E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Döviz rezervlerinde azalma var ama toparlarız---

Erdoğan: Döviz rezervlerinde azalma var ama toparlarız

Erdoğan: Döviz rezervlerinde azalma var ama toparlarız
19 Ağustos 2020 - 10:25 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti MKYK ve MYK toplantılarında döviz rezervine yönelik olarak "Şu an tablo yansıtıldığı gibi kötü değil" dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin MKYK toplantısında korona virüsün seyrine ilişkin, “Virüsün seyri aynı, ciddi sıkıntı yok. Sağlık Bakanımıza her türlü talimatı verdik” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık etti. MKYK toplantısının ardından Erdoğan, MKYK üyeleri ile yemekte bir araya geldi. MKYK toplantısında ağırlıklı olarak korona virüs süreci değerlendirildi.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda Erdoğan, kongrelerin başlamasının ardından 81 il kongresine katılacağını söyledi. Erdoğan, “Fiziki olarak olmasa da telekonferans yöntemi ya da fiziki olarak giderek 81 ilimizin kongresinde de birer konuşma yapacağım. Kongrelerde olumsuz görüntü vermeyelim tüm önlemler tam olsun” talimatı verdi.

"POLEMİĞE GEREK YOK"

Kıvanç El'in Milliyet'teki haberine göre toplantıda il verileri ele alındı ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iller ile Ankara ve İzmir’deki durumun son dönemde artışa geçtiği ifade edildi. Bir MKYK üyesinin, “Salgında ikinci evreyi yaşıyoruz, artışlar tavan yapmış görünüyor” derken Erdoğan’ın da bu sözler üzerine, “Virüsün seyri aynı, ciddi sıkıntı yok. Sağlık Bakanımıza her türlü talimatı verdik. Süreci iyi yönetiyoruz. Vakalarda bir süre içinde azalma olacaktır” dediği kaydedildi.

ARAMIZDA KALSIN

Toplantıda İstanbul Sözleşmesi’ne dair çalışmaların sürdüğünü de belirten Erdoğan’ın “Tartışmalarla enerjimizi harcamaya gerek yok, polemiğe hiç gerek yok. Tartışma sosyal medyada değil içeride kalsın” dediği öğrenildi.

"AZALMA VAR AMA TOPARLARIZ"

Toplantılarda ekonomi gündemine ilişkin de Erdoğan’ın, “Döviz rezervlerinde azalma var ama toparlarız. Şu an tablo yansıtıldığı gibi kötü değil. Bizim çıkıp gerçekleri daha iyi anlatmamız lazım” dediği kaydedildi.

Borsa İstanbul'un gündemi Merkez Bankaları

Özel sektörün uzun vadeli borcu 162 milyar dolar

Dolar gözünü Fed'e dikti

Yatırımcı Euro'ya mı kayıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gariban 19 Ağustos 2020 13:55

    Reis otoyol köprü havalanı şehir hastahanerini iş garantili ve dolar üzerinde yapınca olacağı buydu. Döviz rezervleri bitti hazinenin ici boşaldı. Doviz kalmayınca turist gelsin diye korona vakalarında sakladınız antalyada mugladaki vakkari denizli ve konyaya kaydırınca iş çözülür turist gelir piyasa düzelir dediniz. Ama beklenen turist ve döviz gelmedi. Korona yarın tavan yapacak biz o zaman ne yapacaz. Bide o köprülerin otoyolların hava alanlarının parasını ödeyecek parayı nereden bulucaniz merek ediyorum. Artık a haberde insanların beynini uyuşturamıyor. Allah yardımcınız olsun. Işler inşallah sizin dediginiz gibidir. Yoksa vay bizim halimize.

  • Metin19 Ağustos 2020 14:12

    Satarız

  • Bank manager19 Ağustos 2020 13:36

    Son 15 yılda sade bir kaç yüzbin veya bir kaç milyonu olupta (ülkede hiç bir önemli tarım sanayi gibi alanlarda üretimi olmamalarına rapmen) kısa sürede milyarlarca dolar servete ulaşarak, ülkenin en zengini olanlar yurtdışındaki paralarını getirip bozsalar, ülkede doviz sorunu kalmaz.

  • Ozan 19 Ağustos 2020 13:30

    115 milyar dolar kamu yurdışı borcu. 12 milyar dolar kamu bankaları borcu. 110 milyar dolar ihalelere ödenecek dolaresler. En milli en yerli devlet adamları en milli en yerli iş adamlarına niye dolar bazında ihale ödemesi anlaşması yapar ki? Ayrıca yaptık diye caka attıkları havaalanı köprü yol paralarınıda dolares bazında ödetmeye devam. “Sizlerin bizlerin cebinden bir şey çıkmayacak” diyorlardı. Oysa vatandaş öyle faiş fşyatlar ödüyor ki. Diğer Verilen vergilerle devletin yapılıkları yol köprü vs yi de bir de vatandaşlar tekrar yüksek geçiş ücretleri ödeyerek kullanıyır. Atı alan üsküdarı geciyır. Doları kapan italya isviçre amerika man adalarını geciyor... bazılarıda da katar malezya endonezya yys bankalarına kadar dört nalla gidşyor!

