E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Faizi tek haneye indireceğiz---

Erdoğan: Faizi tek haneye indireceğiz

Erdoğan: Faizi tek haneye indireceğiz
08 Eylül 2019 - 17:50 borsagundem.com

Erdoğan faizle ilgili önemli bir açıklama yaparak "Faizi de en kısa zamanda tek haneli rakama indiriyoruz, indireceğiz. Zaten tek haneli rakama indikten sonra enflasyon o da tek haneli rakamda bitmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;
Ülkemizi Suriye ve Irak sınırları boyunca kuşatmak isteyen sinsi oyunu önemli ölçüde bozduk. Suriye sınırını büyük ölçüde güvenlik altına aldık. 

Müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz. 

Eğer destek verilmezse ülkemizdeki Suriyelilerin ve İdlib'dekilerin önünü alamayız. 

1 milyon insanı iskan edebilmek için tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmeliyiz. Eylül ayı bitmeden fiilen güvenli bölgeyi başlatmış olursak artık kendi yolumuza gitmekten başka çare kalmayacak. Terör örgütü ülkemizdeki milyonlarca Suriyeli kardeşimize güven vermiyor. Bu tecrübeyi Afrin'de de yaşadık.

 
Fırat'ın doğusunda Suriyeli kardeşlerimizle bir huzur ve güven alanı oluşturmakta kararlıyız. Bu mesele Türkiye için hayati bir sorundur.

Bizi bölmek parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 

"GELECEK BİR ASIRIMIZ BUNA BAĞLI"

Sorunları kaşıyarak Türkiye'yi yeniden kendi içine kapatmaya çalışıyorlar. Milletimizin çok daha büyük desteğine ihtiyacımız olan bir sürece giriyoruz. Türkiye'nin şu anda verdiği mücadele o kadar önemli ki gelecek bir asırımız buna bağlıdır. 

Bunun için ne kadar güç gerekiyorsa onu kullanmakta kararlıyız. Milletimizin zenginliği olarak gördüğümüz farklılıklarımıza saldırıyorlar. Türkiye’yi tekrar kendi içine kapatmak istiyorlar.

Bizde Sünnilik Alevilik diye bir ayrım var mı? Sünnisiyle Alevisiyle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

FAİZ VE ENFLASYON MESAJI

Faizi de en kısa zamanda tek haneli rakama indiriyoruz, indireceğiz. Zaten tek haneli rakama indikten sonra enflasyon o da tek haneli rakamda bitmiş olacak.

Göreve geldiğimizde savunma sanayinin yüzde 20'si yerliydi. Şimdi yüzde 70'i yerli.

Nisan ayında S-400'ler Türkiye'ye yerleşmiş oluyor. Bu da gösteriyor ki Türkiye öyle yol geçen hanı değil. Şu an savaş uçaklarımızı üretmenin gayreti içindeyiz. 

250 km menzili olan Som füzesini biz ürettik. Müttefiklerimiz bu füzeleri vermiyordu.

 
Cari dengemizde yıllık bazda fazla vermeye başladık.

Bugün Malatya'da toplam maliyeti 1 katrilyon 20 trilyon olan 109 eserin açılışını yapıyoruz. Bugüne kadar Malatya'ya 21 katrilyon yatırım yaptık.

Eski stadın yerini millet bahçesine dönüştürüyoruz. İhalesi yapıldı. Yakında inşası yapılacak. 

Diyarbakır'da evlatları dağa kaçırılan anneler HDP il  teşkilatı önünde çocuklarını bekliyor. Ey PKK terör örgütünün desteklediği HDP, siz 14-15 yaşındaki çocukları kaçırmak suretiyle ne yapacağınızı zannediyorsunuz. Siz insanlıktan nasibinizi almamışsınız.

Erdoğan çok sert konuştu! Bunlar ikiyüzlü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dolunay 09 Eylül 2019 17:16

    Herşeye zam gelirken enflasyon rakamları nasıl düşüyor buna aklım almıyor herşey ateş pahası alim gücümüz iyice düştü biran evvel çare bulunması lazim

  • Selahattin abi09 Eylül 2019 09:33

    Doğalgaz'a %32 zam yapmışken enflasyon nasıl inecek ben onu anlamıyorum. Üretiler işletmeler gelen bu %32 lik zammı  ürün,hizmet  fiyatlarına yansıtmayacak mı ne yapacaklar ..Birde sıfır yapalım şu faizi kim elimizi bağlıyor neden yapmıyoruz madem CB mızın dediği gibi Faiz enflasyonun nedeni ise yapın sıfır görelim bakalım enflasyonu da dövizi de  

  • belirsizlik08 Eylül 2019 23:22

    Ülkede yolsuzluk her yere sirayet etmişse örneğin belediyeler, bazı kamu kurumlarına gereksiz bütçe ayrılmışsa örneğin diyanet bazı sektörlere destek verilmiyorsa örneğin tarım ve hayvancılık enflasyonda faizde düşmez kendimizi kandırmayalım.  Bünye hastalıklı.

