E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: CHP'nin hisseleriyle ilgili kanun teklifi geliyor---

Erdoğan: CHP'nin hisseleriyle ilgili kanun teklifi geliyor

Erdoğan: CHP'nin hisseleriyle ilgili kanun teklifi geliyor
13 Ekim 2018 - 15:28 borsagundem.com

Erdoğan konuşmasında CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili olarak, "Biz Meclis'e bu konuyu getiriyoruz. İnşallah meclisten bunu çıkartacağız ve bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Uluslararası alanda büyük bir mücadele yürütüyoruz. Ülkemizde tarihi bir dönüşüme imza atıyoruz. Bugün burada toplam yatırım bedeli 1 katrilyon 640 trilyon lirayı bulan 137 farklı bakanlık, belediye ve özel sektör projesinin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz.

Sağlıkta 15'i hastane olmak üzere 42 tesisi şehrimize kazandırdık. Kayseri Şehir Hastanesi her türlü imkanıyla şehrimize yakışır bir hizmet oldu. Duydunuz mu Bay Kemal ne diyor? Hastanelerde artık ameliyat yapılmayacakmış. Ya bu ne menem bir adam ya. Bay Kemal, artık Türkiye'de Bay Kemal'in SSK'sı dönemi yok. Sen ölüleri rehin alıyordun ya ölüleri. Bu adam SSK Genel Müdürü iken, bu ülkenin evlatlarını hastanelerde sürüm sürüm süründürdü, ölüleri rehin aldı.

Vakit geliyor, 5.5 ay sonra, Mart yerel seçimlerinde sana gereken cevabı bu millet verecek. Artık CHP'yi de bu ülkeyi de senden kurtaracak.

Şehrimizde inşa edilecek tramvay hattıyla ilgili hazırlıklar sürüyor. Artık Kayseri için yetersiz gelen havalimanı binasının yerine yenisini yapıyoruz. Şehrimizdeki çalışmaları desteklemek için yaklaşık 2 katrilyon lira teşvik ödemesi yaptık. Anadolu'nun orta yerindeki Kayseri, istikrarın, yatırımın, huzurun manasını iyi bilir. 

Dünyada dengeler yeniden kuruluyor. Bunlar ellerine tutuşturulan kağıtlarla şahsıma, partime ve aileme itiraf ediyor. Bölgemiz cayır cayır yanıyor. Bunların gözü parti içinde koltuk kavgasından başka bir şey görmüyor. 4 milyon mülteciyi biz besliyoruz. Batılı kapılarını kaparken, biz kardeşlik kapısını açıyoruz. Türkiye, uluslararası ilişkilerden ekonomiye baştan sona yeniden yapılanıyor. Şu anda bir kısmı Kayseri'de yetişen kahraman askerlerimiz, sınırlarımız ötesinde başarı üstüne başarı kazanıyor. Bunlar üzüntüden kahroluyor. İdlib'deki başarımızdan dolayı tüm dünya bizi kutladı, ana muhalefet bir söz edebildi mi? Yurt dışına gittiklerinde, bizim oradaki diplomatlarımızla bir araya gelmiyorlar. Onlar Hans'la George'la bir araya geliyorlar. Onlar bu ülkeden kaçıp gidip, 5 yıl 10 hapis cezası alan ajanlarla bir araya geliyorlar. Bu ülkede ne kadar vatan, devlet ve millet düşmanı varsa hepsiyle el ele yürüyorlar. Ankara'dan İstanbul'a bunlarla el ele kol kola yürümediler mi? Ben ispatla konuşuyorum ispatla. Ana muhalefetin başındaki zat güya Adalet Yürüyüşü yaptı. Koluna girenler terör yardakçılarıydı.

Bir şey olsa da şu Tayyip Erdoğan aradan çekilse meydan bize kalsa beklentisiyle yan gelip yatıyorlar. Bunların en büyük başarıları, her evden bir oy diyerek, bölücü örgütün güdümündeki partiyi meclise sokmak. Şimdi mahalli seçimlerinde de bazı belediyeleri onlara teslim etmeye çalışıyorlar. Türk milletini hiç tanımadıkları için yüzde 25'in üzerine çıkamadılar. Burdan sesleniyorum. Eğer teröre bulaşmış olanlardan, kalkıp da belediye başkan adayı yapacak olanlar olursa, şu anda kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz. Bu milletin parasını verelim de bunlar Kandil'e versin. Yok öyle. Müslüman bir delikten bir kere sokulur, bir daha asla.

