E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinErdal Tosun, kızından böbrek nakline niçin karşı çıktı---

Erdal Tosun, kızından böbrek nakline niçin karşı çıktı

Erdal Tosun, kızından böbrek nakline niçin karşı çıktı
02 Aralık 2016 - 04:41 borsagundem.com

Diyaliz tedavisine giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Erdal Tosun'un, kızından ya da bir başka canlıdan böbrek nakline karşı çıktığı öğrenildi

Böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girmek için hastaneye giderken İstanbul Sarıyer’de trafik kazasına kurban giden usta oyuncu Erdal Tosun; ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Böbrek nakli için kadavradan organ bekleyen ünlü sanatçının kızı Zeynep Kiraz Tosun da dahil kendisine böbreğini vermek isteyen yakınların bu isteğini kabul etmediği ortaya çıktı. 

Düzenli olarak pazartesi, çarşamba ve cuma günleri İstanbul Beşiktaş’taki özel bir diyaliz merkezinde tedavi gören ve bu yüzden bedeni çoğu zaman bitkin düşen ünlü sanatçı, hiçbir zaman canlı vericiden böbrek nakli olmaya yanaşmadı. Zira, sanatçının bu tercihi nedeniyle eski eşi İlknur Tosun ile 19 yaşındaki kızı Zeynep Kiraz Tosun’un doku uyumu bile aranmadı.

ANNE OLABİLMESİ İÇİN...

Ailesizde böbrek yetmezliği hastalığı olduğu için kızı Zeynep Kiraz’ın ileride anne olabilmesi ve sağlığının olumsuz etkilenmemesi düşüncesiyle özellikle kızı Zeynep Kiraz’ın böbreğini almayı kabul etmedi.

İstanbul Bölge Koordinasyon Merkezi’nden edinilen bilgilere göre, son 1 yılda sadece 500 kadavradan böbrek bağışı oldu.

“Bir başkasının benim için bıçak altına yatmasını istemiyorum” diyerek adını kadavra donör bekleme listesine yazdıran sanatçı Erdal Tosun’un bir dönem doktorluğunu yapan nefrolog Aydın Türkmen, “Diyalizle yaşayan biriydi. Bunun en önemli nedeni de Türkiye’de hâlâ kadavra donör bağışlarının çok yetersiz olması” dedi. (Habertürk / Öznur Karslı)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)