E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuroda Draghi düşüşü---

Euroda Draghi düşüşü

Euroda Draghi düşüşü
21 Nisan 2016 - 22:34 borsagundem.com

Euro, AMB Başkanı Mario Draghi'nin bu yılki basın toplantılarının ardından, arka arkaya üçüncü kez kazanç ve kayıplar arasında sallanıyor

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin bu yılki basın toplantılarının ardından, arka arkaya üçüncü kez kazanç ve kayıplar arasında sallanıyor.

Euro toplantının ardından önce yükseldi ve sonra yatırımcıların son yapılan AMB toplantısını takiben Draghi'nin tonunu değerlendirmesiyle kazançlarını sildi. Draghi faiz oranlarının uzun süre değişmeyeceğini ya da daha aşağı seviyelere gideceğini söyleyerek, eleştirilere teşvik programının işlemesi için zaman tanınmamsı gerektiğini söyledi.

Başlangıçtaki ani tepki, para birimi için pozitif bir durum olan, ilave teşvik olmayacağı açıklamasının üzerineydi." dedi ve "Ancak ton, politikada geri bir dönüşün çok uzakta olduğuna işaret ediyor olabilir." diyerek görüş bildirdi.

19 ülkenin ortak para birimi, AMB'nin tahvil alımını ve negatif faiz oranı uygulamasını genişletmesine rağmen, bu yıl dolar karşısında yüzde 4 güçlendi. Avrupa'daki ve Japonya'daki politika yapıcılar, ekonomik büyümeyi ve enflasyonu desteklemenin yollarını aramasıyla, yabancı döviz kurlarını etkileme kabiliyetlerinin sınırlarına karşı koyuyor.

Euro, New York'ta 15:01 itibariyle fazla değişmedi ve dolar karşısında 1.1295 dolar seviyesine geldi. Yen karşısında ise, yüzde 0.3 gerileyerek 123.72 seviyesine indi ve dört gün sonra ilk defa düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)