E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski NATO komutanından Kiev'e uyarı: Kaybettiğiniz bölgeler Rus toprağı olacak---

Eski NATO komutanından Kiev'e uyarı: Kaybettiğiniz bölgeler Rus toprağı olacak

Eski NATO komutanından Kiev'e uyarı: Kaybettiğiniz bölgeler Rus toprağı olacak
12 Kasım 2023 - 18:01 borsagundem.com

Eski NATO komutanı Stavridis, hazırladığı analizinde Ukrayna'daki durum için Kore iç savaşına benzer bir öngörüde bulundu

NATO'nun eski Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı James Stavridis, Kiev'in kaybettiği bölgeleri en azından geçici bir süreliğine Rus toprağı olarak tanımak zorunda kalacağını ifade etti.
Bloomberg için bir analiz hazırlayan Stavridis, Ukrayna'daki çatışmanın Kore Yarımadası'ndaki savaşa benzer şekilde sonlanacağını gösteren emarelerin arttığını belirtti.

Geçen yüzyılın ortasında Güney Kore'nin başına geldiği gibi şu anda Ukrayna'nın zafer elde edecek güçte olmadığının altını çizen Stavridis, Kiev'in kaybettiği bölgeleri geçici bir süre de olsa Rus toprağı olarak tanımak zorunda kalacağını vurguladı.

Taraflardan hiçbirinin bu adımdan hoşnut olmayacağını kaydeden Stavridis, "Batılı ülkeler Rusya'ya bir karış toprak dahi vermenin imkansız olduğunu beyan edecek, Ukrayna ise toprak tavizi vermek istemeyecektir. Ancak bu, Moskova'nın da hoşuna gitmeyecek. Bu durumda Rusya hükümeti, Ukrayna'nın tamamıyla karşılaştırıldığında 'savaştan zarar görmüş ve büyük oranda mayınlı güneydoğu bölgelerini' alacak olup bu, pek de değerli bir ödül değil" ifadelerini kullandı.

Batılı ülkelerin Kiev'e F-16 savaş uçakları vermesinin de durumu önemli derecede değiştirmeyeceğini yazan Stavridis, çatışmalar ne kadar erken sona ererse Ukrayna'nın o kadar hızlı şekilde yeniden yapılanma sürecine gireceğini kaydetti.

Medvedev'den Stavridis'e yanıt 

Stavridis’in sözlerini yorumlayan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitriy Medvedev, Avrupa'da Ukrayna'nın Kırım ve Donbass olmadan NATO'ya kabul edilmesi fikrinin bu bölgelerin artık Ukrayna olmadığı anlamına geldiğini söylerken, NATO'yu genişlemek adına ‘daha fazlasını hedeflemeye’ çağırdı.

Lavrov'dan Ukrayna'nın olası AB üyeliği için Türkiye örneği

Kuzey Kore’den ABD'ye 'Rusya' mesajı

ABD ve Rusya arasında LNG savaşı

Zelenskiy: Ukrayna ve Avrupa tarihi için doğru adım

ABD'den Ukrayna'ya 425 milyon dolarlık yeni yardım paketi

Türkiye'nin NATO'dan çıkartılması yönündeki çağrılara ABD'den yanıt

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)