E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Venezuela ile 5 anlaşma imzalandı---

Erdoğan: Venezuela ile 5 anlaşma imzalandı

Erdoğan: Venezuela ile 5 anlaşma imzalandı
06 Ekim 2017 - 17:44 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Venezuela ile bugün 5 anlaşma imzalandı; enerji ve ticaret alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla atılabilecek adımları değerlendirdik

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'yı ziyaret eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmeler sonunda iki ülke arasında beş anlaşma imzalandığını ve iki ülke arasında enerji ve ticaret alanındaki işbirliğini geliştirmek için atılabilecek adımların görüşüldüğünü söyledi.

Ankara'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Maduro ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından bir basın açıklaması yapan Erdoğan, iki ülke ilişkilerini geliştirmeye verilen önemin altını çizerek şunları söyledi:

"Venezuela ile bugün beş anlaşma imzalandı; enerji ve ticaret alanında işbirliğini geliştirmek amacıyla atılabilecek adımları değerlendirdik."

Basın açıklaması öncesinde iki ülke arasında havacılık, turizm işbirliği, tarım alanında mutabakat zaptı, ticaret ve ekonomik işbirliği anlaşması ve dışişleri alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

Erdoğan, "THY'nin Venezuela' uçuşlarının daha etkin hale getirilebilmesi için Maduro'dan taleplerimiz oldu; önümüzdeki dönemde bu konuda anlaşma için müzakerelerimiz sürüyor" açıklamasında bulunurken, Maduro da "Türkiye ile havacılık anlaşması bizim için önemli, Caracas-İstanbul bağlantısını geliştirmek için lojistik desteğimizi vereceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)