E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriENKA adını kullanıp yurt dışına işçi götürdüler---

ENKA adını kullanıp yurt dışına işçi götürdüler

ENKA adını kullanıp yurt dışına işçi götürdüler
28 Aralık 2020 - 15:04 borsagundem.com

Enka, isimlerini kullanarak Sırbistan'a işçi götüren şirketle hiçbir ilişkilerinin olmadığını, her türlü hukuki girişimin yapıldığını bildirdi

Enka, isimlerini kullanarak Sırbistan'a işçi götüren şirketle hiçbir ilişkilerinin olmadığını, markanın haksız kullanımına ilişkin her türlü hukuki girişimin yapıldığını bildirdi.

Enka'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"26.12.2020 tarihinde Bülten Basın Yayın Reklamcılık Tic. Ltd. Şti.'ne ait Evrensel Gazetesi tarafından yayınlanan haberde Boşnak asıllı olduğu ve şirketimizin ismini haksız olarak kullandığı belirlenen Asfa Group ve Enka/Soha isimli firmaların, Sırbistan'ın Kraljevo kentindeki askeri lojman inşaatında çalıştırılmak üzere Türkiye'den götürülen işçilerin hakediş ödemelerini alamaması nedeniyle inşaat şantiyesinde eylem yaptıklarına ilişkin bir haber yapılmıştır.

Söz konusu haberde yer alan firmanın, şirketimizle hiçbir ilişiği yoktur. Markamızın haksız kullanımına ilişkin gerekli her türlü hukuki girişim yapılmaktadır ve firmaya ayrıca Noter kanalıyla da ihtarname gönderilmiştir.

Haber metninin içeriği de düşünüldüğünde, okuyucu nezdinde yanıltıcı bir şekilde şirketimiz ile bağlantı kurulabileceği, bu durumun dikkat ve özen yükümlülüğünü yerine getiren, işçi haklarına ve çalışma koşullarına son derece önem veren şirketimizin adına leke sürebileceği açıktır. Bu vesileyle bu açıklamayı yapma zarureti doğuran haberi yapan basın-yayın kuruluşlarının da konu ile ilgili daha duyarlı ve dikkatli olmalarını rica ediyoruz.

Tüm bu nedenlerle, haber içeriğinde yer alan ve şirketimizin adını haksız biçimde kullanan firma ile şirketimizin hiçbir bağlantısı olmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Borsa yılı rekorla kapamaya hazırlanıyor

Borsaya gelen yeni yatırımcılara önemli uyarı!

2021 yılı asgari ücreti belli oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 38,40
En Yüksek: 39,10
En Düşük: 37,70
Değişim -1,79 %
FK: 13,58
PD / DD: 1,07
İşlem Hacmi 937.619.859
Toplam Adet: 24.521.946
Ağırlıklı Ort.: 38,24
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin14 Ocak 2021 13:08

    Enkai almayın şeytanla yarasmak zor zaten borsanın istediği yatırımcıyı çarpmak dürbün alsınlar görmek icin