E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErdemir’in 2017 sloganı: Hız---

Erdemir’in 2017 sloganı: Hız

Erdemir’in 2017 sloganı: Hız
29 Ekim 2016 - 08:52 borsagundem.com

Dünyanın en kârlı 3 büyük çelik şirketinden biri olan Erdemir’i 3 yıldır yöneten Ali Pandır, “Hedeflerimizi katlayarak büyütüyoruz. 2017 için sloganımız hız. Endüstri 4.0 için yetişmiş insana ihtiyacımız var” diyor.

Erdemir Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri, Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi. Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’ın verdiği bilgiye göre de dünyanın en kârlı 3 demir çelik şirketinden biri Erdemir Demir Çelik. Dünyada çelik sektörü zor günler geçirirken, Erdemir Demir Çelik büyüyor. Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 3 yıl önce Ali Pandır’ın gelmesiyle birlikte başlayan değişimle dünya klasında şirket olma misyonunu koyan Erdemir hedeflerini de büyütüyor.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM KATLANACAK

-2019’a kadar 1 milyar dolarlık yatırım hedefiniz vardı.. Gerçekleşecek mi?
-Şu anda açıklamam tam olarak zor ama bu artacak. Hatta 2’ye 3’e katlanacak. Bunun da nedenleri var. Bu 10 yıllık bir plan. Biz hep yüzde 100 kapasiteyle çalışıyoruz. Sabit masraflarınız yüzde 100 çalışınca en azami seviyede oluyor ama en ufak bir arızada müşteri memnuniyetsizliği oluyor. İdame yatıımı yapacak zaman da az oluyor. Biz yüzde 100 kapasiteyle çalışıyoruz. Türkiye’de de pazar büyüyor, biz büyümezsek pazar payı kaybederiz, o zaman büyüyeceğiz.

-İlgilendiğiniz başka şirketler var mı?
-İçimizde büyümeye karar verdik. İtalyanlarla belli noktaya geldik ama vazgeçtik. Şu anda yerimiz ve paramız var. 1 milyar dolar nakit var, borcumuz sıfıra yakın ve İsdemir’de arazimiz var. Ayrıca Türkiye’de de birçok atıl tesis var. Bakıyoruz.

KÜLTÜR DEĞİŞTİ KÂRLAR ARTTI

-3 yılda ne yaptınız da bu kadar kârlı oldu?
-Sihirli değneğim yok. Şunu şunu yaptım kar ettik diye bir şey yok. Yatırım yaptık. 50 senelik şirketiz tecrübemiz var. Ben öncelikle şunu yaptım. Göreve geldiğimde herkese “yetkilisiniz, ben imzalamıyorum hadi bakalım sorumluluk alın ve yapın” dedim. Bu çok önemli çünkü bu derecede köklü yapılarda ve eski kültürde süreçler yavaş işliyor. Ben sorumluluk verdiğimde müthiş bir verim artışı yakaladığımızı gördüm. Kültürü değiştirdim. Ben bizim gerçekten de işi iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Bizim ekibimiz çok çevik. Hızlı karar alıyoruz, pazar yassı çelikten uzun çelik ürüne geçtiğinde hemen üretime karar verebiliyoruz.

-Türkiye’de bir yandan da Endüstri 4.0 için adımlar atılıyor. Türkiye yakalayabilecek mi bu süreci?
-“Endüstri 4.0 için hadi IT yatırımı yapalım” demekle olmuyor. Bilgisayarla her şeyi yapmakla da olmaz. İnsan önemli her şeyden önce, yetişmiş insana ihtiyaç var. 4.0 için yeterli insan yok Türkiye’de. Şu anda en büyük eksik eğitim reformu. Türkiye bir an önce yetişmiş insan gücüne ulaşmak için doğru adımları atmalı.

ROMANYA FABRİKAMIZ ELEKTRİKLİ OTOYA YÖNELİK

-Romanya’da fabrikanız var? Ne durumda oradaki fabrika?
-Romanya’daki fabrika yıllar önce alınmış özel bir çelik yapıyor elektrik motorları ve trafolar için. O fabrikayı kapatsak mı diye düşünürken katma değerli ürüne geçişte elektrik çeliği önemli olacak diye öngördük. Ayrıca elektrikli araba gelişiyle orada benzin motoru yerine elektrik motoru yapılacak. Stratejik konuma girdi. Orayı elektrikli otomobile yönelik kullanabiliriz. Orası Avrupa’ya satış yapıyor. Hatta Türkiye’ye de yapıyor. Almanya, İtalya ve Fransa’ya oradan ihracat yapılıyor.

ELİF ERGU – HÜRRİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 44,18
En Yüksek: 44,78
En Düşük: 43,70
Değişim -0,99 %
FK: 38,34
PD / DD: 0,83
İşlem Hacmi 4.198.654.237
Toplam Adet: 95.014.648
Ağırlıklı Ort.: 44,31
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sener karabuk30 Ekim 2016 20:55

    Ne hakki varmis borsaya acik sirket denetleyicisi var ceosu var ali pandir gibi adam olmasa surunur kardenir zir gidiyor devamli kriz aile sirketi oldugu icin fark var iste

  • ALİ DOĞRU29 Ekim 2016 11:45

    ALBAYLARIN GENERALLLERİN VE YAKINLARININ ÇOLUĞUNU ÇOCUĞUNU ŞİRKETE DOLDURUP BEDAVADAN YÜKSEK MAAŞLA ÇALIŞTIRMAYIN.ORADA YÜZBİNLERCE TSK PERSONELİNİN VE EMEKLİSİNİN HAKKI VAR...