E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro/dolar paritesi neden düştü? ---

Euro/dolar paritesi neden düştü?

Euro/dolar paritesi neden düştü?
29 Ağustos 2013 - 10:47 borsagundem.com

Asya merkez bankalarının paralarının değerini korumak için satışa geçmeleri pariteye düşüş getirdi

EURUSD’de (euro/dolar) bu sabah gelen sert satışlarla 1.33 seviyesi de düştü ve parite 1.3250’nin hemen üstüne kadar geriledi. Zaten birkaç gündür paritenin ani düşüşleri göze çarpıyordu. Parite her yükselişinde ani ve sert gelen satışlarla karşılaştı son günlerde. Tabii ki bu da satışların arkasında ne var sorusunu doğuruyor.
Son aylarda Asya’da merkez bankalarının para birimlerini korumak adına çeşitli zamanlarda dolar sattıklarını gördük. Toplamda büyük miktarlara erişen bu müdahaleler sonrası bu merkez bankalarının rezervlerindeki dolar ve euronun oranı da haliyle değişti.
Daha önceki dönemlerden de bildiğimiz üzere merkez bankaları belirli bir süre sonra bu oranı eski haline getiriyorlar, bunun için de piyasada EURUSD satıyorlar. 
Bu hafta gördüğümüz satışların arkasında böyle bir sebep olabileceğini düşünüyoruz. Haklıysak, bu satışların durması durumunda EURUSD’nin tekrar atağa kalkması demek olur bu durum.
(www.dovizdestek.com.tr)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)