E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan vatandaşa döviz ve altın çağrısı---

Erdoğan'dan vatandaşa döviz ve altın çağrısı

Erdoğan'dan vatandaşa döviz ve altın çağrısı
06 Haziran 2018 - 21:46 borsagundem.com

Erdoğan, "Türkiye'nin borçlarını ödemesinde en küçük bir sıkıntısı yoktur. Kur ve faizde oynanan oyunlarla ekonomimize saldırıyorlar ancak tüm ekonomik göstergelerimiz iyi durumdadır." diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası iftar programına katıldı. Erdoğan ''Bunların tek derdi Erdoğan'ı çökertmek. Öyle sipariş üzere kredi derecelendirme kurumu ile bir yere gidemezler. Kur ve faizde oynanan oyunlarla ekonomimizi etkilemeye çalışıyorlar, ekonomik göstergeler iyi durumda'' dedi.

Erdoğan 'Ekonomimize bakarak değil, ülkemiz aleyhinde oluşturulan havayı körüklemek için açıklamalar yapan kredi derecelendirme kuruluşları büyüme rakamlarımızı görünce bakalım mahcup olacaklar mı? Bunların derdi ne biliyor musunuz? 24 Haziran. 24 Haziran'da acaba AK Parti'yi çökertebilir miyiz? Erdoğan'ı çökertebilir miyiz? Bütün hesapları bu. Ama çökertemeyecekler, başaramayacaklar." diye konuştu.

''EKONOMİK GÖSTERGELER İYİ DURUMDA''

Yatırımları 16 yılda 11 kat arttırdık diyen Erdoğan '' Biz sadece güçlü meclis, güçlü Türkiye demiyoruz aynı zamanda güçlü ekonomi diyoruz. Türkiye ortaya koyduğu ekonomi modeli ile dünya çapında bir efsanedir. Yıllık 5.7 büyüme ile dünya ortalamasının  üzerinde bir gelişme gerçekleştirdi. Son 10 yılda 8 milyona yakın istihdam ile Avrupa ülkelerinin tamamından daha fazla iş imkanı açmıştır. Kurlar üzerinden oynanan oyunalarla ekonomimiz sabote ediliyor. Macro rakamlar açısından bakılınca Türkiye bırakın gelişmekte olan ülkeleri gelişmiş olan ülkelerden de çok ileri bir fotoğraftadır. Turizmle vurmayı hedeflediler. Bu yıl 40 milyon turisti ağırlayacağız.'' dedi. Erdoğan ''Türkiye'nin ne gelirlerinde ne giderlerinde ne borçlanmasında ne borçlarını ödemesinde en küçük bir sıkıntısı yoktur'' ifadelerini kullandı.

"TÜM VATANDAŞLARIMA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

Erdoğan ''Tüm vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum, evinizde yastık altında tuttuğunuz dövizlerinizi, paralarınızı, altınlarınızı bankalara, katılım şirketlerine ve diğer yatırım mecralarına yatırarak lütfen sisteme sokun ve ülkemizin büyümesine hep beraber katkıda bulunun.'' şeklinde seslendi.

Erdoğan konuşmasının başında '' Halen sınırlarımız içerisinde, Kuzey Irak'ta terör örgütlerine karşı operasyon yürüten tüm askerlerimize, El Bab'tan Afrin'e kadar güvenlik sağlayan askerlerimize, istihbaratçılarımıza başarılar diliyorum. Allah bu büyük mücadeleyi yürüten tüm kahramanlarımızı korusun diyorum'' şeklinde hitap etti.

