E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFatih’teki intiharla ilgili valilik ve savcılıktan peş peşe açıklamalar---

Fatih’teki intiharla ilgili valilik ve savcılıktan peş peşe açıklamalar

Fatih’teki intiharla ilgili valilik ve savcılıktan peş peşe açıklamalar
07 Kasım 2019 - 17:51 borsagundem.com

Fatih'te 4 kardeşin evlerinde ölü bulunması üzerine başlatılan soruşturmayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açıklama yapıldı. Başsavcılığın ardından İstanbul Valiliği de açıklamada bulunarak ölümlerin siyanür sonucunda olduğunu belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun tarafından basın mensuplarına sözlü olarak yapılan açıklamada, ihbar üzerine olay yerine gidildiği, ikamete girildiği, evin salonunun kapısına ‘Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin’ yazılı not yapıştırılmış olduğu, tehlikeli durum olabileceğinden AFAD’a haber verildiği belirtildi.

“BİRİ YÜZ ÜSTÜ YATAR VAZİYETTEYDİ”

Olay yerinde bulunan bardak ve eşyaların incelemeye gönderildiğini de belirten savcı Tosun, “Henüz toksikolojik incelemeler tamamlanmamıştır. Kimyasal çalışmalar ise devam ediyor. Kesin olmamakla birlikte siyanür bulgusuna rastlanmıştır” ifadelerini kullandı. Salonda bulunan “Dikkat siyanür var” yazısının kimin el ürünü olduğuna dair incelemelerin, ölenlerin telefonlarının, yapmış olabilecekleri tüm yazışmaların da inceleneceğini ifade eden savcı Tosun, ölümlerinin peş peşe mi, aynı anda mı olabileceğinin de araştırıldığını kaydetti. Savcı Tosun, olayın bütün boyutlarıyla, çok yönlü olarak araştırıldığını ve başsavcılıkça ilerleyen günlerde de kamuoyunun bilgilendirileceğini bildirdi. Olay yerine giden ilk ekiplerin ise biri kadın biri erkek iki kardeşin yan yana sırt üstü yatar vaziyette bir odada, biri kadın diğer kardeşlerin ise ayrı odalarda yatar vaziyette bulunduklarını, bu kardeşlerden birinin, diğer kardeşlerinden farklı olarak yüz üstü yatar vaziyette olduğunu tespit ettikleri belirtildi.

Fatih'teki dehşet evinde büyük sır!

MİMAR SİNAN’DAKİ ARKADAŞLARI DA TALEPTE BULUNMUŞ

Öte yandan ailenin yakın dostu olduğunu belirten Serpil Alkan’ın dışında Oya Yetişkin’in Mimar Sinan Üniversitesi’nden arkadaşlarının da cenazeleri almak için savcılığa talepte bulundukları öğrenildi.

VALİLİK DE SİYANÜR DEDİ

İstanbul Valiliği: (4 kardeşin ölü bulunması) Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsilerde tespit edilen ilk bulgulara göre; siyanür zehirlenmesine bağlı değişimler dışında, şahısların ölümlerine müessir başkaca makroskopik patolojik bulgu tespit edilmediği belirtilerek, tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir.

İstanbul Fatih'te toplu intihar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tik tak 208 Kasım 2019 10:18

    Olay olduğu günden itibaren bir algı başlatıldı. İşin başını BBC Türkçe çekti. Daha intihar sebebi bilinmezken, bakkala ve BEDAŞ'a elektrik faturalarını ödeyemediklerini borçlar , yoksulluktan öldüklerine dair haberler servis ettiler. DSO verilerine göre dünyada en fazla intihar vakasının olduğu 78'inci ülke olan, her yıl oranın yüzde 12'ler civarında arttığı İngiltere'nin bit yayın kuruluşunun olaya bu kadar ilgi duyması çok dikkat çekici. . Ülkelerine bu tip vakalara ne kadar duyarlılar diye bakınca zaten gerçeğin bir duyarlılık masal ve görüntüsü olduğunu hemen anlatabiliyorsunuz. BBC topa girince hemen Cumhuriyet'i Birgün'ü durur mu! Sosyal medyadaki 'etki ajanları' devreye sokulmaz mı? İyi Parti, CHP üzerine atlar. Halkevleri eyleme çıkar. Birileri bir şeyleri kaşımaya çalışıyor. Hatırlayın… Mayıs ayında köprüde arabasını yakıp denize atlayan adamın da maddi sıkıntıdan intihar ettiğini yaymışlardı. Sonra adamın eşiyle sorunları olduğu ortaya çıktı. Peki neden !!!!

