E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed şeffaflaşacak---

Fed şeffaflaşacak

Fed şeffaflaşacak
04 Mart 2014 - 06:57 borsagundem.com

Fed bu ay finansal sistem denetimlerinin daha açık bir hâle getirilmesine yönelik bir adım atacak

Para politikasında şeffaflığı artırmaya çalışan ABD Merkez Bankası Fed, bu ay finansal sistemdeki denetimlerini daha açık hâle getirmek üzere bir adım atacak.

Fed, Mart'ta stres testi sonuçlarının yayınlanmasıyla birlikte, ilk kez faiz artışlarının ülkenin en büyük bankalarının sağlığını nasıl etkileyeceğini anlatacak.

ABD Merkez Bankası geçtiğimiz yıl ABD Hazine Bakanlığı Finansal Araştırma biriminin, faiz riskini, finansal sistem için en önemli endişe kaynağı olduğuna işaret etmesine rağmen stres testi sonuçlarını paylaşmamıştı. Dodd-Frank yasasının Fed'e bankacılık sektörü üzerinde büyük yetki vermesinin 4 yıl sonrasında Demokratlar ve Cumhuriyetçiler birlikte finansal riskler konusunda daha fazla temasta olmayı talep ediyor. 

Çok uzun zamandır finansal denetmenlerin görevini yapmadığını ve Amerikalı vergi mükelleflerinin de bunun bedelini ödedediğini sçyleyen Senato Bankacılık Komitesi'nde yer alan Ohio eyaleti Demokrat Senatörü Sherrod Brown, "Wall Street denetimlerinde yeterli düzeyde şeffaflık ve mesuliyet yok" dedi.

Fed yetkilileri, kurumların sorunlara karşı  hazırlılıklarını ölçen yıllık stres strestleri kapsamında kredi ve hisse portföyleri verilerinin milyarlarca bölümünü indiriyor. Stres testleri bu yıl 18 bankadan 30 büyük bankaya genişşetildi. Fed Yönetim Kurulu finansal istikrarı izlemek için özel bir ofis kurdu ve danışman komitesi, ödeme sistemleri uzmanları ve ekonomistler en büyük bankalardaki riskleri tek seferde inceliyor. Ne danışmanlar ne de risk takipçileri halk ile öğrendikleri bilgileri paylaşmıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)