E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro 'Yunanistan'la yükseldi---

Euro 'Yunanistan'la yükseldi

Euro 'Yunanistan'la yükseldi
09 Temmuz 2013 - 11:30 borsagundem.com

Euro, yen karşısındaki yükselişini üçüncü güne taşıdı

Euro yen karşısındaki yükselişini üçüncü güne de taşıdı. Bunda Yunanistan'a 3 milyar euroluk (3.9 milyar dolar) yardımın serbest bırakılması konusunda anlaşma sağlanmasının ardından bugün Avrupa Birliği maliye bakanlarının Brüksel'de bir araya gelmeleri etkili oldu.
Dolar, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin yarın yapacağı konuşmada varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin planlar konusunda yeni ipuçları verebileceği beklentisiyle, 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında değer kaybetti. Aynı gün Fed Haziran ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak ve Japonya Merkez Bankası'nın iki gün sürecek politika toplantısı başlayacak.
Euro yen karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak, Londra saati ile 08:00'de 130.46 seviyesine çıktı. 17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi, dolar karşısında ise yüzde 0.2 yükselerek 1.2894 seviyesine çıktı. Dolar da yen karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 101.18 seviyesine geldi.
10 gelişmiş ülke para birimini izleyen Bloomberg Korelasyon Ağırlıklı Endekslere göre euro bu yıl yüzde 4.6 değer kazandı. Dolar yüzde 7.3 yükselirken, yen yüzde 9.6 ile en fazla kaybeden para birimi oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)