Bunların derdi ülkeye ve millete hizmet etmek, bunun için cumhurbaşkanlığını kazanmak değil. Tek gayeleri, ellerindeki belediye ve partideki koltuklarını korumak ve ekmek elden su gölden yaşayıp gitmektir. Merak ediyorum, Kılıçdaroğlu'na açtığım davalarda kazandığım paraları, Kılıçdaroğlu cebinden mi ödedi yoksa CHP'nin kasasından mı? Bunu da açıklamaya davet ediyorum.

İş Bankası'nda CHP'nin yüzde 28'e yakın bir hissesi var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP alsın kullansın diye yapmadı. Hazine'ye gitsin diye yaptı. Biz Meclis'e bu konuyu getiriyoruz. İnşallah meclisten bunu çıkartacağız ve bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız. Şimdi tabi tutuştu. Bunu biz kullanmıyoruz ki diyor. Bir de kullanacak mıydın?

Bir an önce meclisimizden bu geçecek. Ardından da hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek.

Kayseri bunların biletini zaten kesmişti. Önümüzdeki seçimlerde artık derslerini iyice ezberleteceklerine inanıyorum. 2019 Mart'ına kadar hep birlikte çalışmaya hazır mıyız? Özellikle kadınlarımız ve gençlerimizin sürekli sahada olmasını bekliyorum. Milletimizin gönlüne girmeden oyuna talip olmak bize yakışmaz.

Önümüzde mutlaka çözmemiz gereken birkaç mesele var. Bölücü terör örgütüne ciddi darbeler vurduk. Hala topraklarımızın içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz. Terör konusunda bir diğer sorun da FETÖ'dür. Eğitim diyerek, sohbet diyerek sinsice kurdukları tuzaklarla nice gencimizi nice vatandaşımızı düşürdüler. Bu örgütün ortaya çıktığı tarih 17-25 Aralık. 2010'da başladılar ama bu hareketin 40 yıl mazisi var. Şimdi ise ortaya konulan tüm hakikatlere rağmen örgütün içinde kalanlar bunun tüm sonuçlarına razı olmuşlar demektir. Kim olursa olsun, ister babamız, ister evladımız olsun, canlarını yakarız, hukuk neyse onu da uygularız. Onlar bu ümmeti parçaladılar, aileleri parçaladılar. Bunlara biz müsade edemeyiz. Bugüne kadar ne oldu, oldu. Şimdi gereğini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. FETÖ ile mücadele konusunda en küçük bir taviz vermedik, vermeyeceğiz. Adalet ve onun uygulamadaki hali olan hukuk herkesin hakkıdır.

Hala FETÖ ile mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum. Bu ihanet çetesinin göbeğinde oldukları halde, halen adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasınlar. Geçmişte Kayseri'nin FETÖ'den çok çektiğini iyi bilirim. Eğitim kurumlarından, iş dünyasına kadar şehrin hayat damarların dahil olan bu ihanet çetesinin peşini bırakmayacağız. Dün Isparta'da bir bankanın kasasından bunlara ait 100 kilo altın ve 5 milyon dolar para çıktı. 

Burdan şimdi tüm finans sektörüne sesleniyorum. Lütfen kasalarla ilgili çalışmalarınıza dikkat. Kim, nerede, ne yapıyor bileceksiniz. Tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecek. Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu son FETÖ'cüye hesap sorana kadar ödeyemeyiz. Kayseri'nin terörle mücadelede verdiği şehitleri iyi biliyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?14 Ekim 2018 10:38

    Ne devletmiş bee.....Ye ye bitmiyor valla...

  • Vatandaş14 Ekim 2018 06:14

    Türk telekom özelleştirme rezaletinin hesabını millete verin tüm tv ler canlı yayınlasın uzmanlar sorularını canlı yayınla sorsun ,

  • mtu14 Ekim 2018 01:28

    kara deliğe biri bir tıpa soksun ne varsa içine çekiyor

  • oziii14 Ekim 2018 01:21

    yayimlayin bari; el atacak baska bir sey kalmadi is bankasina sira geldi.

