E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEYT'de takvim belli oldu!---

EYT'de takvim belli oldu!

EYT'de takvim belli oldu!
12 Aralık 2022 - 17:32 borsagundem.com

Yaklaşık 1,5 milyon kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi ocak ayına kaldı.

Yüz binlerce çalışanın gelişmeleri dikkatle izlediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi yeni yıla kaldı.

Habertürk TV'nin AK Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre EYT düzenlemesiyle ilgili takvim ocak ayında başlayacak.

EYT yasa teklifinin aralık ayının sonuna doğru Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması ve yıl bitmeden Plan Bütçe Komisyonu ve Genel Kurul’da hızla görüşülerek yasalaştırılması bekleniyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçen hafta yaptığı açıklamada en kapsamlı EYT düzenlemesini yapacakları mesajını vermişti.

Bilgin "En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman Yüce Meclis'te bunu paylaşacağım. Burada temel kriterler var. Bugün yaş şartı olmasaydı bir milyondan fazla kişi emekli olacaktı. Çalışmalar bittikten sonra Türk kamuoyu ile paylaşacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Vedat Bilgin'den EYT açıklaması

 

Bakan Bilgin yanıtladı: EYT'de yaş sınırı olacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taşeron köle 13 Aralık 2022 08:42

    Şunu iyi bilin bir siyasetçi iki ayı ağzına alıyorsa bilinki uzadı bununla kalır mı sanmam siyaset bu

  • Eyt13 Aralık 2022 00:09

    Seçim zamanı Akp de eyt ye takılacak

  • Psiko13 Aralık 2022 00:04

    Ellerinden gelse milleti ölene kadar çalıştıracak lar.gidin de oyalamayan gelsin

  • Gani gömer12 Aralık 2022 22:14

    Bağkur prim eşitlemesi Yoksa esnaftan oyda yok akp ye

  • Mucise Reis : )13 Aralık 2022 00:56

    o iş çok zor... sgk lı  iş bulursa çalışıyor. Ama bağkurlu malesef  9 bin gün gerkeli. çünkü işe gitmesede, otomatıkman işverne oluyor ve iş aramak zorunda kalmıyor, tam gün istenıyor. Sen şunu yapmalısın. son 7 yıllık çalışma sürenın 3,5 yılı sgk lı çalışmalısın. mesela bağkurprim borcun var 9 bin istenıyor, ama sen son 3,5 sene sgk lı işçi olarak çalışırsan 5,000 gün istenecektır senden :D işyerini kapat başka biri adına aç, orada sgk lı olarak görün. Yapabileceklerin bunlar. Ben okuyorum ama aklımd akalıyor abuk subuk şeyler nedense :D pek bilinmeyen özel durumlar işine yarayabilir. bağkurlu işveren ve çoğu gün işe gitmez yan gelir yatar diye 9 bin. işçi ise all day /all time çalışıyor iş yoksa açıkda aç kalıyor ondan 5 bin gün.

  • Çıkar uğruna oy mu verilir. 13 Aralık 2022 00:34

    O zaman Bağkur prim eşitlenmesinin vermesin. O zamanın şartları neyse o haklar verilsin. Bende 2000 girişileyim o zaman bende emekli olmak istiyorum. Hak neyse o

  • Nuri12 Aralık 2022 21:07

    30 milyar sosyal yardım parası öderken para var 8 milyar eyt için yok işveren temsilcileri sizi Allah'a havale ediyorum.

  • Takil12 Aralık 2022 21:03

    Gelirse ekime gelmezse kasima

  • Mucise Reis : )12 Aralık 2022 21:32

    Benim duyumlar, geri vites takıldığı yönünde. Muhalefetin atak etmek için beklediği çalışmalarında EYT yaş sınırı olmaması karşısında mecburen adım atacaklar. Burada EYT kardeşlik kurup, araasına Atatürk, din, ibadet, ayrışmacılık vb olmadığı sürece haklarını çatır çatır alacak gibi. Burada farklı sistematik adımlar ile EYT nin kardeşlik birliği üzerinde kurgular denenecek, deneniyor. EYT liler gerektiği demokratik ahkları ile. en son EYT li hakkını alana kadar mücadele andını içerse meydanlar o zaman işin seyri EYT li zaferine dönder.. ayrıştırmacı politikaların EYT kardeşliğini bozmadığı görüldüğünde... EYT liler aylardır, yıllardır maaşlarını alamıyor.. işveren tazminat ödeyecek dert oldu sayın bakana :D şaka gibi.

  • Mucise Reis : )12 Aralık 2022 19:28

    1,5 milyondan fazla EYT li bu ayda hak ettikleri maaşlarını alamadı :D Bu maaşlar ile nasıl bir hizmeti kime verdiler ?  ... 500- 1500 vb işveren için bu kadar insan neden hakettikleri maaşları bu ayda çıkmayan yasa yüzüne cezalandırılıyor  ? .. İşveren düşünülüyorda, hak ettikleri, değişmeyen aysada emekli olan milyonları bulan ücretliler nedne düşünülmüyor ? çocuk okutan, kredi çekip faiz ödeyen, yeni iş arayan, kira ödeyemeyen vb. vb. bu emeklilerin yıllardır alamadıkları maaşları kım nerede nasıl harcaı kullandı  ? eyt nin parasını verme, asfalt yaptım, spor tesisi yaptım, baraj yaptım vb. vb. yahu eyt lilerin haklarını ver, sonra ne yapıyorsan yap... vekillerin maaşırının yarısını kes, onlarla yap yolları, otobanları, köprüleri birazda... 2 yılda kıyak emeklılık :D