E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Libya mesajı: Türkiye davete icabet eder---

Erdoğan'dan Libya mesajı: Türkiye davete icabet eder

Erdoğan'dan Libya mesajı: Türkiye davete icabet eder
25 Aralık 2019 - 15:12 borsagundem.com

Erdoğan, Libya'da bir an evvel ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti. Erdoğan "Libya'daki olumsuz gelişmeler sadece Libya'da kalmıyor aynı zamanda komşu ülkeler, başta Tunus olmak üzere, ciddi manada rahatsız oluyor" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Baş başa görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi. Toplantıda, Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.

Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Said ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında, "Libya'daki olumsuz gelişmeler sadece Libya'da kalmıyor aynı zamanda komşu ülkeler, başta Tunus olmak üzere, ciddi manada rahatsız oluyor" ifadelerini kullanarak, "Libya'da istikrarın sağlanması yönündeki çabalara, Tunus'un çok değerli ve yapıcı katkıları olacağı inancındayım" dedi.

"Libya'da ateşkesin sağlanıp siyasi sürece dönülmesi amacıyla atabileceğimiz adımlar, yürütebileceğimiz iş birliği üzerinde durduk" diyen Erdoğan, Libya'ya asker gönderilmesi ile ilgili olarak, "Biz hiçbir yere bugüne kadar davetsiz misafir olmadık. Bir davet olursa tabii ki bunu değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bu bölgede 500 bine yakın bir mültecinin olması Tunus’a ciddi bir yüktür. Bu yükün altından bir an önce kalkmak gerekiyor. Bundan daha sonra öyle bir hal alıyor ki terörize bir durum ortaya çıkıyor. Bu terörize durum da oradaki halkları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Libya’daki bu olumsuz gelişmeler sadece Libya’da kalmıyor aynı zaman komşu ülkeler bundan ciddi manada rahatsız oluyor. Bizim Libya’da bir an evvel ateşkesin sağlanarak siyasi sürece dönülmesi anlamında yürütebileceğimiz iş birliği neler olabilir bunların üzerinde durma fırsatımız oldu. 

Türkiye’ye karşı yaptırım hevesleri bu dönemde arttı. Yunanistan’ın Libya ile ne alakası var? Münhasır ekonomik bölgeyle bir ilgisi yok. Bizim Libya ve Türkiye arasındaki bağlantı bellidir. Bu konuda yetki sahibi 2 ülke var Libya ve Türkiye.

Libya’nın şu an meşru bir başbakanı var. Sayın Sarraj ile bu görüşmeyi heyetiyle beraber İstanbul’da kendilerini ağırladık müzakeresini değerlendirmesini yaparak imzalar atıldı. TBMM’den de mutabakat metnini anlaşmayı geçirmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu anlaşmayı devam ettireceğiz.

Biz hiçbir yere bugüne kadar davetsiz misafir olmadık. Herhangi bir davet olursa bunu değerlendiririz adımlarımızı buna göre atarız.

Sormak lazım acaba şu anda Libya’da bulunan ve bunların 5 bini Sudan’dan 2 bini Rusya’dan gelenler oraya hangi sıfatla geldiler. Hangi bağlantıları var.

Türkiye ise bir davet alınca davete icabet eder. Aramızda en azından bir mutabakat metni var. Ama bunların hiçbir bağı yok. Hiçbir bağı olmadığı halde onların ne işi var burada. Hafter meşru değildir. Gayri meşru olarak durumdan vazife çıkartıyor. Uluslararası alanda karşılığı olan Sarraj’dır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay26 Aralık 2019 02:52

    Türkiyenin 100. Yıl dönümüne giderken projeksiyonlarını yine bu arkadan gelen gençliğin bilinçli sorgulayan yaklaşımıyla çözümler ortaya çıkacaktır.Atatürk'ün dediği gibi Mevcut olduğun kudret damarlarındaki kanda mevcuttur.Ne Mutlu Türküm Diyene!

  • Bilal 25 Aralık 2019 23:53

    Reis Arapları destekleyerek kuzey Irak Suriye’de iyi işler yaptı. Kürt devleti olasılığını kaldırdı ortadan. Libya daha berberdiler etkin olamayacaktır

  • Sa25 Aralık 2019 23:35

    Dostlar hiristiyan kanı hiç akıyormu hayır Ukrayna da birkaç kişi öldü hemen durdurdular Müslüman kanı oluk oluk akıyor Müslüman Müslüman ı kat lediyor dünyanın sesi çıkıyorum hayır ozaman eğitim oku bilinçlen uyanık ol krallar oğluna taç bırakamasın ama Müslümanın canı sağ olsun Bak mısır demokrasiye geçti ne oldu südi ailesi krallığı devam etsin diye darbe anlayamadı isen oku

  • devam25 Aralık 2019 21:31

    Keşke bedeli yapan damat ve çocuklarınız önce gitse arkalarındaysa biz...

