E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizlerin Mart'ta artmasını isterim---

Faizlerin Mart'ta artmasını isterim

Faizlerin Mart'ta artmasını isterim
12 Şubat 2015 - 06:28 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Fisher, faizlerin Mart'ta artırılması için yetkilileri ikna edemediğini söyledi

Dallas Merkez Bankası Fed Başkanı Richard Fisher, faizlerin Mart'ta artırılması gerektiği tezini savunduğunu ancak yetkilileri ikna edemediğini belirtti.

New York'ta yaptığı bir konuşmanın ardından gazetecilere demeç veren Fisher "Ben 19 Mart'ta emekli olacağım. Faiz artışının zamanlaması Komite'nin diğer üyelerine kalmış. Benim bu konuda konuşmam doğru olmaz. Ben Mart'ta olmasını istedim ancak tartışmayı kaybettim" diye konuştu.

Güçlü dolara ilişkin görüşü sorulan Fisher, ABD'de son dönemde inanılmaz bir özgüven olduğunu ve yabancı kurların bu günlerdeki trendinin bunun bir sonucu olduğunu söyledi.

Merkez bankalarının kasıtlı olarak kur savaşına girmediğine inandığını ifade eden Fisher, bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde yer almıyor.

Başkan Janet Yellen önderliğindeki yetkililer, Aralık 2008'den bu yana sıfıra yakın tuttukları faizi ne zaman artırmaları gerektiğini değerlendiriyor. FOMC 28 Ocak'ta faiz artışı konusunda sabırlı tutumunu sürdüreceğini belirtmişti. 
FOMC'nin bir sonraki toplantısı 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)