E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Benin'e FETÖ uyarısı---

Erdoğan'dan Benin'e FETÖ uyarısı

Erdoğan'dan Benin'e FETÖ uyarısı
06 Eylül 2018 - 19:28 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Benin Cumhurbaşkanı Talon ortak basın toplantısı düzenledi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme öncesi Erdoğan, Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon'u törenle karşıladı. Ardından iki ülke cumhurbaşkanı heyetler arası görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Talon ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ile Benin arasındaki ticaret hacmine değinen Erdoğan, "Aramızdaki siyasi, askeri, ticari, ekonomi, kültürel bütün bu alanlarda atmamız gereken adımları konuşma fırsatı bulduk. Türkiye'nin savunma sanayindeki konumu ve buna yönelik işbirliğini görüşme fırsatını bulduk. Aramızdaki ticaret hacmi istenilen bir seviyede değil. Hedef çok daha iyi bir konuma taşıyalım. Kendilerinden alacağımız bir çok ürün var. Kendilerine de göndereceğimiz bir çok ürün var. Bu konu ile alakalı Benin'in özellikle pamuk en önemli ihraç ürünüdür. Bunun yanında Kaju Fıstığı, tekstil, palmiye, deniz ürünleri gibi bu tür ihraç ürünlerine sahip. Bizim de kendilerine ihraç edebileceğimiz daha çok tarıma yönelik, makarna, un, kablo, şeker gibi bu tür ürünlerin ihracatı gibi ürünlerle aramızdaki ilişkileri daha da zenginleştirelim istiyoruz" diye konuştu. 

Benin'e FETÖ uyarısı yapan Erdoğan, "Benin Cumhurbaşkanı ile  FETÖ meselesini de görüşme fırsatı buldum. FETÖ malum virüs. Her türlü kılığa girerek sızıyor. Benin'e de girmiş vaziyetteler. Temennimiz FETÖ'nün ülkedeki bağlantılarının tasfiyesi ile en kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyorum. Bizde nasıl devletin bütün kurumlarına  sızmışlarsa Benin'de de aynı takdikle buralara sızarlar. Sene 99 sene 2018, Amerika, kendisine 400 dönüm arazi tahsis etti ve bu arazide kendisi orada bütün dünyadaki örgütlerini oradan idare ediyor. Yıllık charter okullardan Amerika'nın bu örgüte ödediği para 800-850 milyon dolar. Bu örgütün arkasında nelerin olduğunu, kimlerin bulunduğunun bilinmesi bakımından bunu çok çok önemsiyorum" ifadelerini kullandı. 

Türkiye-Benin ekonomik ilişkileri

Türkiye ile Benin arasındaki toplam ticaret hacmi 2000'de 8,4 milyon dolar olarak belirlenirken, bu rakam 2017 itibarıyla 115,3 milyon dolara ulaştı. Söz konusu dönemde sürekli artış eğilimi gösteren Türkiye'nin Benin'e ihracatı 1,7 milyon dolardan 93 milyon dolara yükseldi.

İhraç edilen ürünler arasında makarna, un, demir-çelik filmaşin, profil, inşaat demiri, şekerli mamuller ve kağıt ürünlerinin başı çektiği görüldü.

İthalat verilerine bakıldığında ise 2000'de 6,6 milyon dolar olarak gerçekleşen ithalat, 2017'de 22,4 milyon dolara çıktı. Benin'den en fazla pamuk ithalatı yapıldı.

Öte yandan, Benin'de ekonomik büyümeye ve yeni kalkınma programlarının uygulanmaya konulmasına bağlı olarak talebin artacağı düşünülüyor. Mevcut ve potansiyel talebin artış yönünde olması ve ülkenin diğer Afrika ülkelerine açılan bir kapı olması, ihracatın artırılması için fırsat sağlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IHLAS.BORSA MAGDURLARI06 Eylül 2018 20:16

    Eyy reis siz once milleti ve devleti borsada dolandiran ihlas holding patronuna hesap sorun, neden dokunmuyorsunuz kendisine? 15 temmuz oncesi e mailinde" ankarayi ayaga kaldiracagamiz gunler cok yakin" diyen abd li mucahit degil mi?

  • Mehmet Uysal06 Eylül 2018 20:35

    Sen zamanın da satsaydın sen mağdur değil acemisin canım kardeşim. Her yorum da ağlama.