E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErzurum'da FETÖ/PDY bağlantılı cinsel istismar davası başladı---

Erzurum'da FETÖ/PDY bağlantılı cinsel istismar davası başladı

Erzurum'da FETÖ/PDY bağlantılı cinsel istismar davası başladı
15 Nisan 2016 - 06:20 borsagundem.com

Erzurum'da 2007'de "15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismar olayı" soruşturmasını, Fethullah Gülen'in yakınlarının da karıştığı iddiasıyla kapattıkları öne sürülen polisler yargıda

Erzurum'da 2007 yılında şikayet üzerine ortaya çıkan "15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismar olayı" ile ilgili soruşturmayı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) lideri Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeninin de şüpheliler arasında yer aldığı soruşturmayı kapattıkları iddia edilen 3'ü emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere 7'si tutuklu 16 polisin yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar, emekli emniyet müdürü Abdullah Güler, emniyet amiri Cengiz Çiçek, şube müdürü Fethi Bünet, polis memurları İbrahim Nuhoğlu, Murat Önemli, Adem Baysal, Okan Ölmez ile tutuksuz sanıklar Murat Koçyiğit, Mehmet Hilmi Sevimlican, Hüseyin Keküllüoğlu, Ahmet Fatih Bayrakçı, Muhsin Pala, Sedat Ekinci, Fatih Akeroğlu, Ünal Doğruel ve sanık avukatları katılırken, firarda olduğundan Aydın Ergün yer almadı.

Adli dinlemelerde ilgili evrakı mahkemeye sunduklarını, istihbari dinlemelerde bu tür evrakın olmadığını aktaran Güler, "Biz gerek üstlerimizin talimatı gerekse kendi çalışmalarımız sonucunda bu bilgilere ulaşırdık. Bu bilgiler ışığında devam eden çalışmalar Asayiş Şube Müdürlüğünde operasyona dönüşürdü." dedi.

Sanık Cengiz Çiçek de İstihbarat Daire Başkanlığına geldikten sonra ''FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar yapılacak'' denildiğinde birileri geri planda dururken kendisinin durmadığını aktararak, operasyonlara katıldığını söyledi.

Ciçek, İstihbarat Daire Başkanlığının imkanlarının çok geniş olduğunu hatırlatarak, "Herhangi bir bağlantım olsaydı bu ortaya çıkardı. Bugüne kadar çıkmadı. Tutuklu olmama rağmen hala görevimdeyim, açığa alınmadım. FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlara katılan biri olarak bu durumda olmam beni ayrı üzdü." diye konuştu.

Sanık Fethi Bünet ise olaylarla ilgili tutanakların tutulduğu tarihte izinli olduğunu ileri sürdü.

İzinden dönüp işe başladığı gün görevlendirmeyle Şanlıurfa'ya gittiğini aktaran Bünet, şunları kaydetti:

"Şahsı (zihinsel engelli kız çocuğunu) Sosyal Hizmetler İl Müdürülüğüne ait yüksek güvenlikli sığınma evine teslim ettik. Gece geç saat olduğu için orada kaldık. İzinde olduğum dönemde yerime kim bakıyordu hatırlamıyorum. Harici olarak bu tutanakla ilgili bir işlem yapıldığını hatırlamıyorum." şeklinde kendini savundu.

Mahkeme heyeti, diğer sanıklarından savunmasının ardından eksik tanık ifadelerinin alınmasını, sanıkların çalıştığı gün ve saatlerin İl Emniyet Müdürlüğünden talep edilmesini, dinleme şekillerine yönelik usulün nasıl olduğuna ilişkin emniyetten talep edilmesini kararlaştırdı. Bunun yanında tutuklu sanıklardan Abdullah Güler, Cengiz Çiçek ve Murat Önemli'nin bu hallerinin devamına, Okan Ölmez, Fethi Bünet, Adem Baysal ve İbrahim Nuhoğlu'nun ise yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verildi, duruşma 12 Mayıs'a ertelendi.

Duruşmaya, Fetullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen de izleyici olarak katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)