E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'den daha agresif beklentiler risk iştahını baskılıyor---

Fed'den daha agresif beklentiler risk iştahını baskılıyor

Fed'den daha agresif beklentiler risk iştahını baskılıyor
06 Nisan 2022 - 09:24 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor

Avrupa ve ABD’den Rusya’ya yönelik yeni yaptırım kararları ve söylemleri öne çıkarken, jeopolitik gelişmeler önemini koruyor. Başkan yardımcısı olması beklenen Fed üyesi Brainard’ın 50 baz puan faiz artırımı konusundaki mesajları ve şahin tavrı risk iştahını baskılayan bir gelişme oldu. Enflasyonist kaygılar nedeniyle Fed daha agresif bir sıkılaşma duruşu ortaya koyarken, bugün yayınlanacak FOMC tutanakları piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – ÜFE Önem: Orta
• 21:00 ABD – FOMC Toplantıları Tutanakları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında yeni haftada toparlanma çabası gözlenirken, dün Fed üyelerinden gelen şahin tondaki açıklamalar ve agresif bir sıkılaşma sürecine dair endişeler hisse piyasalarında satış baskısını artıran bir durum oldu. Gün içi kazançlarını bir miktar geri verse de BIST-100 Endeksi pozitif görünümünü korudu ve günü %0,64 oranında yükselişle 2.326,29 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,72 – 14,73 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 14,72’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yükseliş eğiliminin korunduğu ve gün içerisinde 2.343 seviyelerini test eden endekste kapanışa doğru yurt dışında artan satış baskısına bağlı olarak kazançlar bir miktar geri verilse de endeks günü artıda kapatmayı başardı. Yurt dışında akşam saatlerinde devam eden satış baskısına paralel olarak güne hafif satıcılı bir açılışla başlayabileceğini değerlendirdiğimiz endekste 2.300 ve son yükselen trendin geçtiği 2.274 seviyeleri takip ettiğimiz önemli destek seviyeleri. Bu seviyeler altına sarkmaların ve kapanışların yaşanması halinde satış baskısının artış kaydettiği ve teknik görünümün zayıfladığı görülebilir. 2.300 üzerinde yukarı yönlü pozisyonların korunabileceği endekste 2.343 üzerinde aralık ayında test edilen 2.406 ve yeni zirve seviyeleri gündeme gelebilir.

Altın yön bulmakta zorlanıyor

 

Küresel piyasalarda, Fed'in toplantı tutanakları bekleniyor

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Petrolde düşüş durdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)