Erdoğan ''Şehitlerimizin emanetine, gazilerimizin fedakarlıklarına layık olmak için yaptığımız hizmetlerin en yakın şahidi sizlersiniz'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Şehitlerimizin emaneti olan yakınlarına, gazilerimize millet ve devlet olarak sahip çıkıyoruz. Bir insanın canını ortaya koyarak yürüttüğü mücadelenin karşılığını verebilmemiz mümkün değildir. Biz sadece bu fani dünyada gaziler şehit yakınlarımız madur olmadın diye gayret gösteriyoruz. Eksikler, aksaklıklar elbette olabilir, kmi terbiyesizler elbet çıkabilir, bunlar çözülür. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz.'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Biz dedelerimizden ve onların dedelerinden Balkan Savaı'nda onların kahramanlık hikayelerini dinlerdik. Sonra Kore'nin hikayelerini bizzat yaşayanlardan dinlemeye başladık. Sonra 15 Temmuz hepimizin yaşadığı bir kahramanlık hikayesiydi. Eğer hedeflerimizin peşinden gideceksek gelecekte de şehitlik ve gazilik hikayeleri anlatılmaya devam edecektir. Biz tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan diyerek bu konudaki kararlılığımızı her fırsatta ifade ediyoruz'' dedi

Erdoğan ''Oda yönetiminde 15 Temmuz gazileirmizden isimlerin olmasından da mutlu oluyorum. Savunma sanayii başta olmak üzere yüksek teknoloji alanında yapılan atılımın Ankara'yı çok başka yere taşıdığına inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gedigine koyan07 Haziran 2018 13:31

    iyi ki bana bagislayin dememis

  • Akıllı olun 07 Haziran 2018 11:28

    geçen sene kampanya ile vatandaşın üç kuruş dövizi bozduruldu. Sonra ne oldu yandaşlar bu ucuz kurdan satın alım yaptılar. Sonra KUR fırladı . Ekonomi göstergeleri gerçekten iyi değil . Bu işi artık işin ehline erbabına bırakın. Millet TAMAM diyecek gibi görünüyor.

  • bu dünyadan biri07 Haziran 2018 10:27

    Televizyonlarda herhangi birisiyle tartışma yapamaz çünkü hemen öfkelenir. İstemediği bir durum karşısında aşırı tepki gösterir. Bunun da nedenini psikanalizle açıklamak mümkündür. Ben burada açıklarım ama yayınlanmayabilir.

  • Malezya gibi07 Haziran 2018 09:53

    Bir sonraki aşaması, halka maleyza çağrısı

  • misafir07 Haziran 2018 08:23

    troller nerde yonetime herkes bindirmiş.

  • Sufi07 Haziran 2018 07:32

    16senede birsey yapamayan bunfan sonrada yapamaz birakin traşı.gerceklere bakin.kral öldü yaşasin yeni kral.

  • İsmail07 Haziran 2018 01:13

    Buçagrıya inan yazcak bişey bulamıyorum 15 yıldır ülkenin basındaki birin böyle çagrıya hakkı varmıdın desem hiç bir ülke biiz kıskanmıyor neden kıskansınlar fakirligimizmi yok ucak yaapr otomil tank yapan fabrikalarımıız kıskansınler

  • By Kemal 07 Haziran 2018 01:02

    Ya paran yerlerde kıçı kırın ülkelerin bile altındasın ,gariban enflasyonun karşısında parasını korumanın derinde zengin olan Yok yani .ayrıca ne oldu bizim kıskandıran büyüyen ekonominiz milletin üç beş yastık altı altınına mı kaldı .siz önce bu çağrıyı zengin ettiğiniz iş adamları başta olmak üzere ,bakanlarınıza onların oğullarına kendi oğluna seslende dışarı götürdüklerini getirsinler

  • Son durak07 Haziran 2018 00:44

    Hem ekonomi iyi hem döviz altın yatırın piyasaya yav abim valla saçmalıyon bak

  • Ömer kuscul 07 Haziran 2018 00:40

    BEYAZ ÇAY ı gören varmı iç en demiyecegim çünkü kilosu 4.500 TL dünya BIZI KISKANIYOR modu heyt yavrum heyt

