E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed Başkanı Bullard'dan resesyon uyarısı---

Fed Başkanı Bullard'dan resesyon uyarısı

Fed Başkanı Bullard'dan resesyon uyarısı
27 Ağustos 2018 - 08:40 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard, "Faiz artırımlarının devam etmesi resesyon riskini beraberinde getirir" dedi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in faiz artırımlarına devam etme planları konusunda yeni alarm zillerini çaldı. Bullard, bir tane bile fazla faiz artırımının ekonomiyi resesyonun eşiğine getirebileceği uyarısında bulundu.

Jacson Hole'de yapılmakta olan global merkez bankacılar ve ekonomistler konferansı sırasında açıklamalarda bulunan Bullard, ABD Hazine kağıtlarındaki getiri eğrisinin yatırımcıların bu yıldan sonra daha yavaş büyüme beklediklerini ve önümüzde enflasyon tehlikesi olmadığını gösterdiğini savundu.

Fed Başkanı Powell ise Bullard'dan önce yaptığı konuşmada, işsizliğin yüzde 3,9 olduğu ve enflasyonun sonsuza kadar düşük kalmayacağı bir ortamda faiz artırımlarının gerçekçi olduğunu ve faizlerin biraz daha artmasına ihtiyaç olduğunu ifade etmişti.

Bullard, "Faiz artırımları yoluyla kasıtlı olarak getiri eğrisine müdahale ediyoruz, çünkü bizim modellerimizin doğru ve piyasaların yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bunu yapmamamız gerekli. Bu yolda yürümemeliyiz, çünkü enflasyon çok yüksek değil, enflasyon bekleyişlerinde patlama yok" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)