde bulunurken, bu ayki toplantıda komitenin tahmin oranı yüzde 2.3 olarak gerçekleşti. 

FOMC toplantısının ardından açıklanan verilerde, Amerikalıların sağlık hizmetlerinde daha fazla harcama yapması ve şirketlerin yazılımlara yaptıkları yatırımları artırması ile, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte iki yıla yakın bir sürenin en hızlı büyümesini gerçekleştirdiği görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)