  • Davut07 Haziran 2018 00:12

    Kusura bakma reis oyum sana ama dövizi bozdurmam geçen 3,40 dan bozduk 4 ,90 geldi . Ama oyum sana

  • Lala07 Haziran 2018 00:11

    Herkesin oğlu kıymetli, nasıl senin 2 oğlun bedelli askerlik yaptıysa, tüm halkın hakkı. Kimseyi suriye ye ölüme gönderme hakkın yok

  • Vatandaş 07 Haziran 2018 00:02

    Siz yiyin batirin lüks icinde yaşayın faturasını vatandaş ödesin zaten. Vatandaşın elindeki dövize altına kaldıysa ekonomi vay ki vay halimize. 16 yıldır bir tane reform yok nasıl iyi olsun ekonomi.

  • SsS06 Haziran 2018 23:48

    Var mı,yok ki.borsaya yatırdık.onu da spk denen adaletsiz kurumunuz,gerekli önlemleri almayıp göz yumduğu için hisselerim borsadan atıldı...adalet nerde,hak ,hukuk nerde...

  • HESMEN06 Haziran 2018 23:46

    millet döviz ve altını bozuyor sen dedikce çıktıkca üzerine çıkıyor.zamanında tebirleri alıp mb bankasının bağımsızlığına dokunmasa idin bunlar olmaz idi.her tarafı paraya boğdun.millet iş bulamıyor sen dünyanın her bölgesinde ki insanları getirip milletin ekmeğini böldürdün.daha da getiriyorsun olacağı bu idi.

  • Hadi reis06 Haziran 2018 23:44

    Muharrem ince seni çağırıyor..bas bas bağırıyor Tv de karşıma çık diyor nerdesin niye çıkmıyorsun?madem durum bu kadar iyi ...çıkıp şunu rezil etsenee

  • Türkoğlutürk 07 Haziran 2018 07:48

    Soruya cevap değil o yazdığın. Sadece kıvırma denir. Niye korkuyorsunuz tv den. İngiltere tekrarlanır diyemi. Anla artık kimin peşine takıldığını. Ayar yapmadan tv ye çıkamıyor. Çünki konuşma sıfır fikir sıfır. Hatiplik cahiller için mükemmel. Hahhah anlamadın dimi

  • Hah hah07 Haziran 2018 03:08

    Peki sen Ķılıçdaroğlu ile İnce nin bugune kadar tv de ya da başka bir ortamda karşılıklı konuşabildiğini gördün müü

  • hakkı06 Haziran 2018 23:43

    63-65 yaşında emekliliği getirdiler, emekli maaşını artırdık diyorlar. Önceden insanlar 20 sene çalışıp, 50-55 yaşında emekli oluyordu, Şimdi 30 sene çalışıp emekli olabiliiyor. 20 yeri 30 sene prim ödeyen emeklinin maaşı zaten fazla olmalı değil mi?

  • POLAT ALEMDAR06 Haziran 2018 23:37

    valla hep böyde dedin dedin söylemek olmuyor.eğer sen mb sını baskı altına almasa idin bu döviz böyle patlamaz idi.hiç olmaz sa konuşma battıkca batıyorsun.ama karşında bir malesef bir katileli adam yok ki.hepsi bitik bunları ben işyerimde çaycı bile yapmam.hepside 30-40 yıldır milletvekilliği yapıyorlar .kendi ceplerini dolduruyorlar.chp bir defa dahi iktidara getiremediler.1970 chp yıllarını çok iyi hatırlarım.tüp, sana yapı, çimento, kömür ilaç petrol kuyruklarında çok günlerce kaç gece yattım.RTE kötünün en iyisi bence.

