E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yatırımcıya her türlü desteği sağlıyoruz---

Erdoğan: Yatırımcıya her türlü desteği sağlıyoruz

Erdoğan: Yatırımcıya her türlü desteği sağlıyoruz
23 Eylül 2017 - 10:06 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li yatırımcılarla buluştu. 70’e yakın şirketin yöneticilerine seslenen Erdoğan, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını ve reformları anlattı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD’li bazı küresel şirket ve kurumların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye’deki yatırım fırsatları ve yapılan reformlar ele alındı. EastWest Enstitüsü’nün ev sahipliğinde, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) koordinasyonuyla düzenlenen toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’in (BM) 72. Genel Kurul için gittiği ABD’nin New York kentinde bilişim, ilaç, havacılık, gıda, finans ve enerji başta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren firmaların 70’e yakın üst düzey temsilcileriyle bir araya geldiği belirtildi. 

REFORMLARA DİKKAT ÇEKTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatırımcılara hitabında Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırım çekmek için önemli reformlar yaptığını ve sürekli değişen koşullara göre gerekli düzenlemeleri ve reformlara devam ettiğini aktardığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Erdoğan, yatırımcılar için önemli olan fikri mülkiyet hakları konusunda yeni bir kanun çıkarttıklarını ve Türkiye’nin bu alandaki mevzuatını uluslararası mevzuatla uyumlu hale getirdiklerini söyledi. Erdoğan, birkaç ay önce üretim reform paketini çıkartarak yatırımcılara çeşitli teşvik ve kolaylıklar sağladıklarını da ifade etti. Yatırımcılara her türlü destek ve teşviki verdiklerini söyleyen Erdoğan, ‘Ülkemizde yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz’ diye seslendi.” 

TOPLANTIYA DÜNYA DEVLERİ KATILDI

Türkiye'deki yatırım ortamı, fırsatları, güncel ekonomik gelişmeler ve reformların ele alındığı toplantıya, Boeing, Citigroup, Metlife, GE, PepsiCo, Allergan, Cargill, Chevron, UBS, 
Blackstone, TPI, Oppenheimer, Abraaj, Coca Cola, General Atlantic ve Qinvest gibi şirketlerin tepe yöneticilerinin yanı sıra, ABD Ticaret Odası gibi kuruluşların yöneticileri de katıldığı vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)