E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan erken seçim sinyali---

Erdoğan'dan erken seçim sinyali

Erdoğan'dan erken seçim sinyali
11 Ağustos 2015 - 19:28 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyon görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı’nın hükümetin kurulması için öngörülen 45 günlük süreyi ‘esnetemeyeceğini’ açıklaması, ‘erken seçim’ beklentisini gündemde yukarı taşıdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e Devlet Şeref Madalyası tevcih töreninin ardından Ak Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin açıklamalar yaptı. 

"45 GÜNÜ ESNETME YETKİM YOK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 


“Cumhurbaşkanı, kendisi anayasal çizgi içerisinde kalsın ifadelerini kullananların, Anayasa’nın içerisinde ne olduğundan haberi yok. Bulundukları konumdan haberleri yok. Onların önce adresleri öğrenmeleri lazım. Adresleri de bilmiyorlar. Şu anda Sayın Başbakan’a hükümet kurmak üzere görevi verdim. Kendisi çalışmaları sürdürüyor. Şu anda ana muhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var, dün Sayın Başbakan’ın yaptığı görüşme var. Televizyonda izlediğimiz kadarıyla perşembe, cuma tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta Milliyetçi Hareket Partisi’nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir. Meclis Başkanım ile danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Niye, ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı. 45 günü esnetme yetkim yok.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibo13 Ağustos 2015 00:57

    konuştukca batıyorsun

  • RTE kabusu12 Ağustos 2015 15:15

    Kendi bekası ve çevresinin beklentileri ile RTE ülkeyi yakıyor. TBMM buna bir son vermeli.

  • gkm12 Ağustos 2015 15:07

    Bitirdin kendini bitirdin konustukca batiyorsun halk artik sana tammul edemiyor boyle giderse akp 1 oy daha kaybetecek yeter baskanim lutfen sus

  • DLBYZ12 Ağustos 2015 09:52

    HÜKÜMETSİZLİK VE MHP NİN BEN KOALİSYONDA YOKUM AKP NİN TEK HÜKÜMET HAYALİ PKK DHKPC PEJAK İŞİD VE ANTİ DEVLET ÖRGÜTLERİNİ HORTLATTI NEREDE O KENAN EVREN DİYENLER ARTMAKTA OTURUN HÜKÜMETİ ENAZ 3 YIL İÇİN KURUN İŞ İŞTEN GEÇMEK ÜZERE BU ŞEHİT AİLELERİ AĞLAMASIN ARTIK

  • musa12 Ağustos 2015 09:37

    ne olacak erken seçim olunca yine 3 ün 1 ini alıp oturacan... ülkede kan gövdeyi götürüyor bunun derdi başkanlık.

  • Vatandaş 3411 Ağustos 2015 23:03

    B.Başkanı siyasete çok müdahale ediyor. Sürekli aklından geçenleri salonlarda söylüyor. Ülke ekonomisini bitirdi sözleriyle. Erken seçimi de C.başkanı istiyor. Yarın borsalar düşer. Ekonomi de erken seçimi kaldırmaz.

  • vatandaş11 Ağustos 2015 21:09

    Bence sabah erken kalkan erken seçimi de ilan etsin bu formül daha basit.Ne ala memleket be erken seçim kararını meclis alır, tek kişinin istediğine bırakılamaz.

  • berk11 Ağustos 2015 21:08

    erken seçim şart. böylece borsa dip yapacak tarihi alım fırsatı oluşacak. borsa dip yapacak erken şeçim mutlaka olsun

  • ne susacak 11 Ağustos 2015 20:57

    konuş şimdi konuşma zamanı dünya liderimiz tam krazma tek komutan erdoğan

  • Tmc11 Ağustos 2015 20:45

    Tayyip amca insanlar ölüyor muhtarları toplasan bi konuşsan diyorum.

  • doktor X11 Ağustos 2015 20:01

    Bi sus be adam. bi sussssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

  • Ülke11 Ağustos 2015 19:38

    Bir gün göre süresi bittiğinde ne yapacak acaba yine danışacak mi yoksa ben baskanim o, une kadar yetki bende öldükten sonra oğlu da o öldükten sonra torunumda o ölünce onun oğlun da ve be ölünce herkez ağlıyacak kimse boğazda viski içmeyeçek der mi acaba vatandaş asker şehit kürt gerçekten bu iktidarın umrunda degil sadece kendi geleceği