E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiErtem: İhracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır---

Ertem: İhracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır

Ertem: İhracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır
11 Haziran 2018 - 12:50 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, ilk çeyrek büyüme verisinin güçlü ve kapsayıcı olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem ilk çeyrek büyüme verilerine ilişkin Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye ekonomisi 2018 birinci çeyrekte 7,4 büyüyerek gücünü bir kez daha teyit etti" diyen Ertem, "Büyüme kalemleri -özellikle yatırım- de bize gösteriyor ki, bu büyüme verisi güçlü ve kapsayıcıdır" ifadelerini kullandı.

Sanayi sektörünün birinin çeyrek büyümesinin ortalama büyümenin üzerinde, yüzde 8,8 seviyesinde olduğunu hatırlatan Ertem, "Bu da gösteriyor ki, Türkiye üretim imkanları eğrisini sanayi ve ihracat tarafında yukarı çekiyor" dedi.

Kapsayıcı büyümenin cari açık ve enflasyonun iyileştirilerek sürdürüleceğini aktaran Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, "Seçim sonrasında ihracat bazlı sanayiyi destekleyen, dış ticaret açığının temelini oluşturan ara malı ithalini minimize eden reformlar hızla devreye gidecek" değerlendirmesinde bulundu ve ekledi:

"Enflasyonun yapısal tarafı önemlidir. Bu anlamda Türkiye ekonomisinde sanayi bazlı kapsayıcı büyüme enflasyonun temel nedeni değildir. Tem aksine üretimi destekleyen, ihracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır. Bu çerçevede üretim ve dezenflasyon reformları gündeme gelecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz11 Haziran 2018 13:16

    derecelendirme çakalları ,soroz ,kraliçe ve mankurtları siyasetteki marabaları meral ,kemal ile gelbakalım muharreme ACI KELMİŞ.

  • Memet yilmaz11 Haziran 2018 13:37

    Özür dilerim, kadın rumuz görünce elim ayağıma dolaşmış sacmalamisim. Biraz zaafım var da, bir de ramazan. Şeytan uğraşıyor benle

  • Ingiliz memet11 Haziran 2018 13:26

    İngiltereye gidip faizleri artıran mehmet şimşek. Chpli mi? Meral akşener mi artırdı faizleri, Tayyip mi?

  • Lale11 Haziran 2018 13:22

    Ne dediğini kendin anladın mı? Laf sokacagim diye kendini düşürdüğün hale bak memet

  • yunus11 Haziran 2018 13:04

    İhracat ve sanayi bazlı büyüme enflasyonun ilacıdır diyorsunuz . Peki enflasyon yükselerek neden rekor kırıyor ertem ? Ya sen bu işi bilmiyorsun ya da söylediğine inanmıyorsun . Boşuna o koltukda oturma. Bu işi bilen otursun oraya.