  • Menderes isbank hazine chp mahkeme idam14 Ekim 2018 00:21

    Chp ye Atatürk'ün mirasi ni iyi savunuyor ama her evden 1 oy HDP ye demesini biliyor terörden hapishane de yatanlari ziyaret ediyor hastanede yaralı teröristi ziyarete gittim demekten çekinmeyen Kılıçdaroğlu avrupa ülkelerini Erdoğan i indirmek için çağıran kim chp vatana ihanet eden gazaletecileri ceza evinden çıkması için elinden geleni yapıyor Menderes ve bakanlarıni tek asilma sebebi chp nin mallarını hazineye devretmesidir menderesi ezan i arapça ya çevirdiği için asilmistir denilmektedir peki bakanların suçu neydi ey chp.. menderes ve bakanlarinin asilmasinda chp mahkemeye baski yapmistir arastirin Menderes ve bakanlarına allah rahmet eylesin ..isbank devlete geçsin menderesin intikamı alinsin

  • Mumtaz celik14 Ekim 2018 00:17

    Efendim altakke ver kulah.Neymis bu kalkinma hevesi, elektrik faturasindanda kesin

  • doğru13 Ekim 2018 23:50

    televizyonlarda bir ay tartışılır,vatandaşın gündemi farklı...

  • Sevgi çelikkol13 Ekim 2018 22:47

    Paralar nereye ,kalkinma bank ondan hizlanmis .pes domino tasi mubarek

  • Türk Telekom 13 Ekim 2018 22:26

    Türk Telekomda da baştan beri Hazine temsilcisi olsaydı ,Araplar böyle borç bırakamazdı.Reis CHP soymasın diye tedbir alıp hazineden adam koyacak ne kızıyorsunuz?

  • ÖĞREN 14 Ekim 2018 10:53

    hazine adına reisinizin adamları yönetim kurulunda görevliydi sonuç hezimet telekom borcu 20 milyar,hariri ailesinin bankalara taktığı borç 30 milyar

  • iso13 Ekim 2018 21:53

    Ölen bir kişinin vasiyetine de saygısı yok bunların... Bunu deneyen bi kenan evren vardı darbeden sonra şimdi bu... Ne haldeyiz görüyoruz işte.

  • AA13 Ekim 2018 21:02

    Ülkeyi ekonomik krizin içine sürükleyen, papaz hikayesiyle ülke onurunu ayaklar altına alan ve Atatürk e ayyaş diye dil uzatanlar, malesef vasiyetine saygısızlık etmekten çekinmiyorlar, bilin ki gerçek kemalistler er veya geç bunun hesabını soracaklardır,

  • mehmet yılmaz13 Ekim 2018 21:01

    ATATÜRKÜN MİRASI için TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ HAZİNESİNDEN daha güvenilir bir yer olamaz.DOĞRU KARAR.

  • Feth145313 Ekim 2018 20:59

    % 53 % 53 % 53 Köylü memnun çiftçi memnun

  • Bu sen değilsin 13 Ekim 2018 20:55

    Gündem değiştirme oyunlarını bu halk yemez reis rezil olduk bronson u verince oysa sana güvendik yazıkkkk

  • hakan13 Ekim 2018 20:53

    devletın parası kalmadı galıba sımdı gozu işbankasına dıktıler ulkeyı iş bankasının hısselerımı kurtaracak nerden ne koparsak kardır hesabı

  • Sdk13 Ekim 2018 20:36

    Dünyanın en zengin partisi fakirleşiyor.... Tam destek bu konuda... Yok öyle Pakistan Müslümanlarının kurtuluş savaşı yardım paraları üstüne yatmak...

  • VESAYET BU13 Ekim 2018 20:18

    TÜRK TELEKOM yönetimine hazine adına atama yaptılar sonuç ,TTKOM battı ,alacaklı bankalar hisselere el koydu hariri ailesi resmen götürdü seyrettiniz ,şimdi sıra İŞ BANKASINDAMI

  • vatandaş13 Ekim 2018 20:11

    TAYYİP ERDOĞAN vasiyetinde tim mirasını hazineye bırakacak mı ??????

  • Ww13 Ekim 2018 19:47

    Doymadiniz

  • Hasan S.13 Ekim 2018 21:58

    chpkk lısın alenen

  • Ww13 Ekim 2018 19:43

    Gundem degistirecegim diyorsun anliyoruz ama bu millet paoazi unutmayacak haaa yargi bagimsiz degil mi :))

  • Acidurum13 Ekim 2018 19:32

    Yeter beee..koskoca yetkilerle donattik..adamin cozdugum dedigi dertlere bak???ayip walla... isci ac, ciftci ac, memur ac, ogrencisi ac, vb.. bu yetkiler ne diye sende . Utanma yokmu hic? Ulke gundemibe bak.benzin 7 tl, usd 6 tl. Millet issiz.. cozulen dert edilen olaylara bak..Allahim sen buyuksun..

