E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan: Türk askerleri Karabağ'dan çekilsin---

Ermenistan: Türk askerleri Karabağ'dan çekilsin

Ermenistan: Türk askerleri Karabağ'dan çekilsin
07 Aralık 2020 - 22:20 borsagundem.com

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Türkiye’nin Dağlık Karabağ'dan askerlerini ve onlarla bağlı militanları çekmesi gerektiğini savundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da görüşen Ayvazyan, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Türkiye’nin Dağlık Karabağ'dan askerlerini ve onlarla bağlı militanları çekmesi gerektiğini söyledi.

Ayvazyan, “Türkiye, silahlı personelini ve ona bağlı terörist grupları Dağlık Karabağ ihtilaf bölgesinden ve tümüyle Güney Kafkasya'dan çekmeli. Henüz yabancı militanların geri çekilmelerine dair net bir sinyal yok” ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ’da çatışmaları sona erdiren anlaşma

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ’da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı. Tarafların ortak bildirisine göre Azerbaycan ve Ermenistan güçleri anlaşmanın imzalandığı anda bulundukları noktalarda kaldı. Böylece çatışmalar esnasında ele geçirdiği yerleşim yerleri Azerbaycan’ın denetimine geçmiş oldu.

Anlaşmanın maddelerinde ayrıca diğer bazı bölgelerin de Azerbaycan’ın kontrolüne devredilmesi, tarafların esir takası gerçekleştirmesi, temas hattı ve Karabağ’ı Ermenistan’a bağlayan Laçin koridoruna Rus barış gücünün konuşlanması öngörülüyor.

Tamamıyla Dağlık Karabağ’a aktarılan Rus barış gücü hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel araçlardan oluşuyor. Rus askerler, temas hattında kurulan toplam 23 gözlem noktasından 24 saat boyunca ateşkese uyulup uyulmadığını izliyor.

Ermenistan'da Paşinyan protestoları hız kesmiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • artog kerbiyan08 Aralık 2020 11:48

    Türkiye bizim son umudumuzken nasıl böyle bir istekte bulunabilirler.Ermenistanda ekmek bulamaz haldeyiz.Ekonomi yerlerde işsizlik dizboyu.Amerika dan fransadan bize fayda yok.Biz biliriz Türkiyedeki E rmeniler refah içinde yaşamaktalar.Can ve mal güvenlikleri sağlanmakta.Bu nasıl iştir biz ise burda açız.Eskiden olduğu gibi bizde Türkiye ile anlaşmak azeriler gibi kardaş olmak isteriz.Türkler ile aramızı açmak isteyen chp ,hdp, pkk ve fransaya çekin pis ellerinizi bizim üzerimizden diyoruz.Kahrolsun Ermeni-Türk dostluğunu istemeyenler.

  • Yılmaz08 Aralık 2020 12:01

    Mantıklı konuşmaya şapka çıkartılır çok güzel özetlemiş konuyu

  • Bir yorum08 Aralık 2020 11:13

    Tamam gönder  Kardashian  ı  biz Erivan a geliriz

  • Atakan08 Aralık 2020 01:09

    Oradan çıkarsak senin yanına geliriz o zaman biraz acı çekersin

  • Karagülle08 Aralık 2020 00:00

    Çok beklersiniz türk askeri o coğrafyaya tam yerleşecek.asıl siz ermeniler o toprakları bırakın defolun gidin fransaya amerikaya ya da gelin türkiye cumhuriyetinin yönetimi altına girin osmankıdaki gibi rahat edin.ama bir daha hainlik yaparsanız o zaman işte siz anlarsınız.

  • okiman0707 Aralık 2020 23:07

    birileri mi havladı yine????