E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro 3 ayın dibinde---

Euro 3 ayın dibinde

Euro 3 ayın dibinde
10 Temmuz 2013 - 10:39 borsagundem.com

Fed politikalarını sıkılaştırmaya hazırlanırken, AMB'nin teşvikleri artırabileceği spekülasyonu üzerine euro 3 ayın en düşüğüne yaklaştı

ABD Merkez Bankası Fed para politikasını sıkılaştırırken, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme tedbirlerini artırabileceği spekülasyonu üzerine euro, 3 ayın en düşüğüne yüzde 0.2 mesafede seyretti.
AMB Yönetim Kurulu Üyesi JOerg Asmussen'in bugün yağacağı konuşmanın öncesinde euro, yen karşısında 2. gününde de zayıfladı. Asmussen dün AMB Başkanı Mario Draghi'nin sözlerini tekrarlayarak, merkez bankasının politikasının uzun bir süre gevşek olacağını dile getirdi. Dolar Endeksi 3 yılın zirvesine tırmanırken, Fed Başkanı Ben S. Bernanke bugün ekonomi politikaya ilişkin konuşacak. Ekonomistlerim Japonya Merkez Bankası'nın bu yıl para politikasını daha fazla gevşeteceği beklentilerini azaltmasıyla Japon yeni değerlendi.
Asmussen'in yorumlarının euronun dolar karşısındaki satışlarını tetikleyen bir faktör daha oluşturduğunu belirten Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'ın kıdemli analistlerinden Kikuko Takeda, AMB'nin ileriye dönük rehberliğinin para politikasını Fed'den ayırdığını, AMB'nin politika faizinde bu yıl indirim yapabileceğini söyledi.
Euro, dolar karşısında dün 1.2755 düzeyinden 4 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydetmesinin ardından bugün de çok büyük değişiklik kaydetmedi ve 1.2779'dan işlem gördü. Euro, yen karşısında dünkü yüzde 0.5'lik düşüşünü genişleterek bugün de yüzde 0.2 zayıfladı ve 129.01'e geriledi. Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 100.95'e yükseldi. Japon yeni 8 Temmuz'da 101.53 seviyesinden 30 Mayıs'tan bu yana en düşüğünü kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)