E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap---

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap
15 Mayıs 2016 - 15:19 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UDEF ve TÜGVA 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı'na katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Şu anda Güneydoğu'da ülkemizin birçok yerinde bu ülkenin vahdeti için byarağımızı şanlı bir şekilde dalgalanması için devletimizin bekası için şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Şimdi çıkmış bir tanesi dünyanın değişik yerlerinde 'Başkanlık sistemin gelmesi için kan gerekir kan' diyor. Bunlar üç unsur var. Bir tanesi mezhepçilik unsuru, ikincisi ırkçılıklıktır, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde bu üç unsur da var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da aynı hava esmeye başladı. Girdiği her seçimde mağlup, aldığı netice ortada. Şimdi 'Acaba kanla netice alır mıyız' diyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet ne derse o olacak. Halk ne derse o olacak, hak ne derse o olacak. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Bu yolda inandığımız gibi yürüyeceğiz. Bizim medeniyetimiz hikmet ve irfan medeniyetidir.

Bizim için millitimiz için uluslararası öğrenciler salt bir gelir kapısı değil. Misafir öğrecilerimiz dost ve kardeş ülkelerle kucaklaşmanın, bilgi paylaşımının vesilesidir. Sizden burada her alanda kendinizi geliştirirken, ülkenizdeki birikimleri Türk üniversitelerine de taşıyorsunuz. Siz bizden, biz de sizden çok şey öğreniyoruz. Türkiye'de okuyan misafir öğrencilerin her açıdan şanslı olduklarına inanıyorum. Bu ülkenin kültürünü, havasını, dillere destan misafirperverliğini tecrübe etmek büyük bir kazanımdır. Burada sadece bir ülkeyi, bir milleti değil aynı zamanda Afrika, Asya ve Avrupa'yı görürsünüz. 

Bakış açınız, idrakiniz, hayata ve çevreye bakışınız farklılaşır. Sizlerin şu ince ayrıntıya dikkat etmenizi istiyorum. Değişmek farklıdır, yabancılık farklı. Entegrasyonla asimilasyon arasında çok ciddi fark vardır. Bir öğrenci kendi kökleriyle bağlantılarını koparıyorsa o değişmiyordur, yabancılaşıyordur. Biz bunun acısını çok çektik, hala daha çekiyoruz. Ortak tarihimiz bu tür insan ekazlarıyla, kayıp nesillerle dolu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • temel uz15 Mayıs 2016 18:14

    reisimiz dogru söylemis 4 senede 7 secim kaybetmis CHP.

  • ŞAHİN15 Mayıs 2016 15:41

    NE OLDU HAA YILLARCA GİZLİDEN ORTAKLIĞINIZ VE PARASAL ÇIKAR İLİŞKİLERİNİZE.YALANLAR VE SAHTEKARLIKLAR VE YOLSUZLUK HIRSIZLIKLARINIZ DEŞİFREMİ OLDU....

  • KARTALAĞABEYLİ15 Mayıs 2016 15:37

    bu adamın gercekden siyasetden gitmesini okadar çok arzuluyorumki.kılıçdaroğlu da dahil.bıktık artık siyasetin polimiklerinden.İNSAN SAYGISINI SEVGİSİNİ KAYBETMİŞ