E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFed, piyasalar için harekete geçti---

Fed, piyasalar için harekete geçti

Fed, piyasalar için harekete geçti
25 Haziran 2013 - 08:33 borsagundem.com

Fed yetkilileri piyasaları sakinleştirmeye çalışıyor

Fed yetkilileri Fed'in daha sıkı para politikalara dönüşü konusunda piyasa katılımcılarının desteğini sağlamaya çalışıyor.
Pazartesi günü pek de alışılmadık bir adım atan Federal Reserve Bank of Minneapolis Başkanı Narayana Kocherlakota, bir duyuru yayınladı ve Fed'in işsizlik oranında ciddi bir düşüş yaşanıncaya kadar tahvil alım programına bağlı kalacağı ve kısa vadeli faiz oranlarını daha uzun bir süre sıfıra yakın seviyelerde tutacağı yönündeki bağlılığını dile getirdiği doğaçlama bir konferans için gazetecilere çağrıda bulundu.
Fed'in her ay 85 milyar dolarlık varlık alımı gerçekleştirdiği programda geri adım atmaya başlayabileceğini açıkladığı Çarşamba gününden bu yana ABD piyasaları zor günler geçiriyor. Fed ayrıca bilindiği gibi kısa vadeli faiz oranlarını sıfıra yakın seviyelerde tutuyor. Bazı yatırımcılar tahvil
alımlarında geri adım atılmasının faiz oranlarının da yükselebileceğine dair bir işaret olduğunu düşünüyor. Bu nedenle Fed'in açıklamasının ardından uzun dönem faiz oranları hızlı bir yükselişe geçerken, hisse senedi piyasaları da düşüşe geçti.
Öte yandan New York Fed başkanı William Duddley ise Merkez Bankası'nın para politikalarının ekonomiyi yeterince güçlendiremediğini belirterek Fed'in fiyat istikrarı ve yüksek istihdam hedefini sağlamak için gevşek para politikalarını sürdürmesine halen ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)