E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEsad'dan flaş açıklama!---

Esad'dan flaş açıklama!

Esad'dan flaş açıklama!
23 Eylül 2013 - 12:03 borsagundem.com

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Çin'in devlet televizyonuna kimyasal silah üretimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Çin'in devlet televizyonu CCTV ile Şam'da söyleşi yapan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye'nin kimyasal silahlarının imhasını denetlemek için ülkeye gelecek uluslararası denetçilerin, Suriyeli muhalifler tarafından saldırıya uğrayabileceğini belirtti.
Rusya'da İngilizce yayımlanan haber partalı Russia Today'in haberine göre, televizyon kanalına verdiği söyleşide hükümetinin kimyasal silahların imhasına dair aldığı sorumluluktan kaçmakla nasıl suçlanabileceğine dair endişelerini açıklayan Esad, "Bu teröristlerin, başka ülkelerin emirlerine uyduğunu ve bu ülkelerin terörist grupları, Suriye hükümetini anlaşmayı engellemekle suçlayabilecek hareketlerde bulunması için kullandıklarını biliyoruz" dedi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde süren tartışmalar hakkında da konuşan Esad, ABD, İngiltere ve Fransa'nın "hayali bir düşmanla" savaştığını belirterek, "Taslağı BM Güvenlik Konseyine sunarak ya da ABD ve Rusya'ya anlaşmaları için çağrıda bulunarak, ABD, Fransa ve İngiltere sadece hayali düşmanı olan Suriye'ye karşı verdikleri savaşta kazanan taraf olmaya çalışıyorlar" dedi.
Esad, Rusya ve Çin'in "Suriye'ye karşı yapılacak askeri müdahaleye dair hiçbir bahanenin kalmayacağını sağlayacaklarına" inandığını da konuşmasında belirtti.
Ülkenin elindeki kimyasal silahlarla ilgili detayların sorulması üzerine Esad, "Suriye on yıllardır kimyasal silah üretiyor. Bu yüzden ülkede büyük miktarda stoklanmış olmaları normal" cevabını verdi.
Kimyasal silahların Suriye'nin, İsrail'e karşı verdiği savaş döneminde üretildiğini belirten Beşar Esad, "Biz savaşta olan bir ulusuz. 40 yıldır işgal altında olan bölgelerimiz var ancak Suriye ordusu, her durumda konvansiyonel silahları kullanarak savaşmak için eğitildi" diye konuştu.
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPCW) gelecek olan denetçilerin çalışması için Suriye'nin güvenlik durumunun mükemmelden çok uzak olduğunu kabul eden Esad, ancak kimyasal silahların emniyette olduğunu belirterek, "Teröristler ya da diğer yıkıcı güçler, ki bunlar diğer ülkelerden gelebilecek olan yıkıcı güçler, tarafından kurcalanmasını önlemek için silahlar, özel koşullar altında saklandı. Bu yüzden endişe edilecek bir şey yok. Suriye'deki kimyasal silahlar güvenlik altında ve Suriye ordusunun kontrolünde" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)