  • azmi25 Aralık 2019 20:48

    Libya bizim vatanımız değil,Osmanlı zamanında geçiçi bir süre işgal edilen toprak parçası. Beka meselesi sayılamaz

  • Ejder Komodolu25 Aralık 2019 20:13

    Hangi libya o zamanında bizi arkadan vuran bedevilerin memeleketi olan mı?

  • Uzay25 Aralık 2019 19:58

    Türkiyenin önce içeride evinin içi dağınık olan ortamını düzeltmesi lazım.içeride sadece inşaata önem verdik.Şimdi faturasını ödüyoruz sonunda oda pili bitmiş saat gibi oldu.Yapılacak iki iş var Tarımı planlayıp nereye nekadar ekilecek ve kim bu işle uğraşıyorsa olabildiğince sağlam bir derstek verilmeli.ikincisi sanayi ve teknolojik ürünlerin üretilmesi için destek verip üretilmeli.Kısaca üretim.Dışa bağımlı olmanın bu ülkeye zararı işsizlik huzursuzluk vegeri kalmışımdır.

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI25 Aralık 2019 20:27

    issizlik sade bizde yoktur.bugün ispanya avrupanın 4 büyük ekonomisi onlarda da issizlik % 25 lerde her yerde issizlik kaos ekonomik sıkıntılar var.sanki chp olsa issizlik sıfırlanacakmı bence bak görürsün eğer iktirda olsalar bu ülkeyi dönderemezler hemen ekonomi çöker borsa endeksi 30 000 dolar ise 15-20 TL olur nedem mi bir tane sanayi projeleri varmı duydumu ben duymarım ancak lak lak .muhalefede muhalefet etmek yalan dolan işler.

  • Kaçan Grup25 Aralık 2019 18:58

    vurarız kırarız gitmiş, ateşkes sağlansın gelmiş. samimi olarak ateşkes için çalışırsanız en hayırlısını yapmış olursunuz.

  • TURAN 25 Aralık 2019 16:47

    hangi arap ülkesi bize şimdiye kadar sahip çıkmış bunlar adamı iyi satarlar babalarını bile satarlar ahmet özbir sen ne diyorsun bilerekmi konuşuyorsun bilmedemmi suriyeye yaptığımız harekata hangi arap ülkesi sahip çıktı Türk Devletlerinden başka

  • HÜLYA ÇİFTCİ25 Aralık 2019 20:29

    Bak arkadaş sizler nasıl insanlarsınız .eğer suriye de olmaz isek kürt devleti kurdurulup daha sonra bizim topraklarımızıda bölüp buraya katacaklar idi.sonra paranın dini imanı olurmu.o senin dediğin chp lideri tank palet fabrikasını israiller alsa hiç gıkını çıkatmayacak idi.o adamın işi topluma kin ve nefret tohumlarını aşılamaktan başka bir şey yapmıyor bence.

  • Miroğlu 25 Aralık 2019 17:41

    Turan, Ahmet Adamın dibi Müslümanlara örnek bir yaklaşım. Sen bu durumda Ahmeti satıyorsun. Bu bizim kardeşimiz onun yanında arkasında olmamız gerekmezmi. Allah ın emrini Irkı ne olursa olsun her Müslümana farz. Yapan var yapmayan var. Ama Allah ın farzı kimsenin üstünden kalkmaz. Arapların bizi sattığıda koca bir yalandır. Belliki seni yalanlarla beslemişler. Savaş şehitlerimizde Arap Müslüman kardeşlerimizde var. Yeryüzünde İslam lideri olmuş 1200 hak yoldan şaşmamış Osmanlı devamı Türkiye olan başka bir örnek söyle. Ahmet kardeşimin duruşu takdire şayandır.

  • AHMET ÖZBİR25 Aralık 2019 17:02

    ARAP halkı bizim kardeşlerimiz, Efendimiz Hz. Muhammed aleyhisselam Arap idi, Ehl-i sünnet olan Araplar satıcı olmaz, cengaver olur. Ancak yönetimdekilerin BİRÇOĞU ARAP DEĞİL KARMA ve de USA UŞAĞI!..

  • AHMET ÖZBİR25 Aralık 2019 16:02

    REİS mazlumların BABASI, zalimlerin KÂBUSU! Tarih seni yazacak, yeryüzü mazlumları her daim düâda olacak. Libya-Tunus-Türkiye elele verecek, müslüman düşmanları çatlayacak.

  • AHMET ÖZBİR25 Aralık 2019 19:53

    MİROĞLU kardeşim Allah razı olsun. Ülkemizde şuurlu Arap düşmanı bir kesim var. Yağmur yağarken "Türk kızı, Kürt kızı" demezler ancak "Yağmur yağıyor Arap kızı camdan bakıyor!" Bu ırkçı kesim milletin huzurunu bozuyor. Rabbim bizi ırkçı değil ehl-i takvadan eylesin.

  • Miroğlu 25 Aralık 2019 17:42

    Ahmet Kardeşim duruşun Takdire şayan dir. Seni tebrik ediyorum.