  • Kemalist13 Ekim 2018 19:13

    Akp mhp ortak harf p bi anlam ifade edermiki haysiyet onur yoksa gerisi anlamsiz sanirim

  • Levent uysal13 Ekim 2018 18:57

    Kalkinma bankasi magdurlarina hayirli olsun bir 10 tavan daha gided

  • Koala13 Ekim 2018 18:42

    Adam resmen ekonomiyi dinamitliyor yine. Pazartesi borsa göçer

  • Tam komedi 13 Ekim 2018 18:33

    Eğer chp yönetiminde zerre kadar akıl varsa elindeki hisseleri eğitim vakıflarına veya toplumsal hizmet eden başka vakıflara bağış yapmalı !!!

  • Ahmet 13 Ekim 2018 18:05

    Ne doymazmışsın be arkadaş

  • BİR DOST13 Ekim 2018 18:03

    İşbanka hisseleri için olumsuz olacak bir durum yok, zaten borsa iki gündür satın alıyor ve tavan yapıyor. CHP nin deyimiyle zaten yönetim kurulundaki kişilerin hiç bir işlevi yok. İş bankası yönetimine işlevli elemanlar lazım.

  • Deki yanlış13 Ekim 2018 17:35

    Bunlar komisyonunu diyeyeyim siz doğrusunu anlayın yemediği hiç bir şirketi ürünü emlağı yaşatmazlar...

  • Borsa13 Ekim 2018 17:05

    Pazartesi hisseler icin olumlumu olur ulumsuzmu acaba merak ediyorum.

  • KILIÇ13 Ekim 2018 17:00

    ÇOK AMA ÇOK GEÇ KALINIYOR .

  • Keroz13 Ekim 2018 16:50

    Bir yığın borç, herşey satılmış

  • metin13 Ekim 2018 16:47

    milletvekillerinin dokunalmazliklarinin kaldirilmasina evet oyu veren chp’ye karsi, hdp’nin hangi yonde oy kullanacagini merak ettim.

  • Sıradaki gelsin13 Ekim 2018 16:45

    iş bank ve iştirakleri satılacak mı kadroları değişecek mi amaç ne ama iyi oluyor bir taraftan

  • mehmet yılmaz13 Ekim 2018 21:10

    kökü dışarda blumberge hergün çıkan hazır kıta faiz ve döviz lobisi yapan iş banakası çalışanlarına yazık olur.

  • Adem mola13 Ekim 2018 16:42

    Haahhaha algıya gel algıya ne oldu tıpış tıpış verdin rahibi aslan parçası atıp tuyordun karşılığında 16 gel gel diye yalvardığınız hocanızıda geri alamadınız aynısını alman gazatecide de yaptınız hem kendinizde hem ülkenizdd ne onur ne gurur bıraktınız be

  • krtim13 Ekim 2018 16:36

    Miras hukuku ne oldu...hukuk cope mi gitti....o zaman herkeskn mirasi olunce hazineye kalsin yurtdisina kacirilanlarda dahil

  • Sdk13 Ekim 2018 20:50

    M. Kamal nereden bulmuş iş bankasına konulan sermayeyi... birde onu düşünün

  • krtim13 Ekim 2018 18:22

    Arkadas Ataturk isbankadindaki hissenin parasini cebinden koydu..

  • Cahil lik diz boyu13 Ekim 2018 17:40

    Atatürk cebinden verdi parayi ilk önce bunu öğren Hazineden verdi

  • Ne mutlu TÜRK'üm diyene 13 Ekim 2018 16:33

    ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN MİRASINA GÖZ DIKILDI.12 EYLÜL FAŞİST DARBESİ BİLE EL KOYAMADI. YANLIŞ HESAP ANAYASA MAHKEMESİ 'NDEN DÖNECEKTİR.

  • Guli13 Ekim 2018 15:55

    Elinde olanlar yandi ocagi sondu ocagi

  • paşa13 Ekim 2018 15:49

    herşeye el koyuyorlar. Atatürkün hisseleri Atatürk vakfına devredilsin. Atatürkçü gençler yetiştirilsin. yıllık temettülerlede kapatılan Atatürk stadyumları Yeni Atatürk havaalanları yapılsın. Atatürkün ismini silmelerine izin verilmesin. ne mutlu Türküm diyene.

  • Verdik papazı aldık babayı13 Ekim 2018 15:44

    Pazartesi isctr soda sise anacm trakya cam isfin isgyo tskb çöker, bunlar çökünce borsa çöker.borsa çökünce dolar zıplar.enflasyon zam vs patlar.bu ülke de yaşamaktan bıktım herşey pahalı alım gücü düştü.

  • Comar SAvar13 Ekim 2018 16:54

    İyi noktaya değinmişsin ellerinde dolar rezervi bulunan nadide şirketler ,asıl amaç sanki kanseri buralara sıçratmak.