E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro/dolardaki hareket daha da derinleşecek mi?---

Euro/dolardaki hareket daha da derinleşecek mi?

Euro/dolardaki hareket daha da derinleşecek mi?
23 Ağustos 2022 - 08:25 borsagundem.com

0,9927 ile 20 yılın en düşük seviyesine gerileyen euro/dolar için kurumlar yeni tahminlerini paylaştılar.

Dün yüzde 1,1 düşüşle 0,9927'ye kadar gerileyen euro/dolar, 2002 yılındaki 0,9952 seviyesinin altına inmiş ve son 20 yılın en düşük seviyesini görmüş oldu.

Bu sabah itibarıyla ise euro/dolar kurundaki aşağı yönlü hareket devam ediyor. Parite şu sıralar 0,9915 ile dibi gördü.

Euronun dolar karşısındaki bu zayıf seyri sonrası dünyaca ünlü kurumlar yeni tahminlerini paylaştı.

Fed'den beklentisinin daha şahin bir parasal sıkılaştırma olduğunu belirten Morgan Stanley, euronun 0,97 dolara kadar gerilemesini ve 2000’lerin başından bu yana en düşük seviyeyi göreceğini öngördü.

Nomura ise eylül sonuna kadar euronun 0,975 dolara gerileyeceğini tahmin etti. Japonya merkezli yatırım bankasına göre eylül sonrası enerji arzına yönelik risklerin artması sonucu euro 0,95 veya daha da düşük bir seviyeye gerileyebilir.

ING ise euronun zayıflaması sürecinde bazı ülkelerin euro cinsi rezervlerini azaltabileceğini vurgulayarak para biriminde zayıflama öngördü.

Asya ülkelerinin para birimlerini korumak için Dövize müdahale etmeleri sonucu rezervlerinde dengesizlik yaşadığını belirten ING Küresel Piyasalar Başkanı Chris Turner, bu ülkelerin rezervlerindeki ağırlıkları dengelemek için euro satabileceğine dikkat çekti.

Fed’in Avrupa Merkez Bankası’na göre daha hızlı faiz artırması sonrası euro bu yıl dolara karşı yüzde 13’e yakın değer kaybetti.

Euro/dolar paritesi son 20 yılın en düşük seviyesini gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)