E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Kemal gidicidir---

Erdoğan: Kemal gidicidir

Erdoğan: Kemal gidicidir
12 Mart 2017 - 21:08 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek 'Tek adam sensin. Yedi seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun. Er ya da geç Kemal gidicidir' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde Hollanda'da Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrı anlattı. Erdoğan, "Sabah 4 buçuğa kadar telefonum durmadı, sürekli aradım. Fatma Betül kardeşime 'sürekli arayacaksın' dedim. Düşün ya, arabanın içerisinde mahkum... Eğer inmezse, eğer araca binmezse 'buradan çekiciyle alıp götüreceğiz' diyorlar. Şu vahşete bak." dedi. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek 'Tek adam sensin. Yedi seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun. Er ya da geç Kemal gidicidir' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özetle şunları söyledi:

"KAPIYI AÇMIYORLAR"

Uluslararası hukukta büyükelçilikler, konsolosluklar kendi topraklarıdır o ülkelerin. Yani şu anda Hollanda'daki büyükelçilik de konsolosluk da bizim toprağımızdır. Düşünebiliyor musunuz, kapıyı açmıyorlar. İçeriden konsolosu dışarı çıkartmıyorlar ve Bakanımızı oraya göndermiyorlar.

"DEMOKRASİ NEDİR ONU ÖĞREN"

Bunu yapan kim? Hollanda. Kim bu? Avrupa Birliği üyesi. Senin her yerin Avrupa Birliği üyesi olsa ne yazar? Sen önce uluslararası hukuku öğren. Demokrasi nedir onu öğren. Yeri geldiği zaman Türkiye'ye demokrasi dersi vermek isteyenler önce bunu öğrenin bunu.

"NE YAPACAĞINIZI BİLİYORSUNUZ DEĞİL Mİ"

Hollanda'daki Hollanda vatandaşı kardeşlerime sesleniyorum. Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Gereğini nasıl yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Şu an Hollanda'daki vatandaşlarımız bizi ekranları başında izliyor. Almanya, Belçika, İskandinav ülkeleri izliyor. Hepsine sesleniyorum. Ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Türkiye düşmanlarına karşı, Cumhurbaşkanınıza düşmanlık yapanlara karşı orada ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Kullanacakları oyları nasıl değerlendireceklerini onlar çok iyi biliyorlar.

"YAPTIRIM UYGULAMAYA DAVET EDİYORUM"

Buradan Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya karşı seslerini yükseltmeye hatta yaptırım uygulamaya davet ediyorum.

"DUR DAHA BEDEL ÖDEMEDİN DUR"

Bir süredir Almanya başta olmak üzere, hemen tüm Avrupa ülkelerinde benzer zorluklarla karşılaşıyoruz. Bugün çıkmış Hollanda Başbakanı açıklama yapıyor; 'Türkiye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz.' Neyi düzeltiyorsun ya, dur bakalım, dur. Daha sen bedel ödemedin, dur. Önce bunun hesabını vereceksin.

"BUNLAR BİRBİRİNİ ISIRMAZ"

Şu anda biz sabırlıyız ve sabırla bu işin üzerine giderek, bu işin hesabını soracağız. Öyle bu burada kalmaz. Hollanda'da yaşanan hadise, diplomasinin, uluslararası hukukun, teamüllerin, nezaketin ayaklar altına alınmasıdır. Avrupa'dan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Niye? Bunlar birbirini ısırmaz, ısırmaz, aynıdırlar.

"BUNUN ADI SKANDALDIR"

Hollanda, Avrupa Birliği üyesi bir hukuk devleti gibi değil, bir muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Yıllarca Türkiye'ye insan hakları, hukuk, demokrasi nutukları çekenlerin kendilerinin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıkları terbiyesizliğe kılıflar uydurmaya çalışıyorlar. Ne söylerlerse söylesinler, mızrak çuvala sığmaz, yapılan işin adı bir skandaldır. Hollanda, bu terbiyesizliğinin bedelini mutlaka ödeyecektir.

"ATLARIYLA İTLERİYLE SALDIRDILAR"

Hollanda’da atlarıyla itleriyle saldırarak vatandaşlarımızı, gazetecileri darp etmişlerdir. Daha bedel ödemediler. Bunun hesabını verecekler. Gün ola harman ola, şu anda biz sabırlıyız. Sabırla bu işin üzerine giderek bunun hesabını soracağız. Avrupa'dan ses çıkmıyor, bunlar birbirini ısırmaz. Bu yapılan skandaldır. Kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Ama mızrak çuvala sığmaz. Hollanda bunun bedelini mutlaka ödeyecektir.