  • kerim07 Haziran 2018 23:51

    1974 lerde kibris harekati vardi...muttefiklerimiz ambargo koymustu.icerdeki tuccarlarda tuccarlik yapiyordu

  • Ramazan solar07 Haziran 2018 00:39

    Karşısında artık INCE var kardeşim saplantıları bırakın değilmi ama 16 yıldır MILLETIN anası ağladı kilosu dortmilyara BEYAZ ÇAY iceceksin marmarise 300 odali yazlık saray yaptiracaksin sonrada kalkıp vatandaşın evindeki BUZDOLABINI LÜKS hayat olarak sunacaksin hadi ordan

  • Ali Ergül 06 Haziran 2018 23:29

    Körler sağırlar sen zaten kör ve sağır olmuşsun, beynini kiraya verme kendin kullan, çık dışarı esnaf ile halk ile konuş, yandaş medya, Ziraat Bankası Demir Ören Grubu satışı, kul hakkı, yahu hangisini sayayım, 1150 odalı Saray, Marmaris Saray, Kabile Devleti oğul, damat, gelin, kayın, birader, işte o kafanın içindeki kullanmadığın kiraya verdiğin beyni kullanmanı tavsiye ederim sana.

  • vatan06 Haziran 2018 23:22

    HICDE IYI DEGIL IKTIDARA KIM GELIRSE ELINDE PATLAR BU SÖYLEMLER ARTIK VATANDAS YEMIYOR HERTURLU BILGIYE SAHIBIZ MERKEZ REZERVI 110 MILYAR DIYOR ACIN BAKIN YOK 30 MILYAR DOLAR NET REZERV 50 MILYAR DOLAR ALTIN TPLSN 80 MILYAR DOLAR KIMI KANDIRIYORSUNUZ SOYLENENLERIN HEPSI DOGRU DEGIL

  • Körler sağırlar birbirini ağırlar.06 Haziran 2018 23:03

    Ekonomi kötü diyen densizler. Ekonomi bunca saldırılara rağmen dim dik ayakta hem de. Sizinkilerden kim gelirse gelsin beterin beteri olur içine eder ülkenin. Hem para bitti diyorlar hem de biz gelirsek şöyle böyle diye (300 400 milyar lira) yediden yetmişe para dağıtacağız diye ahmak avlıyorlar.

  • emekci06 Haziran 2018 23:42

    ekonomiye saldırı filan yok, kötü yönetim var. sen cari açığın enflasyonun artması durduramazsan, faizler yükselir. merkez bankasının işini yapmasını engeller, faiz artışını yasaklarsan Dolar alır başını gider. Sonra Mehmet Şimşek'i İngiltere'ye gönderir, tükürdüğünü yalar, borç para için faizleri daha fazla artırmak zorunda kalırsın.

  • tam traji komik06 Haziran 2018 23:29

    Troll beyinli aç ülkenin tarihine bak hangi cumhurbaşkanı veya lider adı her neyse hiç böyle bir açıklama yapmış mı ? Sürekli dolar bozdurun , yastık altındakileri getirin diyerek HALKI TEDİRGİN EDİYOR BUNU O YAPIYOR . 2. Husus erken seçim kararını kim verdi bre cahil bre gafil ekonomi bakanı ne diyor ? Son 80 yılın en büyük krizi geliyor diyor !!! ANLADIN MI ? KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN FATURAYI BİZ ÖDEYECEĞİZ !!!

  • derman06 Haziran 2018 23:03

    Annem emekli oldu 2 ay evvel maaşı 1020 tl dıyor tayip artık bitti komsum taşerono kadro dedı çalışanı ikiye böldü bölünmüş yol gibi böldü amcam diyor 6 aydır bi arsa satamadım Ama yeğenım dıyor işsizim 3 yıldır nolcak halim Ama reis bunlara ragmen diyor avrupa bizi kıskanıyor he he kıskanıyor TAMAM ha

  • tam traji komik06 Haziran 2018 22:56

    Geçen hafta pazardan 5kg patetes aldım 15tl verdim bu hafta aynı ürüne 20tl verdim bu ne ya ne dolar ne faiz yok böyle bir kazanç. Erdoğana gelince halkta para yok borç çok sen yandaşlardan iste her vekil adayı 100 bin dolar bozdursun şart koy !!!

