E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Koza-İpek açıklaması---

Erdoğan'dan Koza-İpek açıklaması

Erdoğan'dan Koza-İpek açıklaması
30 Ekim 2015 - 20:06 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı program'da İpek-Koza Grubu'na yönelik kayyum atanmasını değerlendirdi

A Haber'de gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koza İpek'le ilgili sorulara cevap verdi.

Erdoğan İpek-Koza Grubu'na yönelik kayyum atanmasını değerlendirip, kurum yöneticilerinin yurt dışına çıkışını kast ederek, "Bu işin patronu olan zat Türkiye'de değil, kaçtı gitti. Bunların destek kıtasında olan kişiler kaçtı gitti. Her şeyimiz sağlam diyorsanız kaçmanıza ne gerek var, burası hukuk devleti." ifadelerini kullandı.

"HOŞ ŞEYLER DEĞİL"
7 Haziran seçimleri sonrası yaşananları hoş karşılamayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"1 Kasım pazar günü ülkemiz çok çok önemli bir seçimi yaşayacak. Bu seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. 7 Haziran sonrasında yaşananlar ortada, yönetimin ne tür sıkıntılar yaşandığını gördük. Özellikle koalisyonun gerçekleşememesi ve çok farklı şekilde konuşulanların dışa vurması, tabi bunlar çok hoş şeyler değildi."

"DIŞ BAĞLANTILI"
Ankara saldırısıyla ilgili soruyu cevaplyan Erdoğan, "Ankara Başsavcılığı'nın kendi sitesinden yaptığı açıklamada bir gerçeği görüyoruz. Diyarbakır'daki ve Suruç'taki olayların birbirine benzer ve bu olayın dış güdümlü olduğunu yani küresel bağlantı olduğunu da açıkça ifade ediyor." ifadeleriyle saldırıların dış bağlantılı olduğunu söyledi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bağlantının çok farklı yanları da var. Burada dikkat edilirse daha önceki olayları hep DAEŞ üzerinden gitmek istediler ve bölücü terör örgütü PKK'yı temize çıkarmaya çalıştılar. Malum eşbaşkanların biz sırtımızı şu örgütlere dayıyoruz diye açık net ifadeleri olmuştur. Belli dönemde bu ifadeler olurken öyle bir an geldi ki bu kampanya olayı başladı. Bilyorsunuz bir ABD'li şirket bu kampanyayı yürütüyor. İstanbul'da Bebek'te bir çalışma yaptılar ve bu çalışma da medyaya yansıdı."

"BUNLARIN SESİ HİÇ ÇIKIYOR MUYDU?"
İpek- Koza Grubuna Kayyum atanmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı, "Ortaya konan eylemleri görüyorsunuz. Peki daha önce bu yargı bu ülkede bizim silahlı kuvvetlerimizden tutun da çok farklı gazete, yazarları vs. içeriye attığı zaman bunların sesi hiç çıkıyor muydu? Şimdi bakın iş döndü kendilerine geldi. Kendilerine gelince bu işin patronu olan zat Türkiye'de değil, kaçtı gitti. Bunların destek kıtasında olan kişiler kaçtı gitti. Her şeyimiz sağlam diyorsanız kaçmanıza ne gerek var, burası hukuk devleti." ifadelerini kullandı.

"BİR ARAYA GELMEYENLER BULUŞTU"
Erdoğan sölzlerine şöyle devam etti:

Şu anda tespitler üzerinden belgeler üzerinde burada yargı bir adım atıyor, bir karar veriyor. Bu kararı verince bunlar ciddi manada rahatsız oldular. Kim kiminle iş tutuyor bunlar açısından önemli. Bakıyorsunuz, ana muhalefet, ikinci ve üçüncü muhalefet partisinin lideri oraya gidiyor. PKK terör örgütüne sırtına dayayanın, bunların yanına gideceği hiç aklınıza gelir miydi? Şimdi hepsi orada bir aradalar. Adeta cezaevlerinin gazeteci ve yazarlarla dolduğu ifadelerini kullanıyorlar. Şu andaki olayda hiçbiri basın suçu değil. Cezaevinde olanlar da basın suçundan içeri girmiş değiller. Şu anda tutuklu gazeteci sayısı yedi kişi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafir 31 Ekim 2015 00:54

    adamın hası daha cok kaçan olacak reyis büyüksün inlerine girecek episin izleyin siz

  • cavit31 Ekim 2015 00:48

    adaletin adil olsa kimse kaçmaz. tetikçi rüşvetçi hakim savcılarınızla hakları gaspedersen kim olsa durmaz

  • emekli31 Ekim 2015 00:04

    seni görünce inan kanal değiştiriyorum

  • ayse 30 Ekim 2015 22:09

    Bu insanlara yaptiginiz eziyete son verin ozgur basini susturdunuz bizi bu gun tv kanal turkten muhrum ettiniz daha ne istiyorsunuz bu bir diktaturluk

  • Tarihçi30 Ekim 2015 21:44

    Diktatör olan bir lider, herşeyden önce suç ortaklarını ve amacına ulaşmasında kendisine yardımcı olan avanelerini yok edecektir. Bu her zaman böyle olmuştur ve olmaya devam edecektir!

  • Byk30 Ekim 2015 20:53

    Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu iddia eden Erdoğan,kaçmayan Ergenekon şüphelilerinin suçsuz yere 5 yıl boşuna hapis yattığını nasıl açıklayabilir ki ! Hatırladığım kadarıyla ülkenin başbakanı kendisiydi ve davanın savcısı olduğunu iddia ediyordu. Bedrettin Dalan kaçtı ve beraat etti.12 Eylül 1980 darbesinden kaçanlar boş yere hapis yatmadı.Koza grubunu ve Gülen Cemaatini palazlandıran AKP'dir.

  • seco30 Ekim 2015 20:46

    fetocu değilim.ancak türkiye gibi yolsuzlugun had safhada oldugu bir ülkede neden kaçıyorsun demek SAÇMA..emin ol tayyip baba; sana da bu soruyu soracaklar..neden kaçıyorsun tayyip!!!

  • Güngör30 Ekim 2015 20:39

    Şirkete Kayyum ata TV yayınlarını kes bide ben diktatör olsam bu yayınları yapamazlar demis ol.. Bu ne perhiz ne lahana turşusu

  • Kemalist 30 Ekim 2015 20:12

    Ülkeyi yöneten sendin,senin sesin ciktimi peki?