E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Erdoğan'dan kritik görüşme---

​Erdoğan'dan kritik görüşme

​Erdoğan'dan kritik görüşme
08 Ekim 2014 - 21:22 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ve Meşal ile yaptığı telefon görüşmesinde "Ulusal birlik hükümetini önümüzdeki süreçte de destekleyeceğiz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile birer telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede, Gazze başta olmak üzere Filistin'deki son gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, bölgede adil ve kapsamlı barışın, İsrail işgalinin sona ermesi, 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsrail'in Doğu Kudüs'te 2610 konut inşa etme kararı almasınının yanı sıra Kudüs'te Mescid-i Aksa'da Müslümanlara yönelik saldırıları da kınadığı belirtildi.

Abbas ve Meşal'in de İsrail polisinin ve Yahudi yerleşimcilerinin Mescid-i Aksa'da sebep oldukları gerginliğin ciddi endişe kaynağı olduğuna dikkati çektikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abbas ve Meşal ile yaptığı görüşmede, Filistinliler arası birlik konusunda da görüş teatisinde bulunuldu. Bu konudaki gelişmeleri memnuniyetle karşılayan Erdoğan'ın, Türkiye olarak Filistinliler'in ulusal birlik hükümetini önümüzdeki süreçte de destekleyeceklerini vurguladığı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mete08 Ekim 2014 22:20

    Eğer Hükümet bu çözüm sürecnde sanki bir an önce sevinç naraları atmaya hazırlanmış gibi komani için habre düştü düşecek pyd ve işid bizim için aynı demeçleri verme yerine, Pyd ye endişesiz desteği açıklamış olsaydı, ve hatta askeri destek versedi, öyle bir psikoloji gelişirdi ki artık ortadoğudaki butun kürt kartı turkiyenin eline gecrdi, ve ne pkk veya başkası turkiyeye karşı her hangi bir militarist eylem geliştrmeye pskolojik takatı kalırdı.