  • Gerçekler 19 Ağustos 2020 13:20

    Daha önce ülkenin en millilerivatandaşları partilileri dovizi 3 lerden başlayarak toplamışlardı. ( tabi bu kadar dovizin toplanması ve bir kısmının kayıt dışıns çekilmesi doviz çıkışınada asıl nedeni değil miydi?) sonrada hep beraber en milli hareketlerle en milli parti bayrakları altında 7.00 lerden en zirveden bozmuşlardı. Sanki adamlara vahi gelmişti; en iyi yerden topla en iyi fiyattan en yüksek karla sat. Ve ülkenin en milli en değerli vatandaşı olma rozetini kap! :)

  • Ertuğrul 19 Ağustos 2020 13:14

    Bu merkez bankasının 5.50 6.50 den kusa sürede sattığı onlarca milyar doları kimler aldı hangi patronlar aldı ve hangi yurtiçi yurtdışı hesaplara tutuluyor veya kasalarda tutuluyor. Doviz iyice yukarılara çıktığında Büyük kar zamanı gelince yine hepsi en milli hareketlerle bozduracak mı, daha önce olduğu gibi!!?

  • başkası19 Ağustos 2020 11:57

    Rezervlerin yok olduğunu biliyorduk, yabancılar da bildiği için ülkeyi terk ettiler. Biz söyleyince akp liler kızıyordu. Tayyip Erdoğan söyleyince alttaki yorumlara göre neymiş dövizler yurtdışındaymış. Kendi yalanlarına inanıyor bunlar.

  • ZELİHA KARAKAŞLI19 Ağustos 2020 11:51

    ben inanmıyorum.gerçekler böyle demiyor.hükümet millete diyor ki enflasyondan sen sürekli zarar et döviz alma bu bana ters geliyor.ancak sert şekilde % 5 faiz artırımı olmaz ise döviz asla düşmez.sonra turistte gelmiyor ne olacak.

  • HASAN TOSUN19 Ağustos 2020 11:16

    fasafiso döviz rezervlerini arttırmanın yolu doları aşağı aşağı 2 tl ye doğru getir orda sabitle o zaman dolarımı al diye yalvarırlar,dolardan ikrah edersin

  • Abdulhamit19 Ağustos 2020 10:54

    Elbette doviz sıkıntısı aşılacaktır. MB son yıl 100 milyar fazla doviz sattı.... Bu kadar dovizi bazıları düşük bir ortalama ile toplamıştır... Ve başka yerlerde saklamada tutuyorlardır ve ileride yüksek kar realizasyonu ile bu dovizleri getirip bozacaklardır. O zaman doviz sıkışması kalkar ortadan.

  • bu dünyadan biri19 Ağustos 2020 12:00

    Hani dolar 3 lirayken dövizinizi satın diyenler vardı ya işte onlardır dövizi yurtdışına götürenler. Eğer götüren varsa.

  • Burhan 19 Ağustos 2020 10:49

    Reis, dışarıdan ülkeye önemli miktar doviz girişi sağlarsa, doviz patlar endişesi kalkar ve vatandaşlar artık doviz aşırı çıkmaz doviz gevşer diye doviz bozmaya başlar ve doviz düşer. Ama Reis bunu hangi aşamada yapar, pozisyon almada bütün mesele bunu bilmek.

  • bu dünyadan biri19 Ağustos 2020 12:01

    O oyun oynandı bitti, yeni oyun kemerleri sıkma oyunu. Çünkü deniz bitti, kara göründü.

  • Enayi19 Ağustos 2020 10:45

    Hani rez ervler iyiydi ya hayret

  • Osmanlı 19 Ağustos 2020 10:43

    Doviz paniğine gerek yok, Reis daha önce 105 milyar rezervimiz var demişti. Demek ki MB hesapları dışında yurtdışında tutulan yüksek miktarda doviz var ve bu yurt içine getirilişecek. Belki bazı iş adamlarının yurdışındaki yüksek doviz nakitinin yurtiçine getirip bozma anlaşmaları da olabilir. Tabi iş adamları beklediği kur fiyatına ulaşınca paraları içeri getirip bozarlar. Dileriz bir an önce bu doviz yurt içine getirilir ve finasal piyasalarda rahatlama olur. Reis işini bilir.

  • wers19 Ağustos 2020 10:39

    dolarla mı maaş alıyorsunuz diyerek yada ihracatımız artıyor diyerek yada iş gücümüz daha ucuz oluyor diyerek değil

  • red19 Ağustos 2020 10:32

    araplarınan yandaş vampirlere vereceklerini düş,ona hesap yap.

  • mantık19 Ağustos 2020 11:21

    Böyle sersemlere cevap bile verme!  Bu karaktersizler temennilerini yazıyorlar.

  • Vb19 Ağustos 2020 10:47

    Arap, yandaş,saray...3-5 kelime ile düşüne düşüne kafalar formatlandı hepiniz yılmaz Özdil oldunuz be....2500 az bile kitlemiş size......