ÇEKİCİYLE ALIP GÖTÜRECEĞİZ DİYORLAR...

Sabah 4 buçuğa kadar telefonum durmadı, sürekli aradım. Fatma Betül kardeşime sürekli arayacaksın dedim. Düşün ya, arabanın içerisinde mahkum, eğer inmezse, eğer buradan bizim tayin edeceğimiz araca binmezse buradan çekiciyle alıp götüreceğiz diyorlar. Şu vahşete bak. Var mı eğilmek ya? Biz Allah'ın huzurunda secde de eğiliriz.

Gaziler baktım ki, Hollanda konsolosluğuna yürüyorlar. Bana da telefonda diyorlar ki “reisim neredeyiz biliyor musun?” hayırdır neredesin? “Şimdi konsolosluğa gidiyoruz, Rotterdam’da ne varsa burada da o var”

"ER YADA GEÇ KEMAL GİDİCİDİR"

Ana muhalefetin başındaki zat, milleti aldatmak için yalan söylüyor. Tutturmuş bir tek adamlık tek adamlık. Varsa yoksa tek adam sensin ya. Yedi seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun ya, tek adam sensin. Eğer senin partinin mensuplarnın iradesine saygın olsa bırakıp gitmen lazım. Tabanına saygın olsa bırakıp gitmen lazım. Batı’da bir partinin başkanı, bir seçim iki seçim kaybetse, istifasını verir gider. Ama bu anlamaz bu işten. Ama er ya da geç Kemal gidicidir. Zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğa13 Mart 2017 22:04

    kemal derken

  • aa13 Mart 2017 17:08

    ben anlamıyorum . kemal gidicidir ne demek. kemal kıral değil ki gitmesin. demokratik kurumlarda insanlar koltuğa yapışmaz. kemal gider başkası gelir. CHP , AKP değildir. lider suntası yoktur.

  • uçmuş akıl13 Mart 2017 13:01

    herkes karakter sahibi olamayabiliyor maalesef...burada bakıyorum da hayırcılar dört nala koşuyor...demiyorlar ki hayırcılar gidip kolayca konuşuyor ..pkk da dahil..devletin bakanını konuşturmuyorlar..acaba neden? habire saldır...kuduz gibi saldır...

  • Demoktrat13 Mart 2017 12:14

    2008 de kendi çıkardıkları yasaya uymayıp elaleme efelik yaparsan olacağı bu sanki burada akademisyenleri joplatan öğrenci dövdüren kadın dövdüren başkası

  • tebrikler13 Mart 2017 11:54

    forex piyasalarında binlerce kişiyi işsiz bıraktığınız yetmedi şimdi de neredeyse öldürdüğünüz turizm sektörünün oy almak adına kökünü kazıyacaksınız. bakalım inşaat sektörüne sıra ne zaman gelecek o yaptırılan binlerce milyonluk daireler ne zaman elinizde patlayacak :) avrupayı sevmek zorunda değiliz ama ekonomik olarak bağlı olduğumuz için düzgün geçinmek zorundayız. bir kere de yıkıcı değil yapıcı söylemlerle görmek istiyoruz sizi sayın erdoğan... ayrıca ettiğiniz tarafsızlık yemininizi de yerine getirip, akp başkanı gibi davranmamanızı.

  • Misafir13 Mart 2017 10:22

    tarafsız cumhurbaşkanı ?

  • Cego13 Mart 2017 07:27

    Helal olsun istedikleri kıvama getirdiler. Şimdide Türk milliyetçiliği yapıyorlar. Olayı tam aksettirmiyorlar ortada izin varmı yok.

  • ercüment akgül13 Mart 2017 04:49

    almanya ve avrupa tek kisi yönetiminden cok aci cekmistir isim vermeye gerk yok bence kural demokratik usuller ile olmali sorun aslinda budur...

  • ercüment akgül13 Mart 2017 04:46

    almanyayi kutluyorum son derece soguk kanli davraniyorlar beence hepimiz bu degerlerden bir tecrübe almaliyiz..

  • ercüment akgül13 Mart 2017 04:43

    karavan gezginiyim her türke tavsiyem bir park park otomobil parki cezasi almanyaya 67 euro fatura gönderildi ben yuh diyorum sonucda bir basit park otamatigine atilmayan 150 Cent den dolayi yuh mu yuh sonucda al da doy dedim ölecegimi bilsemde ödeyecegim..