  • Tik tak 108 Kasım 2019 08:49

    4 kardeşi intihara sürükleyen nedenin yoksulluktan öte bir durum olduğunu çok açık . Nasıl mı ? Okuyun lütfen... Oya Yetişkin'in Temmuz 2019 itibarıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki prime dayalı esas kazancı 5.800 TL (yani net maaşı 4.000 TL'nin üzerinde)… Kamuran Yetişkin de her ay devletten 800 TL yetim aylığı alıyor. Yaşar Yetişkin'in 1.5 yıl önce SGK kaydı var. Ondan sonra part time işlerde çalıştığı için sosyal güvenlik kaydı bulunmuyor. Ama ne hikmetse, Oya Yetişkin 2 ay önce üniversiteden kendi isteğiyle ücretsiz izne ayrılıyor. Üniversiteden kimseye ulaşılamıyor. Oya Yetişkin'le ilgili verecekleri bilgiler aydınlatıcı olacaktır. Bir de şöyle bir durum var: Kardeşler, bugüne kadar ne işsizlik maaşına, ne kaymakamlığa, ne sosyal yardımlaşma vakfına başvurmuşlar. Devletin elektrik faturasına verdiği destekten yararlanmak için de girişimde bulunmamışlar. Alt alta koyun. Bu işte bir tuhaflık yok mu!

  • Nedim08 Kasım 2019 08:37

    Amerika da  en az 550 bin kişi evsiz!  Sokakta yaşıyor.  Burada siyasi iradeye çamur atan soysuzlar mangası bizatihi kendileri yaralı parmağa işeyen tipler değil!   Mahallenin muhtarı ve komşuları baş sorumludur!  Birileri söylemezse kim nereden bilecek!  Villalarında sabah akşam kafa çekip  Suriyeli ya da başka muhtaçlara akıl veren  sahil kenarı itlerini çok iyi bildiğim için bunları yazıyorum!  Bir de Aksaray da yaşanan olayda okul müdürü ve öğretmenlerin ve öncülük eden aşağılık yobaz çocuk sahibi olmuş adam olamamış soytarıların okulla ilişiğinin kesilmesi gerekir.

  • Ayşe07 Kasım 2019 21:25

    Akp Türkiye’si. Çok yazık olmuş. Allah rahmet eylesin

  • Tik tak tik tak 08 Kasım 2019 10:51

    AKP ülkesi diyerek milyonlara küfreden ahlaksız. Ama ben senin adına hiç üzülmüyor rahmet de dilemiyorum. Bilakis... Senin de sonun böyle olacak ...

  • Bir yorum08 Kasım 2019 08:42

    Cenabet Hödükler  Partisinin bir elemanısın!  Anlaşıldığı üzere!

  • Ziya08 Kasım 2019 08:29

    Sen de geberseydin 

  • Yurttaş A07 Kasım 2019 21:03

    Yaşanan bu dramdan ve ölümlerden mahallenin muhtarından ta saraydaki cumhurbaşkanına, herkesin payı ve sorumluluğu vardır. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı... ülkemizde vatandaşlarımız açlıkla ve sefaletle savaşırken, hiç kimse çıkıp ekonomi iyiye gidiyor di ye mez !!!

  • mantık08 Kasım 2019 08:46

    Kes ulan gerzek!  

  • Yaşar Yaşamaz07 Kasım 2019 19:39

    İş savcılığın işi.Yargı olaya el koyduktan sonra valilik ne moka konuşur. Şu ülkede herkes işini yapmayı bir türlü öğrenemedi. Bu ülkede valiler sadece açıklama yapıyor.Başka hiçbir şey yok.Ne proje ne de başka bir girişim.Yemin ederim kaldır valilikleri hiçbir eksi yaşanmaz.

  • samanyolunda07 Kasım 2019 19:12

    bu dunya zalim dünya niye yaşıyoruz bu dunyada

  • Ozan07 Kasım 2019 18:51

    Ört bas edin edin gitsin,hükümetle uzaktan yakından yoktur mesajını yavaş yavaş bilinç altımıza yerleştirecekler.

  • Ziya08 Kasım 2019 08:44

    ne alakası var ulan geri zekalı!   Ama ben böyle bir eli yağda bir eli balda yaşayıp sağa sola çamur atan itlerin başına bir şey gelse!  Hiç üzülmem! Zira cemiyet mikrobu eksilmiş oluyor.

  • Volkan07 Kasım 2019 18:50

    Moral bozucu bir olay özellikle kentli ve eğitimli orta kesim için. Kırsal kesimde olanlar biz onun için kente göçmemiştik der. Köyde kalan boşuna kalmıyor en azından aç kalmıyorsun. Rahatsız olsan seslensen herkes birbirinin akrabası  tanıdğı vs. Metropolde havuzlu aktiviteli sitelerde kalanları muhtemelen güvenlik, site yönetimi kontrol ediyordur, aktivitelere katılmıyor nedir durum soralım derler, ama orada da kira gibi aidat vermek gerekiyor. Hatta TVde yeni reklamlar dönüyor dans kursuna, spora kendileri götürüyor arayan olursa resepsiyon meşgul şu an diyor. Yani ya paran ya da geniş bir çevren olması lazım sağlam durabilmek için, diploma ancak bir anahtar, fark ettiren bir yeteneğin yok ise o da işe yaramıyor.

  • gerçek 07 Kasım 2019 17:59

    AHH YOKSULLUK AHHH