  • misafir06 Haziran 2018 22:53

    kendi malvarliginda sadece bir yüzügü oldugu icin bizden istiyor tabi. hakli.

  • Yüssük07 Haziran 2018 09:43

    Bi de beratın yüzüğü var ama onun konuyla alakası yok sanırım.

  • Yasin06 Haziran 2018 22:45

    3,05 lerden dollar bozdurmuştum,bugün dollar 4,55tl. Fark 1,50tl. Zarar çok büyük çok

  • Ali Ergül06 Haziran 2018 22:33

    Ekonomik rakamlar iyiymiş. Saray’dan öyle görülüyor galiba. Et, peynir, zeytin, domates, meyva almaya çık marketlere de ekonomi iyi mi görürsün. Marmaris’te yazlık siz kibir yüklü bir insan oldunuz. Sizden soğuduk hep aynı hikaye, kendinizi eleştirmeyin hep suçlu arayın.

  • Yılmaz06 Haziran 2018 22:31

    Sorun büyük mü diye düşünmeye başladım

  • Talip 06 Haziran 2018 22:24

    Senin vatandaşın halinden anlamadığın belli .millet borç içinde bu işe sanıyor dolar altın içinde yüzüyor millet...

  • Ali Asker06 Haziran 2018 22:23

    Bakınız simdi birbirimizi kandirmayalim turk ekonomisi ve yonetimine guven bitti, ben bunu anliyorum yuksek faiz bile dolari durduramiyor.Herkesin kotumser olmasi tesaduf mü ??????

  • vahdettin06 Haziran 2018 22:21

    boyalı yandaş basın, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanına sizin oğlanlar niye askerlik yapmıyor diye sorabilir mi?

  • vahdettin06 Haziran 2018 23:12

    bu yoruma niye olumsuz puan veriyorsunuz? oğlu bedelli askerlik yapmadı mı?

  • akmal06 Haziran 2018 22:20

    Reis senin oğlanlar damatlar hep bedelli yaptı askerliği. bize de bedelli askerlik çıkarsana, boşuna ölmeyelim suriyede...

  • hoca06 Haziran 2018 22:19

    yerli ve milli yalancı (M)

  • torku06 Haziran 2018 22:19

    bedelli çıkmayacak dedin Binali seçimden sonra ilk iş çıkacak diyor. faizler düşecek dedin Mehmet Şimşek %3 artırdık iyi oldu diyor. Bahçeli af çıkacak diyor, gündemde yok diyorsun. Kim inanacak senin dediklerine?

  • emekci06 Haziran 2018 22:17

    cari açık, ithalat, bütçe açığı, enflasyon, işsizlik, faiz, kur...hangi ekonomik veri iyi?

  • ?eee06 Haziran 2018 22:08

    yabanvı forumda gördum. adam demişki. "Türkiye ye neden geçelim ? orada oyun oynanınca devlet çaresiz ve etkisiz kalıyor. o riske değmez demişler." Bende artık bazıları sadece sussun. bir yada 2 bakan konuşsun. ne yani koskoca devletimize biri oyun oynuyor, devlet bunu tesbit edemiyor. kur partlıyor artıyor. benzın uçuyor enflasyon çıkıyor.. yahu bukadarmı aciz ekonomi? yabancı yatırımcı olumsuz etkilenıyor. bende birileri susmalı. yda iktisadi açıklama yapılsın. uluslararası dil iktisat.

  • Bika06 Haziran 2018 22:00

    Diplomalı ekonomistler, Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili verileri kötü buluyor. Borç yükü sanayi şirketleri ve bankaların üzerinde olduğundan TL'nin değer kaybetmesi sıkıntı yaratıyor.