  • ercüment akgül13 Mart 2017 04:36

    ükemizde turizm den yasayan ekmek kapilari ar tarlasini turizme feda eden lütfen ekenomimizin menfahati icin iddahanin yanlis oldugunu düsünüyorum..

  • Türkiz Türker13 Mart 2017 02:24

    Tarafsız Cumhurbaşkanımısın, yoksa bir parti başkanımısın belli değil. Bari 16 nisana kadar tarafsız olabilseydin.

  • Ercan 13 Mart 2017 01:45

    seçim programlarını referanduyum mitinglerini Avrupa'ya taşımanın ne anlamı var. Hemde kampanyaya başında öncelikle Avrupadan başlanmanın anlamı nedir

  • başkent12 Mart 2017 23:52

    Bahçeli 7 değil 17 seçim kaybetti hatta bir defa baraj altında kaldı bir seferde hdp nin altında vekil çıkardı. Ama bahçeli benim güdümümde öylemi

  • Maho12 Mart 2017 23:17

    Maho ağa.. yurt dışında srçim propagandası yapılamaz kanundur bu. Siz neyin vesvelesini yapıyorsunuz. Millette koyun hemen inanıyor

  • psiko12 Mart 2017 23:03

    ülke sorunları ile ilgilenme,öyle vatan sevdalısı Kemal Başkan a sataş.gül rumuzlu gibi yalaklarda yorum yapsın

  • Realist12 Mart 2017 22:56

    Mevcut anayasamız siyasi partilerin yabancı ülkelerde seçim propagandası yapılması yasaktır diyor. Anayasamıza uysaydık bu acı tablo ile karşı karşıya kalmayacaktık. Ayrıca Kemalle uğraşmak yerine PYD ile ilgilenmek çok daha iyi olur, zira hükümet kurmaya başlamışlar.

  • KERİZ DEĞİLİZKİ12 Mart 2017 22:54

    AHANDA BUKADAR İDDİALIYIM.BU ÜLKEDE TÜM PARTİŞER TEK HAVUZ.GERİSİ KARAPROPAGANDA

  • Trabzonlu12 Mart 2017 22:42

    Hani dünya lideri olacaktık uçağımızı Hollanda pistisine müsade etmedi o da dünyanın en küçük ülkesi

  • Fani dünya12 Mart 2017 22:33

    Bu dünya kimseye baki değil.Er yada geç herkes fani makam mevkiiler de gelip geçici.

  • Trabzonlu12 Mart 2017 22:32

    Er ya da geç hepimiz gidiciyiz, yoksa yalanmı?

  • KILIÇ12 Mart 2017 22:28

    AVRUPAYI TÜRKİYE KORKUSU SARMIŞ VAZİYETTE DEMEKİ ÜLKEMİZ DOGRU YOLDA İNŞALLAH ÜLKEM İÇİN EVETLE BU SINAVI GEÇER ONLARA BİRDAHA AGIR TÜRKİYE KORKUSU İLE BAŞ BAŞA BIRAKIRIZ.

  • Trabzonlu12 Mart 2017 22:24

    Ben Hollandada yaşıyorum aslen Türküm bizi burda bu yaptıklarınızla ve konuştuklarınızla rahatsız ediyorsunuz lütfen yeter artık sınırlarınızı aşmayın

  • Mecnun 12 Mart 2017 22:23

    Son bir ay kaldı millete evet dedirtmek için elleeinden geleni yapacaklar. Hayır

  • gül12 Mart 2017 22:19

    kemal niye gitsin, gitmesin. bizi güldürüyor, eğlendiriyor. şaban gibi ortada geziyor ve tehlike teşkil etmiyor. :)))) chp Atatürk'ten sonra ne zaman lider gördüki? hala Atam'la seçim kazanmaya çalışıyor sanki atam mezardan çıkıp ülke yönetecek.

  • hasan12 Mart 2017 21:58

    türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanına yakışıyormu karar evet yada hayırla vadandaşın önünde ya ırak suriye lipya mısır olacak yada laik cumhuriyetimiz ilelebet yaşatılacak

  • Seçmen12 Mart 2017 21:57

    Bu Avrupa 'ya haddini bildir reis ! Utanmazlık tavan yaptı bu edepsizlerde ... Sonuna kadar arkandayız ...

  • ahmet almaz12 Mart 2017 21:27

    100bin oy fazla alicaz diye, butun avrupa ile iliskilerimizi bozuyoruz , yakinda gizli ambargo gelecek, turizm bitecek , bu insanlar 2-3 aya parasiz sokakta kalacak , kimsenin umrunda degil...cok yazik ulkeye cok