E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEurocontrol'den sivil uçuşlara Suriye hava sahası uyarısı---

Eurocontrol'den sivil uçuşlara Suriye hava sahası uyarısı

Eurocontrol'den sivil uçuşlara Suriye hava sahası uyarısı
11 Nisan 2018 - 05:10 borsagundem.com

Duma'ya kimyasal saldırı düzenlediği iddiasıyla Batı'nın hedefi olan Esed rejimine yönelik füze operasyonları endişesi üzerine EASA'dan sivil uçuşlar için uyarı geldi

Suriye’de Esad rejiminin kuşatması altındaki başkent Şam yakınlarındaki Duma'ya hafta sonu düzenlediği hava saldırısında kimyasal silah kullanıldığı şüphesinin yol açtığı gerilimin ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) Doğu Akdeniz'de seyredecek uçaklar için önümüzdeki 72 saat içinde seyir füzelerinin hareketliliği açısından güvenlik uyarısı yaptı.

EASA'dan yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de seyredecek uçaklar uyarılarak, "72 saat içerisinde havadan karaya füzelerin ve/veya kruz füzelerinin ateşlenebileceği ve radyo haberleşme ekipmanlarında kesinti yaşanabileceği" bildirildi.

Uçaklar, söz konusu ihtimalleri dikkate almaları konusunda uyarıldı.

Suriye'deki Doğu Guta bölgesinin Duma ilçesinde Suriye ordusu tarafından kimyasal silah kullanıldığı iddialarına, başta ABD olmak üzere Batı ülkelerinin saldırı sinyalleri eşlik etmişti. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump 72 saat içerisinde karar vereceğini açıklamıştı.


Suriye hava sahasının sivil uçuşlara kapatıldığı iddiasının ardından flightradar24.com 
sitesinde dikkat çeken bir görüntü oluştu.

"SURİYE HAVA SAHASINI KULLANMAYIN"

Bu arada Rus haber ajansı Interfax'ın haberine göre de sivil uçaklardan Suriye hava sahasını kullanmamaları istendi.

ABD DONANMASI

Öte yandan dün ABD Donanmasından yapılan yazılı açıklamada "USS Harry Truman Uçak Gemisi" ve beraberindeki 7 savaş gemisini Akdeniz’e sevk ettiği bildirildi. "USS Jason Dunham" ve "USS The Sullivans" destroyerlerinin de daha sonra gruba dahil olacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)