  • AHMET ÖZBİR08 Eylül 2019 22:58

    FAİZİ de dövizi de haşlayan kahraman Başkanım, geçen yıl dolar on lira olacak yaygarası koparan vatan haini alçaklara haddini bildirdin, dolara darbeyi indirdin! Sırada faiz var, vurun gitsin, yan gelip yatarak para kazanma devri bitsin! Başkanım sizden en büyük iseğimiz BİST'TE KÜÇÜK YATIRIMCI TOKATLANIYOR, SPK SAHİP ÇIKMIYOR, lütfen BİST'E BİR OPERASYON!..

  • Kerim09 Eylül 2019 09:34

    Aloooo Dolar 3.58 di şimdi 5.70 bayağı bir haddi bildirilmiş görünüyo.Sen de dolar çok galiba 

  • Ekol08 Eylül 2019 22:16

    Kerizmiyiz bizde dolar alirız bu işinize gelirmi göreceğiz

  • Reisss08 Eylül 2019 21:15

    Düşük faizle kredi çeker dolar alır 10 tl den bozarım

  • Tam komedi08 Eylül 2019 21:11

    Fed ile ilgili yorum yapanlar ! Fed parasal genişlmeme mi açıkladı ? % Kaç ile dolar borçlanıyor devlet ? Fed faiz indirirse yurtiçi faizler % 5 olsa ne olur ??? Yurtdışı borçlanma oranın ne ??? Önemli olan yurtiçi faiz değil yurtdışı borçlanma !!!! Fed faizi düşürmesi sana ucuz kredi SAĞLAMAYACAK !!! Aynaya bak önce CDS gör sonra idlib , kıbrısı sonra fıratın doğusunu !!!!

  • Cego08 Eylül 2019 21:08

    Hahaha

  • :)08 Eylül 2019 20:59

    üretmeden, hiç bişe  olmaz. kuracan fabrika bak nasıl faiz düşüyor. düşüren öyle düşürdü. senin bu yaptığına göre, bir günde düşer, bir günde çıkar, usd bir çıkar, bir düşer. çözum böyle olmaz... fed yarın bi gün gene faiz artışlara giderse vah babam vah

  • Cego 08 Eylül 2019 20:40

    Hahaha

  • South Park 08 Eylül 2019 20:34

    Ayın 12 sinde faiz %15 olacak. 4.75 puanlık indirim yapacaklar. Dolar 6 ya doğru hareket edecek ama dth ler bozulacak, fedin faiz indireceği de ortada. Bir süre sonra 5.8 lerde dengeleme olacak. Doların ciddi anlamda olumsuz gelişmelere olmadığı takdirde 6 yi aşması çok zor. Küresel gelişmeler buna izin vermiyor. Borsada 110 bine kadar çıkış görebiliriz.

  • Münir09 Eylül 2019 08:30

    Dolar arttığında döviz hesabı sahipleri bozmayabilir bu sefer. Neden bozsun? TL’de faiz geliri var mı? Birkaç gün sonra mevduat faizleri %13-14 bandına çekilecek. TÜİK bile %16 enflasyon açıklıyor. Sokaktaki gerçek enflasyonu geçtim. Millet dolarını bozarsa parasının değerini hangi enstrümanla koruyacak? Tamamen saçma,mesnetsiz bir yorum seninki

  • fafa08 Eylül 2019 19:53

    Sayın Cumhurbaşkanım,inen faiz mevduat faizi,kredi faizlerinde hiç yumuşama yok.Dolar,enflasyon ve faiz dengesini iyi koruyun.Doları tutuyorsunuz aniden patlıyor,deme ki yerinde değil.

  • Haha08 Eylül 2019 19:08

    Hani faiz haramdi

  • Dd08 Eylül 2019 18:43

    Faiz düşsün de. Dolar nereye giderse gitsin ona mı anlayalım?. Faiz artışı doların ateşini. Söndürmek için deyilmiydi?. 

  • Aa08 Eylül 2019 19:10

    Aynen oyle biz evleri satamiyoruz diyor

  • Bika08 Eylül 2019 18:36

    Açıklanan enflasyon rakamlarına inanmayan vatandaş döviz hesaplarını bozmaz.

  • Pardus08 Eylül 2019 18:35

    Faizi çıkardınız %24e beceriksizce, kaç yıl oldu 15e indirdiniz diye alkışlayacak değiliz. Oy istiyorsanız enflasyon da faizler de %5 olmalı. Yunanistan macaristan ispanya kadar bile iyi değil ekonomi

  • Kamil 08 Eylül 2019 18:26

    Desene faizler hızla inecek. O halde 12 Eylül de istermisin 12 ye indirsinler faizi

  • Ali08 Eylül 2019 18:09

    Enflasyon zaten düşükken faiz de düşüktü. Nasıl oldu d enflasyon arttı, dolar arttı, faiz arttı. 17 yıldır bu ülkeyi Ce Ha Pe ni yönetiyor ha ha haa

  • 🇹🇷🇹🇷08 Eylül 2019 20:24

    Bu sıkıntılı dönemde cehape olsa Türkiye kalmazdı. Yıllardır pkk nın bitmediğinin nedeni görevden alınan hdp başkanlarına verdiğiniz destekten belli. Allah korusun bu milleti chape den.