E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed endişeleri gündemden düşmüyor---

Fed endişeleri gündemden düşmüyor

Fed endişeleri gündemden düşmüyor
20 Şubat 2023 - 09:07 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed’e yönelik faiz artışı beklentilerinin arttığı haftanın son işlem gününde dolar cinsi varlıklarda ve tahvil getirilerinde yükseliş görüldü.

ABD endeksleri karışık seyirle günü tamamladı. ABD vadeliler yataya yakın karma bir görünüme sahip.

Avrupa endeksleri sınırlı kayıpla günü tamamladı. Petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak enerji hisseleri ve teknoloji hisseleri baskılandı.

Asya endeksleri pozitif fiyatlanıyor. Öte yandan Çin, faiz oranlarını sabit bıraktı.

BIST100 Endeksi dünü 18.26 (% 0.36) puanlık yükseliş ile 5.026 seviyesinden ve 63.688 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da sert tepki yükselişi satışla karşılaştı. Ancak gelen satışlar önemli ölçde karşılandı. Çimento, demr ve çelik endeksleri üzeriinde hisse bazlı hareketlilik ve seçicilik öne çıktı. İnşaat grubu hisselerindeki primler belirginleşti .Döviz kurlarında yukarı eğilim sürüyor. Dış piyasalardaki parite hareketleri iç piyasalarda döviz kurları üzerinde kendini gösteriyor. ABD dolarının dış piyasalarda değer kazanmasına bağlı olarak dolar/TL kurunda tepki yükselişi görülürken euro/TL daha sakin işlem gördü.

Hafta özelinde ABD ve Almanya’dan büyüme, Euro Bölgesi enflasyonu, küresel çapta PMI verileri ve Fed toplantı tutanaklarını ve içeride Perşembe günü TCMB faiz kararını, öncesinde tüketici güveni, kapasite kullanım oranı ve reel güven endeksi gündemde olacak. Öte yandan Perşembe ve Cuma günü sürecek olan G-20 toplantısı olacak.

BİST100 endeksinde pozitif açılış bekliyoruz.

Küresel piyasalarda düşük risk iştahı

 

Carrefoursa ve Hektaş sorusu

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)